1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Patronen zien. Hersenen verzinnen het zelf?

Discussie in 'LSD' gestart door Amfitamientje Power, 11 sep 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Amfitamientje Power

  Amfitamientje Power Bewuste gebruiker

  Dit gaat niet over LSD in het bijzonder maar over 2CB.

  Gisteren heb ik aardig getript op 2CB. Ik zag hele complexe patronen (wiskundig, gebaseerd op de fibonacci reeks en de gulden snede). Het leek op slakkenhuizen, zonnebloemen en groei van shimmeldraden . Deze patronen vormden zich tussen bijvoorbeeld puntjes spuitbeton op het plafond.

  Het fascineert me dat ik tijdens een trip deze patronen “zelf” lijk te vormen in mijn hersens door middel van 2CB. De hersens zijn complex. De natuur lijkt gebaseerd op de gulden snede (zonnebloemen, schelpen, de vorm van zonnestelsels).

  Wie kan hier meer over vertellen? Hoe vormen hersens patronen als je tript?
   
 2. Mindless

  Mindless Badass junkie Emeritus Mod Tripreporter

  Tja, 'hoe' vormen die patronen zich? Ik weet het niet en ik weet niet of er wel een antwoord op die vraag is.

  Wat ik wel weet is dat de natuur en dergelijke 'sacred geometry' nauw verbonden zijn met elkaar. Zulke patronen zijn overal terug te vinden in de natuurlijke wereld. En wat psychedelica (onder meer) lijken te doen is ons laten zien dat wij deel uitmaken van de natuurlijke wereld. En we voelen een sterke affiniteit voor deze patronen. Het lijkt nauw in verband te staan met wat wij schoonheid noemen. Tijdens de psychedelische ervaring krijg je inzicht in die connectie en in wat schoonheid is. Dat lijkt voor mij de reden te zijn. Maar 'hoe' dit proces verloopt weet ik niet en die vraag gaat voor mij persoonlijk zelfs in tegen wat gecommuniceerd wordt tijdens een diepe tripervaring. Het verstand wil weten 'hoe' en 'waarom', maar het is een mysterie en dat is juist onderdeel van de schoonheid ervan.
   
 3. Lytje pole

  Lytje pole Bewuste gebruiker

  Interessante vraag, ik dacht er laatst ook over na. Wat ik mooi vind is dat de patronen en structuren die je ziet terwijl je tript ook terugkomen in eeuwenoude tekeningen van beschavingen zoals de Azteken.

  Verschillende theorieën en wiskundige modellen kunnen de patronen die je denkt te zien tijdens je trip verklaren.

  Een bekend model is die van Bressloff, hoogleraar wiskunde. Volgens zijn theorie heeft het te maken met de interactie tussen neuronen (zenuwen) in de visuele cortex (het deel in de hersenen dat zorgt voor de visuele waarneming) die wordt verstoord. (Even ernstig versimplificeerd)

  Deze neuronen vormen een mechanisme dat ons in staat stelt om randen, contouren, oppervlakken en texturen in de visuele wereld te detecteren. Als dit mechanisme wordt verstoord door bijvoorbeeld medicatie of drugs treden hallucinaties op.

  Link naar een redelijk te lezen artikel over dit fenomeen.
   
  Laatst bewerkt: 28 sep 2018
  acht.zes en Amfitamientje Power vinden dit leuk.
Laden...
Vergelijkbare Topics - Patronen zien Hersenen
 1. ralph
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  636
 2. MacLeod
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  806
 3. Janzom
  Reacties:
  9
  Weergaven:
  1.486
 4. Kverlangen
  Reacties:
  16
  Weergaven:
  9.404
 5. Jefferson420
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  5.612