• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Rilatine recreatief gebruik

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Hugo Havens

Newbie
Beste mensen,
heb nog nooit rilatine genomen (niet recreatief en niet tegen ADHD,...) maar wil het wel is recreatief gebruiken en vraag me af hoeveel ik zou nemen en hoelang het effect duurt. Kan dit ook gemengd worden met alcohol?
 
Laatst bewerkt:

Jmths

Badass junkie
Tripreporter
Je kunt het beste een pilletje fijn stampen, oplossen in water en vervolgens met een spuitje in je anus spuiten voor maximaal recreatief vermaak. Ik zou er niet teveel over nadenken.
 

Chillax

Bewuste gebruiker
Dan toch nog maar een serieuze reactie voor wat het waard is. Je had dit ook eenvoudig online kunnen opzoeken, maar dat kan met veel vragen hier.

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat je nou precies hebt. Heb je 10mg pilletjes met de stempel RU er op, dan heb je methylfenidaat, wat de werkzame stof in ritalin is. Echte ritalin(=Amerikaans merknaam) wordt hier nauwelijks verkocht. Er zijn ook andere medicijnen die als ritalin worden verkocht maar ook anders werken. Staat dit er niet op dan gelden onderstaande adviezen dus ook niet!

De dosering kan erg persoonlijk zijn. Het beste begin je met 10mg,wat in de regel 1 pilletje is. Dit zul je na ongeveer een half uur beginnen te voelen en duurt zo'n 4 uur. Het effect is waarschijnlijk mild; meer energie en praatgraag. Mocht dat bevallen dan kun je er een volgende keer 2 nemen.

Combineren met alcohol is af te raden. Door de methylfenidaat voel je je erg nuchter terwijl je dat niet bent. Dit kan dan ook gigantische katers opleveren. Daarnaast brengt het net zoals alle combinaties extra risico's met zich mee.
 

Rivalrie

Badass junkie
Ik zou het niet doen... heb het zelf 1x gedaan en weken last van mijn gewrichten gehad. Blijkbaar een bijwerking.
 

eelco74

Newbie
de meesten stappen het fijn en snuiven het dan op. ik niet ik wordt harstikke moe van ritalin hehe
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan