• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

verdwijnend vertrouwen

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Spacieweezie

Experimenterende gebruiker
Voor bijna 2 jaar ben ik samen met een grote schat van een jongen. Hij is echt heel lief alleen er is een probleem. Vanaf t begin van de relatie heeft ie gelogen over drugs en over de hoeveelheid die hij nam. En dan krijg ik het een dag, een week of zelfs een maand later te horen of te horen dat het compleet anders ging dan mij werd verteld. Meestal lekker laat zodat ik er niet wat van kon zeggen of boos worden. Vaak heb ik het hier met hem over gehad. Dat ik bezorgd om hem ben, dat snapt ie nog wel. Maar als ik vertel hoe ik me erdoor voel komt het niet door. Ik verlies hier langzaam mijn vertrouwen in hem. Want t blijft gebeuren. En niet alleen het vertrouwen ivm drugs gaat weg, doordat dit steeds weer opnieuw gebeurd weet ik soms ook niet of ie shit flikt met andere meisjes of dat ie iets verteld wat werkelijk gebeud is. En al die onzererheid wordt nu bijna te zwaar om allemaal aan te kunnen. Wat moet ik doen? Hoe moet ik het duidelijk maken?
 

Tufnut

Badass junkie
Heel duidelijk zijn in wat je van hem verwacht. Ik zou niet teveel consquenties zetten op gebruik; blijkbaar is hij al niet eerlijk en als hij negatieve gevolgen gaat verwachten dan zal dat niet helpen. Wel kun je consequenties zetten op niet eerlijk zijn. Hat lijkt hetgeen te zijn wat je het vervelendst vind. Geef hem aan wat je verwacht en waar je grens ligt. Wees daar dan ook conseuent in. Uiteindelijk kan het betekenen dat hij niet de juiste voor jou is. Wanneer die grens is bereikt kun je alleen zelf bepalen.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan