• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Geniale quotes uit je eigen drugs momenten

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

High Effect

Newbie
Vriend van een vriendin aan zijn allereerste keer xtc ooit: "ik vond je eerst maar een rotte junk, maar nu snap ik je wel"


Ennnn bedankt.

Ikzelf zwaar aan de candyflip: "stel je voor dat je je altijd zo zou voelen. Lijkt me best chill, alleen moet ik dan wel een uitkering aanvragen, want werken gaat niet lukken zo."

Met beste vriend al drie dagen aan het doorhalen aan pep, keta, 2cb, lsd, heel veel drank en peuken. Wil een joint gaan draaien: "nee, je moet niet blowen, daar word je vergeetachtig van."
 
Laatst bewerkt:

lhlhlh

Newbie
"Ik heb wel een beetje .. een rare smaak in mijn mond. Een beetje ... alsof het een gevoel is.
Nee ik bedoel, alsof je bij de tandarts bent"

"Ik weet niet of ik mijn patatjes moet beschermen of opeten .. ik voel me een slechte moeder."

Tijdens het eten van sla: "het is gewoon een zachte aai over je tong"
 

lampenkapje

Bewuste gebruiker
“Wij zitten zo op een level met elkaar dat je ons moet zien als twee waterpassen waarvan de bubbel PRECIES op dezelfde plek zit als je ze op elkaar legt”
Met de nodige ondersteunende handgebaren erbij
 

Salvia

Bewuste gebruiker
Geniaal zou ik 'm niet noemen, maar goed, m'n vrienden zitten nog steeds stomme grappen te maken over de keer dat ik 2C-B en 4-HO-MET op had: "Ja... dat zijn net ervaringen... die we ervaren... zoals anderen ze ervaren... ja."
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan