• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Geniale quotes uit je eigen drugs momenten

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

psychedelicoo

Belezen gebruiker
In een vage lsd trip me lopen afvragen wat het woord "lamellebakken'' betekende

En dan geroosterde kippen in een aluminium bakje voor me zien.. WTF
 

ZERO-

Badass junkie
Emeritus Mod
Het was geen specifieke quote, maar wel een belachelijke situatie. Zondagavond zaten we cryptogrammen te maken aan de keta. Spoiler: zelfs met de antwoorden erbij kwamen we er niet uit.

(Toen ik er de dag daarna nuchter naar keek snapte ik de helft nog steeds niet, ik denk dat alleen de makers van cryptogrammen die krengen ook daadwerkelijk kunnen oplossen.)
 

Stonologie

Wijs gebruiker
"Truffels is in twee woorden gewoon: Moeilijk mooi".

"Truffels is echt een drug waarbij je je armen eraf kan snijden, en dan verwonderd zijn over hoe mooi het eruit ziet"
 

🐺PsyTekz

Badass junkie
Tripreporter
Op feestjes vaak als ik aan iemand vroeg om mijn glas even vast te houden als ik naar de toilet ga ofzo:

"Als je er wat in doet, wel twee hé :wink:"
Haha herkenbaar. Vroeger zei ik altijd in dezelfde situatie:

"Enkel combos, geen eenzijdig spul"

(Kwam er ooit een koekiewaus maat terug met 2 shotjes; "dacht dat je 2 goeie drankjes wou" zei ie :laughing:)
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
Niet zozeer geniaal maar wel typisch/grappig.

Jaren geleden had ik voor het eerst een pilletje voorgesteld aan een doorgaans hele brave en rustige vriend van mij. Een tijdje daarvoor had een bezopen lul in de kroeg hem een keer zonder enige aanleiding echt hard geslagen, en dat had er enigszins ingehakt natuurlijk.

Hij merkte eerst niet zoveel van de XTC.

Op een bepaald moment was ik in de keuken aan het rommelen en hoorde ik hem vanuit de woonkamer bedachtzaam peinzen: ‘Als ik nu op een feestje was en iemand zou me zomaar uit het niets op m’n bek slaan, dan zou ik het niet leuk vinden, maar ik zou het denk ik wel kunnen begrijpen.’

Toen wist ik: het werkt.
 
Oeh erg lastig meerder malen van die ureka genialen quotes en lines tijdens trips mee gemaakt but helaas vergeten zou het door de drugs komen. Hihi maar wat ik wel ff kwijt wil is tijdens avondjes ket is het altijd wonderbaarlijk dat alles om ket draait dus ook. Woorden zeg maar zoals “ketting, raket, kroket” en dan van “wow hoor kijk bedoel hoor ket in het het woord wejow” helemaal verbaasd er bij zitten you get me fam. Ojaa laatst ook iemand moest niezen en die zij toen ketnies helemaal plat daarom ohohoh wat is ket toch fijn
 

Undercover Buster

Bewuste gebruiker
Mijn meest geniale opmerking?
Dat ik op zondagochtend uurtje of 11 na een weekendje stappen en doorgaan vanaf vrijdagavond toen we bij mijn maat zaten opeens tegen hem zei Hey maat maar ik heb wel gewonnen he! Ik had als eerste 5 vaste vriendinnen tegelijkertijd en jij hebt er nog steeds maar 4 haha sukkel!!
Hij kijkt me verbaasd aan van wat zeg je nu? Ik denk huh? Hij zegt **mijn naam** je ene vriendin zit erbij he! En hij schiet in de lach.
Oepsssss!!

Geniaal toch :)

Natuurlijk meteen het einde van die relatie! Gek he?
Het geniale was dat dat nu juist het meisje was die ik echt wilde om verder mee te gaan en iets op te bouwen en dus echt verliefd op was. En die 4 anderen alleen voor de weddenschap waren en verder niets voor me betekenden.

Het mooie was ook nog dat ik die 5e al een paar dagen eerder binnen had gehaald. Dus geen enkele reden om er iets over te zeggen waar zij bij zat!

Is dat geniaal?
Weet ik veel. Weet wel dat ik daarna nog 4 vriendinnen over had die ook allemaal knap waren.

Happy ending. Weddenschap gewonnen, had zij helemaal niets van hoeven weten. Dus vrij kut, degene die ik echt wilde verspeeld vanwege een stomme weddenschap en een nog stommere opmerking die ik alleen had moeten zeggen tegen hem waar verder niemand bij was. En ook leuk, zij was de eerste vriendin sinds de weddenschap dus ik ging al een aantal weken met haar. Het langste iig van allemaal.

Fuck it
 

lampenkapje

Bewuste gebruiker
Ik was gisteren mijn vriend in bed aan het lastigvallen met vragen hoe seizoenen ontstaan.. Als ik de zomer en winter zou begrijpen dan zouden de herfst en lente vanzelf logisch worden.
Uiteindelijk had ik de conclusie getrokken dat je hiervoor een kompas kunt gebruiken tot Google dat ontkrachtte:tearsofjoy:
Ben er dik een half uur mee bezig geweest zei hij hahahaha
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
De kortste weg is niet altijd het snelste.
De snelste weg is niet altijd het beste.
De beste weg is niet altijd het fijnste.
 

Ralou

Bewuste gebruiker
Tripreporter
"My attitude was always : If it's real it can take the pressure, you know, you don't have to pussyfoot around the real thing... If they are telling you, you must lower your voice and avert your gaze, then you are probably in the presence of crap. Because the real thing is Real. It doesnt demand that you adjustable your opinion tot suit it. It's real." McKenna - niet mijn eigen quote maar zeer vaak afgespeeld in filmpje aan de start van meerdere van mijn trips.

https://www.google.com/url?sa=i&sou...aw31ZQViCYgNa97BKJlW5UWV&ust=1568916277327751
 

Rupsen God ❤

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Eergister, terwijl ik 6 druppels wiet olie (met THC natuurlijk) uitprobeerde met 0,0 tolerantie en dus echt zo stoned als een garnaal op de bank lag:
Vriend: "Kijk, ik had vandaag een paper cut"
Ik: "Peper kut? Hoezo heb je peper in je kut?"
 

Gympie

Wijs gebruiker
een maat van me: " brrrrrgh vies, lekker.. drugs horen vies te zijn. hoe viezer hoe lekkerder..bbrrrrrrggh* "
* schud en trekt z'n hoofd in z'n schouders.. en trekt een vies gezicht na inname van één of ander chemisch goedje.
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan