Handleiding mediteren

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

PsychedelicMagic

Badass junkie
Doet mij een beetje denken aan yoga nidra, wat je nu zegt. De slaap van de yogis of slaap yoga. Is ook wel een fijne manier van mediteren.

Wat ik merk als je elke dag consequent langer dan 15minuten mediteert, dat die stilte ook meer er is als je niet mediteert. En in mijn geval is dat heel erg fijn. Ik fuseer minder met mijn gedachten, en kan meer in het hier en nu zijn. Als je veelte veel nadenkt en je stemming is goed, dan kan dat positief zijn, maar als je negatieve gedachten hebt en je kan daar niet van defuseren; oh boy... Dan kan tot flink veel narigheid leiden.
 

Martinus

Wijs gebruiker
Ik had een idee in de winter. Na wat drugsgebruik. Dat de ego een schil is die jou beschermt tegen andere ego's. Toen kreeg ik het idee. Wat nou als je jezelf los maakt van de mensenwereld en je afzonder in de natuur voor een periode. Daar heb je geen prikkels behalve dan overleven. Zou je dan langzaam in een meditative status belanden?

Dat je dan een soort dier word. Ik voel me al een dier op de paddos 🤣
 

PsychedelicMagic

Badass junkie
ik wil zoiets ongeveer een keer doen, maar dat kan niet in de natuur van NL. Wel in Duitsland, Noorwegen of het oostblok... Moet alleen even iets verzinnen hoe ik eten voor 2 weken mee ga nemen.
 

Martinus

Wijs gebruiker
Ik had al het idee om voedsel uit de natuur te halen. Vissen en bessen eten moet rond augustus goed te doen zijn. Was vorig jaar in de alpen en daar kon je eindeloos bosbessen plukken.
 

PsychedelicMagic

Badass junkie
Vraag mij ook af in wat voor een bewustzijnds-toestand je terecht komt als je op survival tocht gaat met hooguit een zakmes. Ik weet wel dat als je door het bos loopt, mij dit wel in een andere toestand brengt. Er komen nieuwe ideeen omhoog, grappige gedachten, nieuwe inzichten. En dan hoor je geritsel en staat er een ree voor je neus of een specht dat ergens aan het kloppen is. Ik wil dit niet meditatief noemen, al bestaan er wel loopmeditaties. Denk dat het meditatiever is als je savonds met de auto een beetje doelloos rondrijdt en muziek op hebt staan.
 

geflipt

Wijs gebruiker
Mooi. Ooit begin ik eraan. Dit jaar nog voor zekers. Wie weet morgen. Maar nog dit jaar begin ik er weer mee...

Ik heb er altijd zoveel baat bij gehad. Maakt je leeg. Doet je zien. Nu ik eraan denk mis ik het wel...
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator

Ik heb net deze even gevolgd en ondanks ik er niet te veel van verwachte raakte ik even zwaar geëmotioneerd bij het doorsnijden van het touw om mij middel waar de anker aan hing met negativiteit. Vanuit het niets moest ik even huilen en voelde ik dat ik daadwerkelijk weer een deel van het verleden hierbij van mij af heb gegooid. Voelt lekker ... voelt goed... Ik word weer wakker.....
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan