• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Het roken van marihuana en de wet

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Kantazumi

Newbie
Kan ik na het werk marihuana roken en de volgende dag naar het werk gaan? Kan ik de volgende dag met een auto rijden? Wat als ze een drugtest doen en positief uitkomen? Ik zal mijn baan verliezen? Rijbewijs? Ik ga naar de gevangenis?
 

strafrechtzaken.nl

Strafrechtadvocaat
Professional
De werkzame stof in cannabis, THC, kan tot 14 uren na het gebruik daarvan worden gedetecteerd met een speekseltest. In het bloed kan bij frequent gebruik zelfs langer sprake zijn van een verhoogd THC-gehalte. Het kan dus zo zijn dat u nog onder invloed bent op het moment dat u 's morgens in de auto stapt. Als de politie u dan staandehoudt en een eventuele speekseltest positief uitpakt, zal de politie overgaan tot het verrichten van een bloedonderzoek. Is de uitslag daarvan positief (dus negatief voor u), dan zal het CBR aan u waarschijnlijk een psychiatrisch onderzoek opleggen en bepalen dat u tot aan dat onderzoek niet mag rijden (kosten van zo'n €1200,00). Verder krijgt u nog een dagvaarding om bij de rechter te verschijnen, waarbij u rekening moet houden met een flinke geldboete en een forse rijontzegging. Rijdt u met meer dan één stof, dan moet u zelfs rekening houden met een taakstraf. Met name het CBR houdt geen enkele rekening met uw persoonlijke belangen (bijvoorbeeld het belang bij het rijbewijs vanwege werk), waardoor baanverlies mogelijk is indien het beschikken over een geldig rijbewijs een vereiste is.
 

strafrechtzaken.nl

Strafrechtadvocaat
Professional
hoe zit het met roken na het werk?
De werkzame stof in cannabis, THC, kan tot 14 uren na het gebruik daarvan worden gedetecteerd met een speekseltest. In het bloed kan bij frequent gebruik zelfs langer sprake zijn van een verhoogd THC-gehalte. Of er nog THC gedetecteerd kan worden is afhankelijk van wanneer u marihuana rookt en hoe vaak u marihuana rookt.
 

Guapo Temudgin

Belezen gebruiker
Ja en nee, ligt aan oom agent die jouw wellicht aanhoud. Als ze lastig willen doen ja dan kunnen ze je altijd meenemen of een test laten doen. Maar ik geloof dat ze je pas echt pakken als je meer als 2 verboden middelen in je hebt. Ben zelf 3 keer aangehouden waarbij ik mijn wiet in moest leveren maar daarna mocht vertrekken. Hier in drenthe doen ze daar niet zo moeilijk over.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan