1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Na 3,5 jaar weer aan de speed.

Discussie in 'Verslaving' gestart door Zeelanddude, 31 jan 2019.

SGGZ, 110% hulp bij verslaving
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
 1. Zeelanddude

  Zeelanddude Experimenterende gebruiker

  Dit zijn inderdaad goede manieren. Heb bezigheden genoeg om te doen.

  Vraag me morgenavond hier nog eens een keer naar. Heb nu nog een halve gram weed liggen die nog weg moet.

  Dat is de enigste manier vrees ik. Thnx

  Vandaag dus weer last van kriebelende hoofdpijn maar verder nog geen bijzondere klachten. Heb heel de dag gewerkt en vanavond nog gewerkt met vrienden. Dag 1 is weer voorbij gelukkig. De rest van de week is savonds al gevuld met werk/hobby.
   
 2. Zeelanddude

  Zeelanddude Experimenterende gebruiker

  Weed is weg. Heb het in een rvs kokertje gedaan, aan beide kanten dicht gelast en vervolgens vanavond van de brug in het water gegooid.
  Voelde wel goed en toch ook weer niet want zit nu dus echt zonder iets in huis. Maar denk ik nu, moet toch wel weer zonder iets te gebruiken mezelf kunnen zijn?

  Vandaag heel de dag gewerkt van 6 sochtends tot 9 uur savonds. Nog steeds kriebelde hoofdpijn achter mn voorhoofd. Met een koud washandje erop is echt heerlijk. Dag 2 is ook weer voorbij.
   
  Mindless vindt dit leuk.
 3. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Opzich goed dat je het hebt weggegooid als je van de verslaving af wilt. Maar waarom de natuur vervuilen terwijl je ook gewoon alleen de wiet had kunnen weggooien wat gewoon normaal afgebroken wordt. Ik snap het niet en vind dit persoonlijk echt zonde van de natuur...
   
  Casaan vindt dit leuk.
 4. Zwijgrecht

  Zwijgrecht Bewuste gebruiker

  Ik snap het wel. Symbolisch i guess
   
  Albedo vindt dit leuk.
 5. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Je kunt toch ook gewoon symbolisch de wiet weggooien zonder de natuur te vervuilen...
   
 6. Zwijgrecht

  Zwijgrecht Bewuste gebruiker

  Is ook zo. Persoonlijk zou ik het ook niet zo doen, maar snap de gedachtegang wel.

  En liever een RVS buisje dan een plastic zak, dat dan weer wel :grimacing:
   
 7. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Beter dan plastic ja, dat dan weer wel...
   
  Zwijgrecht vindt dit leuk.
 8. Zeelanddude

  Zeelanddude Experimenterende gebruiker

  Hoofdpijn is zo goed als weg en zit nu weer in de periode dat ik een kort lontje heb. Weet dit dus nu en probeer wat voorzichtig te wezen met omgang met de mensen om me heen en niet alles als een aanval te zien.
  Heb nog een paar heerlijke repen chocola gekocht 85% cacao. Verder niet zo heel veel te melden eigenlijk als dat dag 3 ook weer voorbij is.
   
 9. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Tripreporter

  De ene verslaving omruilen voor de andere...

  Maar serieus, goed bezig :grin::thumbsup:
   
  Fenrir en Zeelanddude vinden dit leuk.
 10. Zeelanddude

  Zeelanddude Experimenterende gebruiker

  Donderdag,vrijdag en zaterdag was ik een beetje futloos. Niet echt depri ofzo maar gewoon somber. Laatste dagen veel geslapen en voel me al weer wat positiver als de laatste paar dagen. Verder heb ik het gevoel dat afgelopen week wel 3 weken geduurd heeft. Pfff echt de tijd kruipt zomaar voorbij. Tot nu toe nog niks gebruikt en ook nog geen verleiding gehad.
   
  De Dunne vindt dit leuk.
 11. De Dunne

  De Dunne Badass junkie De Leukste Thuis!

 12. msdistorted

  msdistorted Experimenterende gebruiker

  Allereerst, heel goed van je dat je schrijft!

  Ik snap de gedachte erachter van dat je iets op de pak wilt hebben. Had ik zelf ook, tot het moment kwam dat ik er echt klaar mee was. Daarvoor was ik er dus niet klaar mee. Toen heb ik ook alles weggegooid.

  Als ik een moment van zwakte heb en wil gebruiken, helpt iemand in mijn naaste omgeving me eraan herinneren dat ik het niet wil. Ik gebruikte dan ook alleen met mensen in de buurt. En met alcohol op denk ik sneller, ah een lijntje kan weer wel eens. Dan is het fijn als er iemand in de buurt is die me kan helpen herinneren dat ik het niet wil. En herhaald mijn woorden.
  Ik weet niet hoe lang het duurt eer die gedachten weg gaan. Zal ook wel per persoon verschillen.

  Een vriend van mij had zich 2 weken binnen opgesloten en zei tegen huisgenoten dat ze hem er niet uit mochten laten, alleen in de tuin. Voor iedereen werkt weer wat anders denk ik.

  Fijn dat je je weer wat positiever voelt!
  Leuke dingen doen, (nieuwe)hobby, iets ondernemen, tripjes plannen met vrienden/partner/familie, sporten of andere activiteiten ondernemen.

  Dat zijn in ieder geval dingen wat bij mij goed werkt. Zeker op lege dagen, dingen ondernemen. En ik denk eraan dat ik me nu veel lekkerder in mijn vel voel, dan toen ik die shit gebruikte. Maar zoals je zegt heb je genoeg bezigheden.

  Het is je eerder ook gelukt! De aanhouder wint.


  Groeten uit Zeeland:wave:
   
  Zeelanddude vindt dit leuk.
 13. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  Idd, je bent zeer goed bezig, chapeau!
  Tegen een verslaving ingaan, en het niet meer nemen en clean blijven, is heel hard werken.. topsport!
  Dat wordt echt waar, na verloop van tijd minder. Veel minder. Zelfs zoveel minder, dat de terugval op de loer ligt...
  Zo als ik al zei, daarvoor is tijd nodig.
  De drank vergeten ahw heeft bij mij meer dan 2 jaar gekost. (Laat je niet door mij ontmoedigd raken, dat is bij iedereen anders)
  Je moet o.a. ander gedrag aanleren.
  Je tijd anders invullen.
  Andere vrienden vinden.
  Met de oude garde uit de scene breken.
  Je zit op de goede weg, houd vol!!!
   
  Felikes en Zeelanddude vinden dit leuk.
 14. Stonologie

  Stonologie Experimenterende gebruiker

  Dit snap ik ergens wel, hoewel het natuurlijk nogsteeds niet werkt. Ik rook zelf 2 jaar nu elke dag wiet, veel wiet, en als het er nog is vind ik het makkelijk om niet te doen dan als het er wel is. Toch denk ik niet dat dit op lange termijn werkt, niet hebben werkt onlangs het gevoel toch beter.
   
 15. Zeelanddude

  Zeelanddude Experimenterende gebruiker

  Thnx merk gewoon dat het me helpt om het te schrijven. En het terug lezen werkt motiverend me.

  Thnx maar doe nog maar even rustig aan met de complimenten. Vond de vorige keer ook dat het goed ging Zal pas blij wezen als ik in de richting van 2 maanden zit.

  Ander gedrag gaat bijna vanzelf zolang ik maar van de speed/weed afblijf.
  Tijd anders invullen is 50/50. Doe nog groot en deels dezelfde dingen als eerst alleen dan zonder drugs. Alleen de tijd die ik stoned achter Netflix doorbracht moet in anders invullen.
  Toevallig zondagavond nog een film aangezet en meteen kreeg ik zin om te gaan blowen. Oké dan, Netflixen gaat em voorlopig niet meer worden dus. Lezen is daar nu voor in de plek gekomen.
  Andere vrienden ook niet perse. Heb maar 1 vriend waar ik drugs mee gebruikte. De rest van mn vrienden zijn eigenlijk anti-drugs. Gebruikte 95% van de tijd alleen.
  Ik snap je punten heel goed maar ik betrok mn drugs compleet in mn dagelijkse doen en laten om het allemaal wat leuker te maken.

  Ik moet voor mezelf mn plezier weer uit de dingen halen die ik doe en niet uit de drugs. Merk nu alweer dat ik veel meer plezier beleef aan kleine dingen om me heen. En dat is hetgene wat ik (volgens mij) moet blijven doen. Voldoening/plezier halen uit hetgene wat ik maak/doe en niet uit het bezig zijn onder invloed van speed/weed.

  Damm complete confessie van mezelf hierzo maar rolde er ineens uit.
   
 16. Felikes

  Felikes Experimenterende gebruiker

  Ik denk dat een van de eerste eisen is dat je een zo goed mogelijke kijk hebt over hoe de verslaving je benadeelt en hoe en waarom een en ander bij jou steeds gebeurt.

  Clean blijven wordt na verloop van tijd makkelijker ook omdat je verdiend trots bent op de steeds langere tijd dat je clean bent en dat niet zomaar even helemaal wil verpesten.

  Terugvallen zijn vrij normaal. Op zo'n moment is het tijd om meteen goed te bekijken wát de drug met je doet, hoe die smaakt en hoe het werkt, zodat je je daarna sterker kunt verweren.

  Veel lichaamsbeweging is zeker in het begin aan te raden.
   
 17. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  Deze post is óók helemaal juist.
  Veel lichaams beweging, en een lijstje maken van de voordelen van gebruik, daarnaast de nadelen.
  Werkt verhelderend. Zonder meer!
  De nadelen zullen veel talrijker zijn dan de voordelen, en juist omdat je het opschrijft, krijgt het diepgang.
  Wat mijzelf betreft:
  Bijvoorbeeld bij alcohol kwam ik tot de conclusie dat de alcohol geen enkel probleem had opgelost. Bij mij niet.
  Uiteindelijk kreeg ik er de facto alleen maar problemen bij. En dat dan allemaal voor een reisje van ongeveer een uurtje!
  En ik heb me afgevraagd waarom ik dan eigenlijk nog zolang ben dóór gegaan met zuipen, dit bovenstaande wetende...maar dit is een kenmerkende vraag voor velen die met verslaving in de clinch liggen, als je op een bepaald punt van niet meer gebruiken bent aangeland.

  Zo een studie maken van jezelf helpt.
  Terugvallen zijn een gegeven feit, maar je bent maar één mens net zoals iedereen, en mensen maken fouten...maar probeer deze in Ieder geval natuurlijk te voorkomen!
  Uiteindelijk:
  Dus wees niet al te hard voor jezelf!
   
  Laatst bewerkt: 5 mrt 2019
 18. Zeelanddude

  Zeelanddude Experimenterende gebruiker

  Dat dus. Ik denk zelf dat een groot deel van mn drugsgebruik over is als ik simpelweg accepteer wie of wat ik ben. En dat lukt me de laatste maanden steeds beter.
  Klinkt best makkelijk als ik het zo typ maar k besef ondertussen wel dat ik niet helemaal gelijk een ander ben. K ben nogal gesteld op mezelf en op mn “inner peace” en als ik daarover begin in mn omgeving wordt ik als een weirdo bestempeld. Groepsactiviteiten doe ik vaak al niet meer aan mee want als ik een half uur daarmee optrek ben ik compleet uitgeput en lig ik vervolgens een weekend lang op mn bed. (Beetje pep help dan wel goed btw :tongueout:)
  Maar zoal ik dus al eerder zei: zulke dingen hoef ik dus niet in mn omgeving aan te kaarten dus vermijd ik de omgeving maar liever en ben dus liever op mezelf.

  Het helpt me wel dat ik nu dus nog een aantal vrienden over heb, die me gewoon accepteren en als ik daarmee optrek niet mn energielevel naar beneden halen. Sterker nog, als ik daar een avond mee optrek heb ik zelfs meer energie als daarvoor. Klinkt echt vreemd als ik dit zo uittyp maarja het is toch echt zo.

  Zit soms dus nogal eens in de knoop met hetgene wat ik zelf graag doe en wat “maatschappelijk acceptabel” is.
  Maar probeer maar eens uit te leggen dat je op zaterdagavond liever onder een auto ligt te sleutelen als gaan stappen.

  Het “fijne” aan speed vind ik dan dat ik mezelf compleet af kan sluiten van de buitenwereld en het me dan bijna niks interesseerd wat andere mensen op dat moment van me vinden. Tenzij meerdere dagen achter elkaar gebruiken dan komt de paranoïde kant weer naarboven.
  Het “fijne” aan dagelijks weed roken is dat alle feelings wat afgestompt zijn.
  Het fijne aan de combo speed/weed is dat ik bijna een compleet ander mens ben.

  Oftewel, als ik nuchter ben begin ik me pas goed te realiseren dat ik niet helemaal gelijk een ander ben ( of dat gevoel heb ik iig) en ik denk als ik daar vrede mee kan maken, ik een stuk sterker in mn schoenen sta.

  Lange post geworden dit, niet iedereen zal dit interessant vinden waarschijnlijk maar ik typ dit ook groot en deels voor mezelf om mn gedachten een beetje te orderenen. Lijkt me dan weer beter als een paar joints roken en alles te onderdrukken.
   
 19. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  Ik lees toch weer een soort van "verheerlijking" van het gebruiken.
  Daar moet je dus mee stoppen, w abt dat beeld klopt niet.
  Onder invloed een ander mens zijn, dat zal best wel, maar is diegene de persoon die je werkelijk zijn wilt?
  Ik zou eens beginnen met de voors, en tegens maar eens naast elkaar te zetten.
  Met een masker op lopen is naast heel erg vermoeiend bezig zijn, niet de juiste manier om met je omgeving om te gaan.
  Want, deze mensen prikken er vroeg of laat doorheen, en ja, dan word je een weirdo....
  Wil je verder als die weirdo, of wíl je verder als degene, die je gewoon bent?
  Zonder opsmuk?
  Denk hier eens goed over na zou ik zeggen.
  Met een verkeerd zelfbeeld is stoppen haast gedoemd te mislukken.
  Ooit van Van Kooten en de Bie gehoord?
  Hun lied, wees jezelf broeders wees jezelf..... met de zeer treffende woorden wat moet je met die Januskop, daar schiet niemand iets mee op" dekt volledig de lading.
  Gewoon je zelf zijn. En wie dat niet aanstaat, laat die maar links liggen.
  Uiteindelijk komen er vanzelf mensen, die wel waarderen wie je bent bij je langs, en met deze mensen kan je dan verder. De tijden van Pipo de clown spelen, die tijd is voorbij.
  Ik kees ook, dat je dit al ahw zelf al ziet. Want zo zien de mensen je, als je doorzien bent!
  En het carnaval is óók al bijna passé.
   
  Laatst bewerkt: 5 mrt 2019
  Felikes vindt dit leuk.
 20. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  Ik lees een term in het speedy verhaal, die ik ook al elders, en ook in een andere typering, ben tegengekomen, ik heb veel benieuwd wat anderen daarvan vinden.
  Dit is de term:
  Maatschappelijk acceptabel.
  Wat in vredesnaam is dit.
  Is dit soms: volgens de regels van de wet?
  Wit zwart gezien: dit mag wel, en dat mag niet?
  Of: binnen grenzen van wat anderen vinden doen en laten wat je zelf leuk vindt? Ahw:
  Leven volgens de Ongeschreven regels van de meerderheid van de mensen om je heen?
  Wie kan er wat meer over zeggen?

  Ikzelf leef volgens het motto:
  Ik Wil met mijn levensstijl zo weinig mogelijk overlast of schade aanrichten aan de mensen die mij nabij staan.
  Dat zijn er (Gelukkig!!) maar erg weinig...
  Maar, een vlieg, die mij steekt, wordt doodgeslagen. Absoluut.
  Wie kan hier dus iets aan toevoegen?
   
 21. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  @Yceman224
  Met maatschappelijk acceptabel bedoelen ze of iets door de maatschappij geaccepteerd wordt, dit hoeft niet altijd samen te lopen met de wetgeving.

  Voorbeeld, zwart werken mag niet volgens de wet, maar toch vinden veel mensen dat maatschappelijk acceptabel (behalve natuurlijk als het de buurman betreft) :tongueout:
   
 22. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  Zwart werken. Interessant.
  Ikzelf ga ervan uit, dat onze hele economie op zijn gat flikkert, als alle zwarte arbeid onmogelijk is geworden.
  Dat is m.i. onmogelijk.

  O jeee... even voor alle duidelijkheid, met zwarte arbeid Bedoel Ik dus niet de arbeid die verricht wordt door donkere mensen!!
  (Je weet maar nooit wie dit lezen!)
   
  Zeelanddude en Felikes vinden dit leuk.
 23. msdistorted

  msdistorted Experimenterende gebruiker

  Ik denk dat ik je snap. Je lijkt jezelf meer te zijn met speed op. Het is zoals je zegt, jezelf meer omarmen wie je echt bent. En dan zonder speed. Ik denk dat je een introvert persoon bent, waardoor je veel energie kwijt raakt als je met veel (misschien extraverte) mensen omgaat en activiteiten 'moet' doen. Daarbij je waarschijnlijk ook anders gedraagt dan je in werkelijkheid bent. Fijn dat je een aantal vrienden hebt die je accepteren zoals je bent. Die het niet raar vinden als je op de za avond liever gaat sleutelen ipv stappen. Who cares als je dat liever wilt?! Die vrienden heb je nodig en de rest is, vind ik, overbodig. Je bent goed zoals je bent.
   
  Zeelanddude vindt dit leuk.
 24. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  Juist ja. Je moet jezelf accepteren en respecteren . Dat zelfrespect verdwijnt als je alleen maar denkt, dat je jezelf bent als je onder invloed bent.
  Zo zie je maar hoe krom dat je gaat denken door gebruiken.
  Weg met die zooi, probeer dat eens een week of twee, en zie dan eens hoe dat je er zelf aan toe bent en tegenover staat.
  Als het gif eruit is, dan pas kan je nuchter denken en kiezen!
   
  msdistorted en Zeelanddude vinden dit leuk.
 25. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  Wat hier van belang is, dat is het navolgende:
  Als je van een bepaald middel, of drug, weet, dat het een probleem voor je kan worden, of dit al is, dan is het raadzaam om dat middel niet in huis te hebben.
  Voor mij is dat dus naast alcohol, de pijnstiller oxcycodon.
  Ik heb ze dus niet in huis.
  Géén drank, en géén oxcycodon.
  Gewoon uit zelfbescherming.
   
  Zeelanddude vindt dit leuk.
 26. Zeelanddude

  Zeelanddude Experimenterende gebruiker

  Eens ff update hier. Tot nu toe geen last meer van cravings naar speed of sos. Is nu ondertussen 15 dagen geleden.
  Ben afgelopen zaterdagavond wel weer naar de coffeshop geweest en heb daar 1 voorgedraaide joint gekocht en die dus thuis voor de helft opgerookt. De andere helft wil ik pas over 2 weken weer roken.
  De afstand naar de coffeeshop weerhoud me er wel van om er vaker naar toe te gaan.
  Heb geen idee of dit gaat werken maar ik houd hier in ieder geval bij wat en wanneer ik het gebruikt heb. En dat wil ik voorlopig blijven doen.

  Aan de ene kant voel ik me wel een beetje triest dat ik toch weer weed gerookt heb maar van de andere kant wil ik het mezelf ook niet al te moeilijk maken. Lol, zo denkt elke verslaafde waarschijnlijk. Afijn we zien wel hoe dit verder gaat lopen.

  Ik wil nog wel gaan reageren op de vorige reacties van @Yceman224 afgelopen dinsdag en woensdag maar daar moet ik echt wat meer tijd voor hebben als vanavond. Vind het zoizo interessant om over na te denken.
   
 27. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  Een joint voor de helft oproken, en dan enkele dagen laten liggen om die dan later dus alsnog op te roken, wel aan, dat gaat niet werken...
  De reden daarvoor is, dat de joint afschuwelijk vies smaakt als je die later op rookt. Werkelijk, die is niet meer te pruimen!
  Eenmaal aangestoken "verandert" er iets in de tabak plús werd die een tijdje gelegen heeft.
  Ik heb dit ook geprobeerd, en werkelijk, de peuk is vreselijk smerig van smaak!!

  Je zit op de goede weg overigens
  Ga zo dóór!!
   
 28. msdistorted

  msdistorted Experimenterende gebruiker

  Heerlijk zo'n joint die smerig is. Bende er gelijk klaar mee:lolol:

  Zo te lezen kan je wiet (nog) niet opzij zetten. Maar vergeet niet dat je al met wat anders gestopt bent. Sommige mensen doen het stap voor stap, anderen stoppen met alles tegelijk.
  Je bent al heel goed op weg!
  Zolang de wiet geen trigger is naar meer drugs, zeg ik: thumbs up!:thumbsup:
   
  Zeelanddude en Yceman224 vinden dit leuk.
 29. Yceman224

  Yceman224 Bewuste gebruiker Donateur

  Idd. Dat is een juiste typering.
  Thumbs up!!
  Bezie alles per 24 uur! Daarna zie je wel weer.
  Succes!!
   
  Zeelanddude vindt dit leuk.
Laden...