• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Plaats je concrete korte termijn goede voornemen(s)

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

*.exe2.0

Bewuste gebruiker
Qua slaap trouwens, ritme en hoeveelheid is nummer 1. Dit ga ik later versterken door geen telefoon in bed, wel een boek. Nu zal het al moeilijk zat zijn om vol te houden. Ik kom erg moeilijk van de bank af als ik eenmaal lig.....soms helemaal niet en slaap ik daar wat resulteeert in een brakkige dag.

Vooral op latere leeftijd (42) moet je er zijn voor je lichaam. Slaap is freaking essentieel. Ik heb nu ruim 6 jaar gebroken nachten door de kinderen achter de rug. Het dieptepunt van elke nacht meermaals actie is alweer 2 jaar geleden gelukkig, wat een hel. Maar al heb je maar 1 hele korte of gebroken nacht met een volgepist bed van hen ben je alweer een dag verloren qua fitheid.

Kinderen zijn leuk als je kan slapen.
 

Psilocyloner

Bewuste gebruiker
Tijdje over nagedacht, maar bij dezen maak ik hem dan toch echt officieel...

Voornemen: volledige abstinentie van serotonerge psychedelica voor de duur van 3 maanden
Begindatum: 15-12-2019 (ja, met terugwerkende kracht...)
Einddatum: 15-3-2020

Ik houd de optie open voor één trip op Amanita muscaria, welke een geheel ander werkingsmechanisme heeft dan de serotonerge psychedelica, op voorwaarde dat ik écht voel dat het me op dat moment roept. Op dit moment doet het dat niet en ga ik het dus ook niet nemen, omdat ik het niet wil nemen louter 'om toch maar te kunnen trippen'. Overigens ook geen andere middelen 'om toch maar te kunnen trippen', dus ook geen dissociatieven (die heb ik overigens vanaf dezelfde begindatum permanent afgezworen) of delirianten (überhaupt (nog) nooit gedaan... komt nog wel eens, maar niet in de aankomende periode).
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
@Psilocycloner
Meestal zijn het andere groepen drugs die te veel gebruikt worden. Al heb ik zelf ook een tijd gehad dat ik elke week "moest" trippen en dat is niet goed. Veel succes in ieder geval. :)
 

De Dunne

DF-koning
Dat ik mij vanaf vrijdag op werk niet meer zo laat opjagen of "opfokken" door een pushende teamleider.
Loopt ie mij te "stressen" (i know, ik laat me stressen) dat het allemaal vandaag af en weg moet.

Teamleider aan telefoon:
"Zijn de jongens (chauffeurs) al binnen? Is die partij voor Japan al weg? Had jij al die binnenstad adressen van de spoedritten lijst al afgeleverd?" enz enz..

Ik:
"Nee niet alle jongens zijn al binnen en dat kun je zelf in het systeem zien, Ja die partij voor Japan is vanmorgen vroeg al opgehaald, Neeeee ik ben nog aan het rijden met die spoed adressen!
Bel nou niet steeds met onzinnige vragen joh als ik een SPOED route( rij. JIJ bent op de zaak dus kijk zelf eens en je bent notabene de hoogste in functie vandaag daar so your problem!"

Zo heheh, dat lucht de Dunne op zeg! Dat is gezegd. :tilttearlaugh:

Teamleider wordt ik maar niet hahaha. Nu heb ik nog een hogere om t op af te schuiven... :tonguewink:
 

Psilocyloner

Bewuste gebruiker
@Psilocycloner
Meestal zijn het andere groepen drugs die te veel gebruikt worden. Al heb ik zelf ook een tijd gehad dat ik elke week "moest" trippen en dat is niet goed. Veel succes in ieder geval. :)
Ik gebruik geen andere groepen drugs. Afgelopen jaar nog wat geëxperimenteerd met disso's, maar daar ben ik mee gekapt. Naast psychedelica heb ik nu alleen phenibut dat ik slechts heel af en toe gebruik (dan praat je over eens in de 6-8 weken ofzo) en sinds kort heb ik dan een beetje pep en 2-FMA om tijdens een tripje op een psyfeestje bij te nemen als ik merk dat de energie om op de climax even lekker hard te gaan een beetje uitblijft. De 2-FMA heb ik nu toevallig afgelopen week twee keer thuis gebruikt om even de juiste dosering te zoeken en die heb ik nu gevonden, waarmee verder thuisgebruik achterwege zal blijven. Oh, en dan nog MDMA/6-APB keer of 4-5 per jaar hooguit.

De reden achter mijn voornemen om 3 maanden met psychedelica te stoppen heeft niet zo zeer te maken met problematisch gebruik of dat ik mentaal instabiel word ofzo, maar omdat ik merk dat ik de afgelopen tijd zodanig veel getript heb dat ik de 'magie' wat lijk te zijn verloren. Het doet allemaal niet zo veel meer. Bovendien heeft het recente 'recreatieve trippen' het 'serieuze trippen' een beetje verdrongen. Ik neem daarom even pauze om mijn receptoren weer helemaal op baseline te krijgen, alsmede om na de pauze de focus weer iets meer te gaan leggen op het 'serieuze trippen' of in elk geval een betere balans te vinden tussen 'serieus trippen' (thuis, in het bos, etc.) en 'recreatief trippen' (feestjes, meetings, etc.).
 
Laatst bewerkt:

Bas

Wijs gebruiker
Nou daar komt ie, haha. Het staat al lange tijd vast omdat die datum me verder kan helpen dan random een datum kiezen. Zoals je doet bij eerdere kleine stoppogingen.

Woensdag 01-01-2020
- stoppen met Red Bull drinken + andere caffeine houdende dranken. (Oo af en toe cola perr dag na)
Woensdag 01-01-2020
- stoppen met roken. Deze wordt wel het moeilijkst. Maar met die en dat hierboven ben ik ff terug 2 maanden lang gestopt. Ik weet dat k t kan. :)
Woensdag 01-01-2020
- stoppen met alle harddrugs, research chemicals en softdrugs. Gelukkig blow ik maar 1x ïn de maand als iemand dit aanbied. Research pillen in de vorm van benzo's bestel ik echt alleen als het een krap weekend wordt. En ja, pep, lekker en leuk, maar hij begint zich te veel te domineren. :tongueout:

Dit alles tot een datum van 2 maanden. Daarna zien wel verder. XD
 

Purplext

Bewuste gebruiker
Lekker cliché per 2 januari;

- stoppen met roken 6 weken als start
- geen disso's voor 1 maand
- 3 x per week hardlopen, doel 5 km in 27,5 minuten in 6 weken (ik ben niet zo'n snelle)
- 3 x per week krachttraining oppakken. Doel 2 kg spier aankomen in 2 maanden
- 1 x per week lange natuurwandeling, 8 weken lang
- minstens 4 x per week fatsoenlijk koken 8 weken lang
- een boek lezen in 1 maand

Dit hangt allemaal met elkaar samen en versterkt en motiveert. Tijd om weer eens wat strenger tegen mezelf te zijn.
 

Psilocyloner

Bewuste gebruiker
Tijdje over nagedacht, maar bij dezen maak ik hem dan toch echt officieel...

Voornemen: volledige abstinentie van serotonerge psychedelica voor de duur van 3 maanden
Begindatum: 15-12-2019 (ja, met terugwerkende kracht...)
Einddatum: 15-3-2020
Ah, fuck hè... eigenlijk best zin in een tripje morgen met oud en nieuw. Iets makkelijks, iets kortwerkends en niet te ingewikkeld allemaal, voor de laatste paar uurtjes. Beetje 2C-B of 4-HO-MET op de staart van de 6-APB? Nee, Psilocyloner gaat toch écht effe nie trippe nie.
 

Ralou

Bewuste gebruiker
Tripreporter
De jaarwisseling is een mooi moment voor een proficiat aan allen die hier met goede moed bezig zijn aan het veranderen en sterker maken van zichzelf door korte termijnsvoornemens in handen te nemen! Goed bezig allen en bedankt voor de support! 🤩 Ik ga het nieuwe jaar suiker - en cafeïne loos in en bruis van de energie ook ben ik dit jaar gestopt met vlees, vis en dergelijke, met alle melkproducten en dingen als ei, verwerkte producten en nog wat dingen. En dat zijn enkel de veranderingen in mijn voeding 😅 Al bij al was het een jaar vol veranderingen. Ben benieuwd welke voornemens jullie en ikzelf de komende weken zullen maken en volbrengen!
 

Dirkjan

Bewuste gebruiker
Goede voornemens? Stoppen met alcohol als slaapmiddel te gebruiken. En misschien stoppen met mijn cola verslaving. En nee, geen "straattaal" voor cocaine, ik heb het over coca cola.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Ik ben niet zo van termijnen en echt dingen opleggen, maar ik heb wel wat zaken:

- Sporten weer oppakken (was 2,5 kilo bijgekomen met kerst door 2 weken niet sporten en feestdagen maar die is er al bijna af na nacht doorhalen oud en nieuw lol)
- snel en duidelijk aangeven aan (nieuwe) mensen in mijn leven wanneer ik die leuk vind (niet alleen op het gebied van liefde, ook op het gebied van vriendschap)
- uiteraard niet roken volhouden.
- uiteraard ook volhouden door de week niet/nauwelijks drinken
- gezonder gaan eten, wellicht wat vegetarische dagen beginnen inbouwen
- Veel leuke dingen gaan doen met leuke mensen
- maar ook rust inlassen
- En mijn grenzen bewaken en aangeven.

- bijna vergeten: amateursjamanisme/recreatief gebruik van drugs enigszins terugdringen en goed inplannen in mijn inmiddels drukke leven!

Er is geen termijn, dit alles is vanaf nu.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Als je geen concrete voornemens hebt, waarom dan hier plaatsen in het concrete voornemen topic?

Bij mij is de periode rond de feestdagen uiteindelijk een zootje geworden kan ik wel zeggen... Door feestjes en dergelijke in een ritme gekomen van laat op bed en daardoor ook later eraf waardoor meditatie lastig ging, te vaak wiet smoken (foei) en het ergste van allemaal: een terugval met no-fap/no-porn een dag voor mijn gestelde doel hier :expressionless: Toch 43 dagen in totaal. Keek er tegenop om het hier te vermelden, maar waarom eigenlijk. Ik kan er beter eerlijk over zijn en wil ook niet met een slecht geweten zitten. Wel fijn om te merken hoe zo'n terugval niet meer zo verwoestend voor me is als dat eerder wel was. Het is nu eenmaal gebeurd en daarmee gaan zitten heeft geen zin. Gewoon weer doorgaan en niet teveel op de teller letten. Het probleem is zoals altijd 'edgen'. (zoek maar op als je meer wilt weten...) En ook het mezelf zo manipuleren dat ik dat allemaal rechtvaardig voor mezelf. Typisch verslavingsgedrag dus. En als ik heel eerlijk ben, was de terugval door dat edgen dus al eerder. Wel opmerkelijk om te zien dat het áltijd een keuze was. Altijd wist ik donders goed dat ik mijn grenzen over ging, maar dan werd er bewust voor gekozen om dat te negeren. Wat betreft de (voor mij) lange periode no-fap heb ik kunnen merken dat ik het (fappen) helemaal niet nodig heb voor ontspanning of wat dan ook, maar dat het nodig wórdt door toe te geven aan die manipulatieve gedachten. Het is allemaal een kwestie van keuzes maken en daar consistent in blijven.

Het plan is nu om nog een stukje strenger te zijn. Edgen betekent nu ook direct een terugval en softporn en dergelijke is ook porno. :sweatsmile: Dat betekent dus ook een reset naar 0. Heb aan de ene kant het gevoel dat ik te open ben over al deze shit hier, maar aan de andere kant hielp het hier vermelden van concrete voornemens mij heel erg en voelt het alsof ik hiermee door moet gaan. Ik weet ook dat ik door bepaalde plateau's heen moet en dat dat de momenten zijn waar het even heel zwaar kan worden.

Concrete voornemens:

Komende maand max 23:00 uur op bed, een uur voor het slapen gaan geen scherm kijken, elke dag 1 uur meditatie (eventueel 2x een half uur), maximaal 1 dag in de week wiet gebruiken, no-fap/no-porn/no-edging.

Begindatum: 3-1-2020
Laatste dag: 3-2-2020
Uitzonderingen: In het weekend max 24:00 uur ipv 23:00 uur op bed, later nog bij een eventueel feestje

Wil binnenkort ook concrete plannen maken om gezonder te gaan eten en een tijd lang geen suiker eten. Dat volgt nog.
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Veel voornemens van hiervoor zaten praktisch heel 2018 al in mijn leven, zoals: 2x per week sporten, (bijna) iedere dag een uur wandelen, 5 dagen per week vega eten. Dat ga ik lekker volhouden.

Mijn doel voor dit jaar is minder alcohol drinken, wat begint met een maand helemaal niet drinken. Ben ondertussen al op dag 6. Daarna even kijken of ik er nog een maandje aan vast plak of dat ik een regel verzin (zoals hooguit 1x per week ofzo)
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Stoppen met drugs inclusief alcohol.
Wat is je plan dan? Welke (voorlopige) termijn geef je jezelf? Wat zijn de eventuele criteria?

Iedereen kan zeggen "stoppen met drugs", "stoppen met cola drinken". Maar een voornemen vaag formuleren zorgt er (in mijn beleving) voor dat je er ook makkelijk(er) onderuit kunt komen, het uit gaat stellen, het vergeet, etc.
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Eens met bovenstaande reactie. Is dat voor altijd? Of een periode van bezinning en dan goede regels voor jezelf opstellen mbt hoe vaak en hoe veel?
 

*.exe2.0

Bewuste gebruiker
yo dan

ik heb voorlopig andere prioriteiten, ben nl. een sudie aan het volgen en heb eind januari mn schrijftelijk

dussss ik ga even zo weinig mogelijk hier op df rondhangen

qua voornemens: ik heb met kerst in totaal 3 eenheden alcohol gedronken
29.12: 2 zware bieren
30.12: 5-6 eenheden
31.12: 13 eenheden (bieren, witte wijn, champagnes)
01.01: 1 serieuze kater en boy, die wil ik niet meer, wat een hel, en zo fantastisch was de smaak niet en het effect ook niet
nu weer naar 0 eenheden zoals ik bijna 7 weken heb volgehouden tot mijn tevredenheid

ook op 01.01 een kop koffie gedronken maar merkte amper effect vanwege de kater denk ik
ook weer op 0 zoals ongeveer 7 weken al zo was

ook mn intermittent fasting regime amper gevolgd de laatste 10d maar nu weer on it
niet zo slecht as usual gegeten, ook zeker niet zoveel als een gemiddelde december

zo vaak mogelijk, liefst elke dag, even 30min. wandelen wel volgehouden
erg leuk met een microdosering truffels, hele mooie kleuren in de natuur zeg, wow
vormen van bomen ook

mn microdosering experiment loopt nog, vandaag dosis 5, zondag nog 1 te gaan
dat bevalt wel, aarader eigenlijk

de feestdagen hebben me even van mn regime afgeholpen, tenmiste dat hetb ik mezelf toegestaan
had geen zin om een nazi voor mezelf te zijn


niet eerder genoemd maar voor de rest douche ik dagelijks koud af, 1 a 2 minuten
dit doe ik al 2 jaar
en in de winter 1x per 3-4 weken een dip in de natuur ergens, biesbosch ofzo

en ik loop 1 a 2 keer hard per week, 5km per keer
doe ik ook al jaren

luitjes succes met jullie voornemens
spreek je laterrrrrrr
 

Purplext

Bewuste gebruiker
Lekker cliché per 2 januari;

- stoppen met roken 6 weken als start
- geen disso's voor 1 maand
- 3 x per week hardlopen, doel 5 km in 27,5 minuten in 6 weken (ik ben niet zo'n snelle)
- 3 x per week krachttraining oppakken. Doel 2 kg spier aankomen in 2 maanden
- 1 x per week lange natuurwandeling, 8 weken lang
- minstens 4 x per week fatsoenlijk koken 8 weken lang
- een boek lezen in 1 maand

Dit hangt allemaal met elkaar samen en versterkt en motiveert. Tijd om weer eens wat strenger tegen mezelf te zijn.
Ik ben er helemaal klaar voor, maar die 2 kg aankomen in 2 maanden is een beetje hysterisch. Al helemaal met dat hardlopen ernaast.

Dus, alles blijft staan, minus die 2 kg. Wat me brengt bij een ander voornemen;
Iets minder hard van stapel lopen. Alles moet altijd groots bij mij, iets kleiner beginnen is ook goed

Let's go!
 

Natozlato

Wijs gebruiker
Heb aan de ene kant het gevoel dat ik te open ben over al deze shit hier, maar aan de andere kant hielp het hier vermelden van concrete voornemens mij heel erg en voelt het alsof ik hiermee door moet gaan
Ik wou juist vragen of je er al een zwengel aan had gegeven! :grinning: En hoe was het na zoveel dagen?
Wat is het probleem met edgen? Dat doet mijn vriend ook bij zichzelf, en ik heb daar profijt van.
Geen probleem, leuk dat je zo open bent. Denk dat mensen hier wel wat gewend zijn, toch?

Mijn goede voornemen is gestopt blijven met roken. Ik ben 2 maanden geleden al gestopt en het gaat hartstikke goed en ben superblij dat ik er vanaf ben na 25 jaar roken! Maar ik merk dat er af en toe nog verleiding op de loer ligt. Laatst was ik best wel overstuur en wilde bijna een pakje gaan halen.
Ik beschouw mijzelf daarom pas echt als een niet-roker als ik een jaar gestopt ben: op 23 oktober 2020.
 

benzzzy

Badass junkie
Vanavond ga ik me sexueel in bedwang houden op de 4mmc.

Ik zie dit al falen.
(ja ik weet het alweer spul is gwn te goed mdma like high en geen kater.)
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Mindless
Als je geen concrete voornemens hebt, waarom dan hier plaatsen in het concrete voornemen topic?
Zijn wel degelijk concrete voornemens, en ze gaan per direct in.

Moet ik er dan per se een einddatum bij zetten? Die is er trouwens niet eens, de voornemens zijn blijvend. Ik snap je eerlijk gezegd niet.
 
Laatst bewerkt:

Syl

Wijs gebruiker
Ik ben niet zo van termijnen en echt dingen opleggen, maar ik heb wel wat zaken:

- Sporten weer oppakken (was 2,5 kilo bijgekomen met kerst door 2 weken niet sporten en feestdagen maar die is er al bijna af na nacht doorhalen oud en nieuw lol)
- snel en duidelijk aangeven aan (nieuwe) mensen in mijn leven wanneer ik die leuk vind (niet alleen op het gebied van liefde, ook op het gebied van vriendschap)
- uiteraard niet roken volhouden.
- uiteraard ook volhouden door de week niet/nauwelijks drinken
- gezonder gaan eten, wellicht wat vegetarische dagen beginnen inbouwen
- Veel leuke dingen gaan doen met leuke mensen
- maar ook rust inlassen
- En mijn grenzen bewaken en aangeven.

- bijna vergeten: amateursjamanisme/recreatief gebruik van drugs enigszins terugdringen en goed inplannen in mijn inmiddels drukke leven!

Er is geen termijn, dit alles is vanaf nu.
Dat zijn super mooie voornemens!!.
Ik weet ook zeker dat jou dit gaat lukken, aangezien je al zo super goed bezig bent! 💪👌
 

Pimpoe

Newbie
Nieuw hier op het forum meteen me goeie voornemens uit-typen!

Voornemens 2020:

Sociaal contact:

Werkzaam in de horeca dus zie me familie te weinig. Wil vanaf nu minimaal 2x per week op bezoek bij me (weduwe)opa.
Stoppen met roken:
Rook 4 jaar en wil nu op me 18e toch stoppen voordat longkanker me leven binnen loopt. Eerste 2 dagen gehad gaat redelijk, tot nu toe.
Minderen met blowen:
Stoppen met elke dag blowen en afbouwen naar alleen in het weekend.

Dit zijn mijn voornemens, succes iedereen met jullie voornemens!
 

Mezelf

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Nieuw hier op het forum meteen me goeie voornemens uit-typen!

Voornemens 2020:

Sociaal contact:

Werkzaam in de horeca dus zie me familie te weinig. Wil vanaf nu minimaal 2x per week op bezoek bij me (weduwe)opa.
Stoppen met roken:
Rook 4 jaar en wil nu op me 18e toch stoppen voordat longkanker me leven binnen loopt. Eerste 2 dagen gehad gaat redelijk, tot nu toe.
Minderen met blowen:
Stoppen met elke dag blowen en afbouwen naar alleen in het weekend.

Dit zijn mijn voornemens, succes iedereen met jullie voornemens!
Welkom!!
Goede voornemens al zijn het wel lange termijn voornemens maar ach.....

Ik ga in aankomende 2 maanden sporten oppakken. Na mijn werk even een stukje hardlopen en dan een paar spiergroepen voor kracht trainen dmv gewichten.
Natuurlijk plak ik er, als het lukt, een maand(rest van mijn leven) er aan vast. Vandaag ook mijn eerste blokje om wezen hardlopen en een half uurtje aan gewichten getrokken. Dus eerste dag is geslaagd!!

Als het mij lukt om het trainen te blijven doorzetten ga ik over 2 maanden iets anders verzinnen om er bij te doen. Weet nog niet precies wat. Misschien weer stoppen met doordeweeks blowen. Of meer gezondheid en minder lekkernij nuttigen. Bepaalde sport gaan beoefenen. Dacht om weer Karate of kungfu te gaan doen. Ik zie nog wel. Nu eerste sporten weer in mijn leven krijgen.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ik wou juist vragen of je er al een zwengel aan had gegeven! :grinning: En hoe was het na zoveel dagen?
Wat is het probleem met edgen? Dat doet mijn vriend ook bij zichzelf, en ik heb daar profijt van.
Geen probleem, leuk dat je zo open bent. Denk dat mensen hier wel wat gewend zijn, toch?
:grimacing:
Het edgen zelf was leuk/spannend, want na weken/maanden no-fap word je gewoon een heel seksueel wezen. Echt niet per se geil de hele tijd, maar er is wel die constante energie. Wat betreft klaarkomen was er niets speciaals aan. Daarbij krijg je natuurlijk tegelijk het gevoel van "shit, i fucked up..." Met dat edgen kun je jezelf nog wijsmaken dat je geen terugval hebt (al vind ik eigenlijk van wel, vandaar mijn aangepaste voornemen), maar met klaarkomen is het gewoon overduidelijk over met de streak natuurlijk.

Het probleem met edgen wanneer je bezig bent met no-fap is eigenlijk dat het geen kwestie is van of, maar van wanneer je je streak kwijtraakt. Die seksuele energie zet je dan om in geilheid die constant aan het opbouwen is, waardoor je de 'edge' steeds meer gaat opzoeken.

Ik begrijp trouwens goed dat velen dat hele no-fap maar niets vinden, maar voor mij is fappen/porno een enorm probleem (ook al ben ik er niet eens zo extreem in). Het is een verslaving waar ik gewoon vanaf móet komen om een betere balans te creëren in mezelf. En ik weet dat dit de manier voor mij is.

Leuk trouwens dat jij het leuk vind dat ik er zo open over ben. :) Het is toch wel wat een taboe iets, maar zoals je zegt zijn mensen hier wel wat gewend en het is ook gewoon goed om hier open over te praten denk ik. Het wat uit die taboesfeer halen.


@Mindless

Zijn wel degelijk concrete voornemens, en ze gaan per direct in.

Moet ik er dan per se een einddatum bij zetten? Die is er trouwens niet eens, de voornemens zijn blijvend. Ik snap je eerlijk gezegd niet.
Zie PM :)
 
Laatst bewerkt:

Rivalrie

Wijs gebruiker
Echt zo mooi om te horen @AphexTwin! :grin:

Soms kun je het gewoon echt even gebruiken dat anderen weten wat je je voorgenomen hebt. Of tenminste, dat jij zelf maar weet dat je dat voornemen hebt vermeld aan anderen en dat je dan door je geweten (mits je dat hebt :wink:) ook zult moeten vermelden als je dat niet gehaald hebt. We hoeven het zo ook niet helemaal alleen te doen voelt het voor mij en dat op zichzelf is ook weer een mooi iets.

Voor mezelf heeft het ook al meermaals geholpen. Gisteren nog, toen ik in de comedown van een ald-52 trip zat. No way dat ik van de wiet was af gebleven als ik dat voornemen hier niet had neergezet. Het verlangen naar wiet was door de na-stimulatie van de trip een tijd lang intens en eerlijk gezegd heb ik meerdere keren overwogen om het maar gewoon te nemen, zo van "fuck dat voornemen, ik wil me nu rustiger voelen". Maar niet gedaan en nu na een volle 8 uren slaap ben ik daar echt blij om. Vaak vertel ik mezelf dat wiet gebruiken na LSD enzo de hoofdpijn minder maakt de volgende dag, maar ik voel me nu juist beter, ook mede omdat de verleiding weerstaan is.

Maar ook met de no-fap die ik momenteel doe. Daar heeft het hier vermelden me écht al een aantallen keren gered. Had ik veel eerder moeten doen ook.

Zo, dikke lap tekst weer. Sorry, komt door de ALD afterglow. :tonguewink:
Hoe kun je nou niet fappen?
 

Zeelanddude

Wijs gebruiker
Tripreporter
Hoe kun je nou niet fappen?
Door het niet te doen. Niet fappen>>>meer seksuele energie>>>meer zin om te fappen>>>enz,enz,
Om uit die loop te komen moet/mag/zul je een manier zien te vinden om die seksuele energie om te zetten in gewone energie.
Ik heb alleen maar bewondering voor @Mindless daarvoor.
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Hoe kun je nou niet fappen?
Voor mij werkt het zo dat als ik regelmatig fap (niet eens overdreven veel) ik constant op lage energie functioneer. Alsof mijn batterij maar voor 25% vol zit. Altijd wel enigszins moe/lusteloos, nergens zin in, geen fysieke kracht (trainen wil voor geen meter, vooral squatten niet, sta gewoon slap op mijn benen), niet geconcentreerd kunnen denken, etc. Na een tijdje onthouding (weekje) begint mijn batterij vol te lopen. En al die bovenstaande problemen (en meer) beginnen te verdwijnen. Daarnaast geeft het ook een enorme boost aan mijn spiritualiteit.

In die zin is het ook geen moeilijke keuze. Wel fappen is voor mij gewoon hartstikke stom om te doen door alle nadelen en het biedt voor mij geen enkel echt voordeel. Maar dat ben ik. Misschien loopt de batterij van anderen er niet zo snel van leeg en/of willen mensen het gewoon niet opgeven. Een deel van mij wil dat ook niet, (vandaar de verslaving) maar door me ervan te onthouden wordt dat deel zwakker.
 
Laatst bewerkt:

Purplext

Bewuste gebruiker
Lekker cliché per 2 januari;

- stoppen met roken 6 weken als start
- geen disso's voor 1 maand
- 3 x per week hardlopen, doel 5 km in 27,5 minuten in 6 weken (ik ben niet zo'n snelle)
- 3 x per week krachttraining oppakken. Doel 2 kg spier aankomen in 2 maanden
- 1 x per week lange natuurwandeling, 8 weken lang
- minstens 4 x per week fatsoenlijk koken 8 weken lang
- een boek lezen in 1 maand

Dit hangt allemaal met elkaar samen en versterkt en motiveert. Tijd om weer eens wat strenger tegen mezelf te zijn.
Punt 1 kan ik al doorstrepen; stoppen met roken lukt me nog niet...
Geen disso's gaat goed, dat vond ik na het stoppen met roken het moeilijkste voornemen. Merk wel heel duidelijk hoe gewend ik was even een disso te nemen uit verveling...
Koken is elke dag gelukt, hardlopen en krachttraining weer opgepakt. Wandelen kan ik nog weinig over zeggen, boek lezen nog niet aan toegekomen.
M'n laatst toegevoegde voornemen; niet te hard van stapel lopen, gaat ook okay. Het niet roken is blijkbaar nog teveel gevraagd en dus stel ik die even uit.

Ik vind het lastig om nu weer zo te leven na de maanden van feesten, chillen en doen waar ik zin in heb. Het voelt zo saai...
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
@Purplext : hoe vaak per week sportte je vorig jaar gemiddeld? Ik vind 6x per week heel wat namelijk. Ik denk dat opbouwen van dit soort habbits makkelijker gaat als je met 1, 2 of 3x per week begint op vaste dagen (met vaste mensen dat geeft pas motivatie! )

Maar misschien dat je dat al moeiteloos deed/doet in dat geval supergoed bezig!:grin:
 

Purplext

Bewuste gebruiker
@Purplext : hoe vaak per week sportte je vorig jaar gemiddeld? Ik vind 6x per week heel wat namelijk. Ik denk dat opbouwen van dit soort habbits makkelijker gaat als je met 1, 2 of 3x per week begint op vaste dagen (met vaste mensen dat geeft pas motivatie! )

Maar misschien dat je dat al moeiteloos deed/doet in dat geval supergoed bezig!:grin:
Voor oktober rende ik 2x p/w 5 km en 1x10 km en deed 3x p/w kracht. Ik heb dat echt nodig, want heb een zittend beroep en ben een beweeglijk type. Ik doe het ook vooral voor m'n psyche, ik heb de neiging depressief te worden.
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Respect! Ik denk dat je daarmee al meer sport dan 95% van de bevolking :yum: ik herken het gevoel dat je moet bewegen hoor ik zit ook de hele dag! Ik geloof oprecht dat het goed is voor bijna alle mensen om iedere dag te bewegen.

Dag 12 alcoholvrij voor mij! 3x vlees gegeten tot nu toe dit jaar dat had wel 1x minder gekund. Wel iedere dag 2 stuks fruit (een struggle voor mij, ik ben geen fan van fruit)
 

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Ik wil even iets bijstellen. Het 1 keer in de week wiet gebruiken voelt niet helemaal goed. Ik krijg er meteen al "cravings" van om het de volgende dag weer te gebruiken en heb dat ook al gedaan... Het doet me ook ongezond eten en laat op bed gaan, omdat mijn gezonde levensstijl me op dat moment gewoon niets meer kan schelen. Alleen dat avondje zelf lijkt dan te bestaan. Dat voelt op dat moment misschien wel fijn, maar het helpt me niet bepaald verder.

Daarom pas ik mijn voornemen om t/m 3 februari per week 1 keer wiet te mogen gebruiken aan naar helemaal geen wiet gebruiken deze periode. Ingaande vanaf nu dus.
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
22 dagen geen alcohol nu. Voelt prima. Denk dat ik februari ook eraan ga plakken. Verder heb ik al 11 dagen geen vlees gegeten maar dat is een beetje toeval.

Gisteren wel een beetje dolle trip gehad met speed, keta en hash. Was wel zeer vermakelijk maar nu weer even pauze. 2 weken stop van drugs (dan een feestje met ik vermoed weer pep). Vind het wel ok als ik nog microdose tussendoor of een keer 2cb. Dat kan in mijn ogen geen kwaad.

Verder heb ik een nieuw goed korte termijn voornemen! Ik ga proberen een maand niks negatiefs over mensen te zeggen. Merk toch dat er soms 'geroddeld' wordt en daar ga ik me eens van onttrekken
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan