• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Vriend verslaafd of niet

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Mindless

Badass junkie
Zweefkees
Emeritus Mod
Top Tripreporter
Heb het ook lang gedaan. Elke dag na het werk 1 a 2 biertjes. In mijn ogen is het gewoon (licht) verslavingsgedrag. Vertelde mezelf zelfs dat 1 glas alcohol per dag goed is. Bullshit... Rommel is rommel.
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Dat is volkomen waar.
Maar je bent in mijn visie pas een echte alcoholist, als je zonder jouw dagelijkse hoeveelheid alcohol, niet meer kunt functioneren.
M.a.w. je hebt die alcohol echt broodnodig, elke dag weer.
De hoeveelheid glazen drank, dat doet er m.i. niet zoveel toe.
Het gaat erom, of je die drank dus echt nodig hebt.

In mijn geval ging het op een gegeven moment zover, dat ik iedere dag exact om 10.00 uur voor de deur van mijn stamcafé stond.
De kastelein was er dan nog niet, maar wel de poetsvrouw.
Deze zei vaak tegen mij, van " tap je eigen glas maar in, want ik kan dat niet zo goed"
En dat was mooi!en
Want ik tapte mijn Trappisten bier zodanig in, dat er een schuimlaagje op lag van 1 tot 2 mm dik.
Want ja, dat was dan weer een flinke slok "gratis" nietwaar?
Zo gehaaid word je. Als je een echte alcoholiker bent.
Ongelooflijk eigenlijk..
 

hansje1963

Belezen gebruiker
Gisteren pakte hij dus weer 2 biertjes. Ik had er een in de koelkast gelegd en zei dan ook toen hij de 2e pakte uit de voorraad,' ja het is doordeweeks, dus ik dacht dat je er dan maar een pakte'. Waarop ik als antwoord van hem kreeg: ' dat is meer een wens van jou'. Ik heb toen maar mijn mond gehouden, om geen discussie te beginnen, want daar had ik echt geen zin in,maar als we afspraken maken en er hele goede gesprekken over hebben, waarom houdt hij zich er dan toch niet aan? Daar zijn afspraken toch voor? Ik vind het allemaal zo lastig. Hij functioneert gewoon goed, maar ik ben er niet trots op dat hij zoveel drinkt, wordt over het algemeen door anderen niet gewaardeerd. Soms heb ik de neiging om bijv. Iedere avond een aantal zakken chips te eten bijv , gewoon om hem terug te pakken, zo van: als jij ongezond doet en niets om je lichaam geeft, dan kan ik dat ook. Maar ja daar heb ik vooral mijzelf mee....
Ik vind het wel meevallen, ik ken veel mensen die s'avonds na hun werk een biertje (of 2) drinken, zolang het niet als een medicijn wordt gebruikt zie ik er geen gevaar in, maar goed, dat is mijn mening....
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Hier speelt zich heel iets anders af....
Stelling:
Je kunt simpelweg met iemand die aan de alcohol verslaafd is,
géén afspraken maken over alcohol.
Trouwens dit is met veel meer verslavingen het geval, maar:
Met alcoholisten kun je g e e n afspraken maken over drankgebruik.
Vergeet dat maar!
Sowieso met verslaafden gaat dit erg, erg slecht, zo kreeg ik in de kliniek te horen van een lid van de staf:
Nee, ik kan jullie niet vertrouwen. Ik moet alles hier wat er gezegd wordt, controleren.
Jullie zijn verslaafd. En dus zijn jullie niet te vertrouwen...
En daarin had deze man gewoon gelijk...
 

Fidodido

Newbie
hallo,

Ik drink niet echt vaak, maar als ik drink en een beetje dronken word, ben ik lastig te stoppen en word best vervelend (zegt iedereen bijna... lol) Das mijn probleem. Maar kan ook weken zonder...

Maar 8%+ biertjes (want de meeste zien volgens mij alleen “2 biertjes” staan).

Die zijn wel een stuk heftiger, als ik 1 van die drink ben ik al op mn level en bij 2 word ik al vervelend denk))

Denk niet dat het lukt, maar zou het proberen om naar “normaal” bier te gaan 4-5%, al zal die de smaak daar niet zo lekker van vinden.
 

Legio Patria Nostra

Badass junkie
Als je de pech hebt, dat je van alcohol " vervelend " wordt, of erger nog een kwade dronk hebt, dan lijkt het mij beter om er helemaal vanaf te blijven.
Soms is bijvoorbeeld rode wijn een trigger tot narigheid, en is bier dit weer niet.
Ikzelf moest echt van rode wijn afblijven.
Ik werd er echt meer nog, dan lastig van.
Van bier dus niet.
Ik heb mensen ronduit kwaadaardig zien worden van drank. Gevaarlijk agressief zelfs.
Nu ik niet meer drink, heb ik net zoals anderen deze problematiek niet meer.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan