1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Beste middel tegen kater

Discussie in 'Alcohol' gestart door zjimiz, 8 jul 2012.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. misslinda

  misslinda Bewuste gebruiker

  pff als dat ooit zou gebeuren ben ik die avond wel zo ver heen geweest dat ik de volgende ochtend niet eens meer wakker word.

  maargoed laten we niet offtopic gaan
   
 2. pinnes

  pinnes Belezen gebruiker

  net het verkeerde been uit bed gestapt?
   
 3. pinnes

  pinnes Belezen gebruiker

  dat heeft allse te naken met het topic!
   
 4. zjimiz

  zjimiz Bewuste gebruiker

  eerder in dit topic werd een potje goeie sex aangeraden als effectief middel om een kater te bestrijden, dus wie weet :wink:
   
 5. Purple haze

  Purple haze Bewuste gebruiker

  Als je alcoholist wil worden wel ja :P
   
 6. PepTalk

  PepTalk Badass junkie Emeritus Mod

  Tegen het lamme gevoel: Goed uitrusten en wiet roken zodat je een gerechtvaardigd lam gevoel hebt.

  Tegen de hoofdpijn: De avond zelf, tussen door s'nachts en de dag erna veel vocht nemen. En wederom blowen. Hoofdpijn komt niet door afgestorven hersencellen...Wat dood is kun je immers niet voelen. Het komt puur door vocht tekort, H2O wat door de alcohol aan je lichaam is onttrokken. Hierdoor is er (ook) tussen het hersenvlies en de schedel minder vocht aanwezig. Je lichaam gebruikt vocht als glijmiddel, is dat er niet dan gaat het 'schuren', dit veroorzaakt de hoofdpijn.

  Sporten lijkt me inderdaad niet zo'n heel goed idee, behalve als je 1-2 uur daarvoor meer dan voldoende vocht hebt gedronken.

  Sportdrankjes, water..Maakt niet uit. Zit enkel wat verschil in de snelheid van opname, maar die 20 minuten maakt dan ook niet echt uit.
  Koffie, de meeste thee, energydrink, cola vermijden. Caffeïne draagt niet echt bij aan het herstellen van het vocht tekort.
   
  Arisen vindt dit leuk.
 7. zjimiz

  zjimiz Bewuste gebruiker

  's avonds ervoor en 's morgens erna veel water drinken en kneiterhard trainen de dag erna jaagt bij mij het vage kater gevoel behoorlijk goed weg

  t zal fysiek wel niet helemaal verantwoord zijn, maar het werkt (bij mij althans)

  je komt goed in je lichaam, wat al een kick op zich is en maakt je minder druk om de boel die je grijze massa bezig houdt

  nog beter; voldoende vochtinname, kneiterhard trainen, mediteren en als toetje een mooie strandwandeling (bij voorkeur met een mooie dame), dan voel ik me weer helemaal top

  :wave:
   
 8. Frank123

  Frank123 Wijs gebruiker

  Aangezien ik zelf een redelijk probleem met drank heb gehad en toch fatsoenlijk wilde functioneren overdag is er een soort ritme in gekomen. 's avonds dronk ik vrijwel iedere avond sowieso een halve liter whiskey weg. Ondanks dat ik als een blok in slaap viel ( dit was de enigste manier waarop ) dan werd ik alsnog regelmatig tussendoor wakker en dronk ik wat water. (keer of 3/4 per nacht). 's ochtends slechts nog last van een lichte roes wat makkelijk weg te werken was met een flesje Aquarius.

  Belangrijkste is gewoon veel water drinken en niet te veel op je kater letten.
   
  Arisen vindt dit leuk.
 9. zjimiz

  zjimiz Bewuste gebruiker

  Bedankt voor je reacite.

  Het is bekend dat alcohol je sneller maar oppervlakkiger laat slapen, waardoor je de diepe slaap fase mist en snel wakker kan worden en uiteindelijk niet echt uitrust. Dat gebeurt des te sneller als je niet genoeg water hebt gedronken, omdat je uitdroogt.

  Whiskey is in mijn ervaring zeker een middel dat lang nadreunt. Ik drink het nu selectief en heel af en toe. Dat vooral omdat het lang blijft hangen in je systeem, wat best irritant kan zijn. Met pils en wijn heb ik dat veel minder snel.

  En die kater kan je inderdaad wel accepteren omdat ie er eenmaal is, maar als is de hinder te groot, blijft het wel kut. In het laatste geval blijf ik van mening dat een harde training helpt, al is het niet helemaal verantwoord.

  Wat ik zelf nog steeds een aanrader vind, is zout eten voor het slapen gaan, en zodoende meer vocht vast houden, in combinatie met een sloot water.
   
 10. Frank123

  Frank123 Wijs gebruiker

  Eten voor het slapen gaan met drank op kan nog wel eens in een nachtje kotsen resulteren.

  Als je pijn in je duim hebt, en je let er de hele tijd op, dan blijft de pijn. Ga je wat anders doen dan heb je het niet meer zo door. Hetzelfde met een kater, kan thuis zielig gaan zitten doen, maar kan beter gewoon aan de slag en niet klagen ( je doet het tenslotte jezelf aan )

  Whiskey blijft inderdaad lang(er) hangen, helemaal als je te weinig drinkt. Vooral Aquarius helpt bij het hydrateren van je lichaam.
   
 11. PepTalk

  PepTalk Badass junkie Emeritus Mod

  Je zult dan enkel meer uitdrogen hoor.
  Het zout houd inderdaad vocht vast. Maar door meer zout in te nemen, gaan je nieren ook harder werken om het dr uit te krijgen. Waardoor je meer moet urineren en dus meer vocht verliest.
  Onzin dus.

  Waarom zou wiskey langer blijven hangen?
  Enkel omdat je sneller op een hoger alcohol promillage in je bloed zit tijdens het drinken zou het effect en kater langer kunnen blijven hangen.
  Maar exact hetzelfde als alle andere sterke dranken met dat %. Heeft niets met de drank te maken maar met hoe zat je bent geweest en hoe snel je dat bent geworden.

  Aquarius helpt ook niets extra;s dan water, siroop of sinas.
  Enkel omdat het een isotone oplossing is zal het sneller worden opgenomen. Maar die paar minuten ga je in je kater niet echt merken.
  Je zou zelfs kunnen zeggen dat het, door de vele suikers, slechter is dan water.
   
 12. ZERO-

  ZERO- Badass junkie Emeritus Mod

  Ik probeer meestal gewoon paar glazen water te drinken voor ik ga slapen en soms nog wat te eten. Meestal broodje nog 's nachts en dan 's ochtends probeer ik wel fruit te eten, omdat ik gelezen/ gehoord hebt dat dat beter is. Maar dat is wel logisch, want fruit is beter dan alles. Behalve groente misschien.

  Alhoewel brood met smeerkaas klaarmaken ook best lastig is als je stoned en dronken ben. Man, ik was nog nooit zo gefocust op het smeren van een boterham. Duurde tien minuten :")

  Maar ik snap nooit zo goed dat mensen de dag erna nog kunnen blowen, ik wil dan echt alles behalve onder invloed zijn. Van wat dan ook.
   
 13. PepTalk

  PepTalk Badass junkie Emeritus Mod

  Voor mij werkt blowen tegen de kater van elk middel..
  Je gaat je er niet minder gaar van voelen, maar ik voel de algemene brakheid dan wat minder.
  Tegen hoofdpijn en misselijkheid werkt t ook bij mij. Hoewel bij een fikse alcoholkater er geen tabak in gaat bij mij, dan gaat ik kotsen.
   
 14. Frank123

  Frank123 Wijs gebruiker

  Goed punt. Zal wel tussen de oren zitten, ooit eens als ''grootmoeders'' tip gehoord.

  Heb sowieso altijd een flesje water bij me, dit werkt altijd.
   
 15. zjimiz

  zjimiz Bewuste gebruiker

  Thanks man. Voor wat betreft het zoute eten had ik er nog niet op die manier over nagedacht. Leermomentje dus. Best wel logisch als ik het zo hoor, maar in de standaard modus niet echt bij stil gestaan.

  Verder noemde ik Whiskey, maar feitelijk had ik beter sterke drank kunnen noemen, aangezien het om het hoge alcoholpercentage gaat in dit geval.

  Verder is het gewoon zaak om goed voor jezelf te zorgen. Water drinken is gewoon belangrijk. Verder zijn er veel producten die veel beloven maar in de praktijk weinig meer waarde bieden ten opzichte van water.
   
 16. Frank123

  Frank123 Wijs gebruiker

  Buiten dat alles is het denk ik dat sommigen er gewoon beter tegen kunnen als anderen. Gisteravond fles Jameson weggetikt. Vannochtend geen centje pijn.
   
 17. zjimiz

  zjimiz Bewuste gebruiker

  Dat kan zo zijn. Realiseer jezelf wel dat dit slechts een kwestie van lichamelijk tolerantie is. De uiteindelijke schade is net zo groot als bij anderen.
   
 18. PepTalk

  PepTalk Badass junkie Emeritus Mod

  Dit dus.
  Ken geen enkele alcoholist die in de ochtend opstaat met 'n kater.
  Enige waar ze last van hebben is dorst :)
   
 19. eefje123

  eefje123 Experimenterende gebruiker

  Tot nu toe niets gevonden dat voor mij werkt, wel veel nieuwe ideeën opgedaan in dit forum dus who knows zit er iets tussen dat ik kan gebruiken!
   
 20. zjimiz

  zjimiz Bewuste gebruiker

  In het kader van learning by doing heb je vast wel dingen, waarvan je denkt, dat heeft mij nou echt geholpen

  ben benieuwd...
   
 21. xastur

  xastur Belezen gebruiker

  Voordat je naar bed gaat veel water drinken. En over roken betreft dat nekt mij elke keer. Als ik drink dan wil ik ook meer roken. Normaal rook ik om de paar uur maar met alcohol elk half uur..
   
  Arisen vindt dit leuk.
 22. Pandan

  Pandan Wijs gebruiker Emeritus Mod

  Bij mij helpt het het beste als ik voordat ik ga slapen 2 grote glazen water drink. Geen kater de volgende dag, is tot nu toe sinds ik ermee begonnen ben al gelukt! Maar het beste helpt om gewoon niet teveel te gaan zuipen.
   
 23. zjimiz

  zjimiz Bewuste gebruiker

  Water blijft het belangrijkste icm genoeg slaap

  Een hele praktische tip in dit topic (van een ander) vind ik de sportfles met water (of iets dergelijks) naast je bed. Simpel maar doeltreffend. Het valt niet om en is direct tot je beschikking zodat je nachtrust maar kort hoeft te onderbreken.
   
 24. harry123

  harry123 Bewuste gebruiker

  Precies vocht is een van debelangrijkste factoren, maar alsnog als je drugs beemt, alcohol is een drug, voel jeje gewoon minder de dag erna, wat je ook doet
   
 25. Testbericht

  Testbericht Experimenterende gebruiker

  Nadat ik thuis kom drink ik water en neem ik nog een flesje water mee naar me bed (voor als ik 's nachts met een droge keel wakker wordt).
  's Ochtends een kop koffie en een boterham.
  's Middags een lekkere vette hap bij de snackbar.

  :)
   
 26. autysd

  autysd Bewuste gebruiker

  goed gezegd, ook mss een sneetje grof brood, zonder de korst

  het is makkelijker als je je zware drank mixt met sappen die vocht toevoegen ipv wegnemen
  -ik mix altijd, maar dat is ook omdat ik zware drank vies vind en ook omdat ik een snoepmixer ben (ik mix tot het nog lekkerder wordt :beer: )
   
 27. Liefhebbertje

  Liefhebbertje Bewuste gebruiker

  NIET DRINKEN!
   
 28. DieEneGinger

  DieEneGinger Newbie

  Voor mij help een lekkere (warme) douche altijd enorm. Verder gewoon goed ontbijten en voor mij is mn kater dan al bijna helemaal verholpen
   
 29. Wilwilwel

  Wilwilwel Experimenterende gebruiker

  Niet drinken of gelijk de volgende dag mee beginnen maar 2 ofzo anders lig je heel vroeg op bed
   
 30. Wilwilwel

  Wilwilwel Experimenterende gebruiker

  Ik ben echt vreselijk verslaafd geweest begon met bier dan pakken wijn stuk of 10 en dan van alles geen kater maar vreselijk last van je maag en een wrak omdat je niet eet maar nooit hoofdpijn
   
 31. Wilwilwel

  Wilwilwel Experimenterende gebruiker

  maar echt neem een glas bier het helpt
   
 32. Diehard-hiphop.fan

  Diehard-hiphop.fan Belezen gebruiker

  Veel water vitamine B een koffie om op te Starten , drink erna wel weer wat water.
  En rook erna een lekker wiet Jointje.
   
 33. Casaan

  Casaan Bewuste gebruiker Tripreporter

  Geen alcohol drinken, is je lever ook blij mee.
   
 34. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Een andere kater :tongueout:

   
  Rebell vindt dit leuk.
 35. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Lol mijn katten zijn nu helemaal over de flos
   
 36. Casaan

  Casaan Bewuste gebruiker Tripreporter

  Wat heb jij nou met je katers gedaan
  @acht.zes

  pep of ook een drankje?

  EDIT: Vet hoe katten blijven staan terwijl ze geintimideerd worden, de wit rode accepteert zijn verlies maar wil pas gaan als de tijger ook zijn ballen toont. Hou ik van.

  (ja ik heb twee katers in huis gehad, een bikkel en een sufferd)
   
  Laatst bewerkt: 3 jul 2018
  Rebell vindt dit leuk.
 37. harold32

  harold32 Newbie

  Het beste middel is gewoon niet drinken.
   
  genk123 vindt dit leuk.
 38. DaveHagen

  DaveHagen Experimenterende gebruiker

  Goed eten helpt ook tegen een kater
   
 39. Pompen

  Pompen Bewuste gebruiker

  Anti-depressiva op hoge dosering.
   
 40. PsychedelicMagic

  PsychedelicMagic Bewuste gebruiker

  Gewoon weer opnieuw een flesje bier opentrekken....
   
Laden...