1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Welke drugs gebruik jij op dit moment?

Discussie in 'Drugs' gestart door Bal0n, 15 mrt 2006.

SGGZ, 110% hulp bij verslaving
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
SGGZ, 110% hulp bij verslaving
 1. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Donateur De Leukste Thuis!

  Dan ga ik dat tzteens proeven. Maarik beloof niet of ik het lekker ga vinden. :yum:
   
  Sofia87 vindt dit leuk.
 2. Albedo

  Albedo Bewuste gebruiker

  Ik heb de Aeropress bekeken op wat filmpjes. Ziet er leuk uit. Ik vraag me af hoelang hij meegaat, want er zit een soort rubbertje in toch?

  Ik zet mijn koffie met een porceleinen filterhouder en dan met de waterkoker iets afgekoeld kokend water zachtjes in cirkels erin gieten. Om het effect enigszins van de Aeropress na te bootsen, heb ik vandaag de koffie eerst in een glas gedaan. Dan een beetje het water erbij, roeren en 30 sec. wachten. Dan al het water erbij, roeren en weer 30 sec. wachten. Dan alles in het filter gieten. Er was flink wat waterverlies zag ik en er ging wat koffieprut door/langs het filter. Morgen zal ik er meer water bij doen en wat voorzichtiger proberen te gieten in het filter. Voor een echte espresso is een druk van minstens 15 bar nodig dacht ik.
   
  Laatst bewerkt: 16 mei 2018
  Sofia87 vindt dit leuk.
 3. Sofia87

  Sofia87 Gast

  @Albedo

  Wat leuk dat je interesse toont in de Aeropress :). Bij normaal gebruik gaat ie lang mee hoor.

  Ok, jij zet je koffie in een porseleinen V60.

  Enkele tips:
  • er zijn V60-filterhouders in verschillende materialen (porselein, glas, plastic). De aard van het materiaal heeft invloed op de smaak van de koffie. Zo bevat bv. een porseleinen V60 oliën die beter passen bij koffie met een fruitige afdronk;
  • voor een lekkere koffie is goed water de basis. Water uit de kraan laten koken en afkoelen is geen slechte methode, maar het nadeel hiervan is dat het water hierdoor een vlakke smaak krijgt. Een betere methode is om water met een lage restwaarde te gebruiken. Geen Evian, Chaudfontaine, Vittel, ... maar Spa Blauw, Montcalm of Montille. Montcalm of Montille was ik al eens tegengekomen in de Jumbo. In België is het verkrijgbaar bij Delhaize. En dat water dan net niet laten koken.

  Bij een Aeropress is de druk van groot belang. Voor een espresso heb je minimaal 9 bar nodig. Hoger is wenselijk. Een geoefend Aeropress’er kan die druk ontwikkelen.
  Alsook is het type koffieboon van belang. Je kan dezelfde bonen voor een V60 als voor een Aeropress gebruiken, maar als je echt het onderste uit de (koffie)kan wil halen, zou ik je voor de V60 iets zwaarder gebrande bonen aanraden type Ethiopië, Colombia en voor de Aeropress de lichter gebrande en meer uitgesproken smaken die bonen uit Kenia, Burundi, Guatemala, … in zich hebben.

  Enjoy!
   
  acht.zes vindt dit leuk.
 4. Raver

  Raver Wijs gebruiker

  Diazepam! Morgen gaat het afbouwen beginnen. Vandaag laatste dagje 10mg.

  Wk 1: 8mg
  Wk 2: 6mg
  Wk 3: 4mg

  Edit;

  Wk 4: 3mg
  Wk 5: 2mg
  Wk 6: 1mg
  Wk 7: 0mg :mrgreen:

  Blij als ik er vanaf ben. Wetende dat ik ben begonnen met de Diazepam omdat ik van de GHB af moest. Benzo's zijn sneaky, ik voel het alleen als ik het niet heb. Verder heb ik er niets aan nu.

  Edit; vanaf 4mg, wordt het per mg afbouwen. Arts vond mijn voorstel van 4mg naar 2mg te groot, aangezien ik dan 50% in m'n dosering ga minderen. Vorige afbouw ging t ook fout bij 4mg naar 2mg. Dus in overleg besloten om vanaf 4mg per 1mg naar beneden te gaan. Ivm zo min mogelijk klachten. Ik heb gelukkig een goeie zakelijk band met m'n arts waardoor ik en zij altijd open staan voor overleg om de afbouw zo soepel mogelijk te laten verlopen. Gaat dus iets langer duren maar goed.

  Jullie zien vast hier en daar op t forum wel hoe t gaat! :)
   
  Laatst bewerkt: 16 mei 2018
  Tijdloos en acht.zes vinden dit leuk.
 5. Sofia87

  Sofia87 Gast

  Succes man!
   
  acht.zes vindt dit leuk.
 6. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Heb een pijnstiller voorgeschreven, Diclofenac, maar ik denk dat ik toch maar pas na een beetje googlen.

  Geen recreatieve waarde maar wel een hoop bijwerkingen en een verhoogde kans op hartaanval en beroerte. Met een paracetamolletje red ik het ook wel.
   
  Raver vindt dit leuk.
 7. Raver

  Raver Wijs gebruiker

  Dat googelen moet je ook niet doen haha! Die bijwerkingen zijn zeeeeeeer zelden waarschijnlijk. De kans is nog groter dat wij elkaar vanavond tegen komen dan dat je een beroerte ervan krijgt. En dat terwijl ik niet eens weet hoe je eruit ziet. :wink: Je arts heeft ervoor geleerd he, die weegt echt wel de risico's af voor hij iets voorschrijft. Als iets als Diclofenac uberhaüpt levensbedreigende risico's met zich mee brengt. Ja maagproblemen kun je ervan krijgen meen ik. En het is een pijnstiller toch? Voor je pijn, niet om eff lekker te spacen toch? Dus als het wel recreatief was geweest had je het wel genomen?

  Moet je de bijwerkingen van Ritalin, Dexamfetamine en Oxycodone eens lezen. Hartaanvallen, plotselinge dood, beroertes, insulten en ritmestoornissen. Daarnaast hebben alle drugs veel grotere risico's dan Diclofenac. Vind het behoorlijk grappig dat je je een pijnstiller laat liggen terwijl drugs een veel groter risico hebben tijdens gebruik. Maarja je moet doen waar JIJ je het meest veilig bij voelt, dus let niet op mij. :tongueout:
   
  Laatst bewerkt: 16 mei 2018
  acht.zes vindt dit leuk.
 8. Sofia87

  Sofia87 Gast

  Ik neem het af en toe als m’n hernia opspeelt (Voltaren 75 retard). ‘t Is een ontstekingsremmer, dus ik vrees dat Paracetamol geen toereikende vervanger is.

  Idd geen recreatieve waarde, maar da’s wel het laatste waar ik aan denk als ik het inneem. Al slaap ik er wel lekker van.
   
  acht.zes en Raver vinden dit leuk.
 9. Raver

  Raver Wijs gebruiker

  Thanks!
   
 10. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Plus dit spul moet je met een maagbeschermer nemen zoals Omeprazol 20mg

  En er zijn wel betere alternatieven om de pijn onder controle te krijgen. Maar goed dat moet de arts voorstellen. Als je géén erge last van de pijn hebt en dit werkt prima.

  Maar na 6 maanden dagelijks 100mg diclofenac hebben genomen heb of kreeg ik er steeds meer darm/maagklachten bij.

  Paracetamol 3x daags 100mg helpt ook zo is de spiegel optimaal.

  Beterschap!

  OT

  Vandaag de helft genomen zit nu op 60mg oxycodon ipv 120mg kijken of dit goed gaat. Met een flink glas whisky en midazolam en flurazepam. Moet vroeg op vandaar :wink:
   
  Peptalking en acht.zes vinden dit leuk.
 11. Albedo

  Albedo Bewuste gebruiker

  Thanks!

  Ik heb het even nagekeken. Het is een keramische filterhouder van Cilio. Ik gebruik gefilterd water uit de kraan en kook het in een Ottoni elektrische waterkoker. Is geheel vrij van plastics. Zelfs in SPA, dacht ik, hebben ze al resten van plastics gevonden. Mijn waterfilter zal ze misschien ook wel doorlaten. Echt tegenhouden doe je dat niet meer. Beperken wel. Er is een verschil tussen bronwater uit natuurlijke bronnen en 'gewoon'. Ik heb eens gelezen dat als ze een put slaan van minstens 25m. of 50m. diep dan mogen ze het al bronwater oid noemen. Is dan eigenlijk grondwater.

  Het water net niet laten koken zal ik eens uitproberen.

  Over de verschillen in materialen van filterhouders. Het zou best zo kunnen zijn, maar dan moet je wel heel goed kunnen proeven imo en proeven is iets anders dan drinken. Er zit immers ook nog een filter tussen. Melk erin doen lijkt mij dan uit den boze. Doe ik altijd een beetje erin, maar dan zonder te mengen.

  Hoe vaak maak je hem schoon en is dat makkelijk? Er blijft altijd wat aanslag van koffie achter en dat beinvloedt ook de smaak. Of schraapt de 'seal' binnenin de wanden schoon?

  Ik las ergens dat je minstens een week moet wachten na het malen van koffie en dat er een maximum is aan de bewaarduur.

  Als ik echt goede koffie wil, kan ik beter naar een goed cafe gaan met deskundig personeel. Via Google vast te vinden. Heb ik gelijk een uitje :)
   
  Sofia87 en Tijdloos vinden dit leuk.
 12. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Ik google standaard als ik een nieuw medicijn krijg voorgeschreven, dus ook nu.

  Met de pijnklachten valt het wel mee, hoewel bij een bepaalde beweging de pijn wel de hoogte in schiet. Ik probeer die beweging niet te maken, maar een paar keer per dag schreeuw ik het dan toch even uit. Paar keer 's-nachts ook trouwens, een mens beweegt wat af in de slaap weet ik nu.

  Maar goed, door een mazzeltje mag ik vandaag al naar de specialist, zodat er al snel aan herstel gewerkt kan worden.
   
 13. Pollewop

  Pollewop Belezen gebruiker

  Quetiapine, dagelijks 25mg om te kunnen slapen, voorheen dagelijks Diazepam gebruikt om “rustig” te worden, maar gelukkig afgebouwd omdat ik er meer zombie van werd zonder emotie. Per kwartaal doe ik een avondje doorhalen op MDMA of 4F.
   
 14. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Als je het niet nodig vind hoef je het natuurlijk niet te slikken. Maar je kunt het ook overdrijven, diclofenac is gewoon een iets sterkere variant van ibuprofen. Als je dat tijdelijk of af en toe slikt is er niks aan de hand.

  En paracetamol is nou ook niet echt goed voor je, dat spul is bijzonder slecht voor je lever.
   
  acht.zes, Sofia87 en Raver vinden dit leuk.
 15. Sofia87

  Sofia87 Gast

  Ik begrijp dat je Googlet naar een, voor jou, nieuw medicijn. Maar ik vind je redenering redelijk krom om het te laten staan voor z'n (zeer zeldzame) bijwerkingen. Zeker omdat je je blessure opliep tijdens je keta-trip :).

  Anyway, doet dat goed bij de specialist en laat die mens je hoofd niet op hol slaan :tongueout:.
   
  acht.zes vindt dit leuk.
 16. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Blessure niet opgelopen tijdens Keta trip. Eerste problemen zijn van donderdagochtend en tweede keer zaterdagmiddag en Keta trip was eind vrijdagnacht.

  Ja wel beetje krom dat ik zo voorzichtig doe met medicijnen terwijl ik wel drugs gebruik.

  Maar goed, morgen wordt ik al geopereerd en over 2 weken ben ik weer hersteld.
   
 17. Raver

  Raver Wijs gebruiker

  Hoeveel mg slikte je? Soms denk ik werd ik er maar weer 'n zombie van :tearsofjoy:. Ik voel er namelijk -bijna- niets meer van.
   
 18. Diehard-hiphop.fan

  Diehard-hiphop.fan Belezen gebruiker

  Wiet
  En wat Caffeïne koffie
   
 19. Raver

  Raver Wijs gebruiker

  Jointje
   
 20. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Met oxycodon en zo misschien wat leuks..
   
 21. Pollewop

  Pollewop Belezen gebruiker

  10mg verdeeld over 2keer per dag, ik weet dat het niet heel veel is, maar werd er slaperig van en reageerde ook nauwelijks zonder emotie. Kan best zijn dat ik een na een paar maanden misschien niks meer van zou voelen maar zolang heb ik het niet gebruikt
   
 22. Gabbertje

  Gabbertje Wijs gebruiker

  Een jointje lemon haze, na 3 weken hard te hebben gewerkt heb ik eindelijk weer is een weekend echt vrij + ben met Pinksteren vrij :grin:
   
  Raver, acht.zes, Tijdloos en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 23. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Koffie (mag), nicotine (liever niet maar dikke lul) en straks een ruggeprik (verdovingsstof nog onbekend maar zal er naar vragen als ik het niet vergeet)
   
 24. Diehard-hiphop.fan

  Diehard-hiphop.fan Belezen gebruiker

  Waar zijn de Jointjes gebleven haha
   
 25. Sofia87

  Sofia87 Gast

  Je filterhouder gewoon elke keer na gebruik grondig spoelen met schoon water is voldoende. Geen zeep gebruiken!

  Maal jij je bonen zelf? Voor espresso / Aeropress geldt het advies om de boontjes fijner te malen en voor methoden als de V60 en Chemex medium maalgraad tot grof. Dat is omdat koffiebonen geschikt voor espresso vaak iets zuriger zijn. Als je dan een te grote maling gebruikt, heeft de koffie te weinig extractietijd (te kort contact met het water), waardoor de smaak onder gebalanceerd (te zuur) blijft. Natuurlijk heeft elke koffie z’n eigen unieke smaak, maar zelfs uitgesproken koffies horen altijd in balans te zijn, d.w.z. zowel zurig, zoet en bitter. Smaakt de koffie té zuur of té bitter, dan is ie objectief gezien verkeerd gezet. Dan gaat de vlieger niet meer op door te zeggen “over smaken valt niet te twisten”.

  Nee hoor, gemalen koffie kan je meteen gebruiken. Als je koffie donker en gesloten bewaart, kan je deze erg lang bewaren. Maar mijn persoonlijke ervaring zegt dat de kwaliteit en smaak na 2 weken sterk achteruit gaat.

  Google eens naar onafhankelijke gespecialiseerde koffiebars. Geen ketens. Bij die filialen van ketens wordt de koffie meestal gebrand om met een siroopje te drinken. Dan gaat de échte koffie beleving verloren.
   
 26. Raver

  Raver Wijs gebruiker

  2e dag 8mg.

  Geen verschil merkbaar. Alleen hele klamme handpalmen, of dat echt door de Diazepam afbouw komt weet ik niet. Denk het niet, als je kijkt naar de halfwaardetijd en actieve afbraak metabolieten zoals Oxazepam, Temazepam en Methyldiazepam. Maar goed, dit is nu m'n 4e keer afbouwen van Diazepam. En telkens had ik die zweterige handjes, dus ja.

  Zijn er anderen hier die ervaring hebben met benzo afbouw? :)

  Ot: Diazepam dus.

  Mag ik m'n update omtrent m'n afbouw hier posten beheerders? Of moet ik dan wéér een apart topic openen? Het zullen geen dagelijkse updates worden aangezien ik een week op 1 dosering blijf zitten. En natuurlijk alleen als de rest het ook ziet zitten om mijn gejank aan te lezen.
   
  Laatst bewerkt: 18 mei 2018
 27. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  @Raver Ik heb ervaring genoeg (helaas)
  Als je vragen hebt over iets kan ik misschien wat informatie geven. Maar overleg en vraag gewoon de oren van zijn of haar kop. Je dokter kent je , ik kan alleen mijn ervaring delen. PB gerust.

  OT

  40mg oxycodon die ik in 5mg tabletten heb gekregen. Leuke fout :tongueout:
   
 28. Bas

  Bas Wijs gebruiker

  Pep is overal het antwoord op :hearteyes::blushing:
   
  SneeuwSnuiver en Peptalking vinden dit leuk.
 29. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Prilocaine, atropine en caffeine
   
  Peptalking vindt dit leuk.
 30. Atropine? Zie je het leven soms niet meer zitten?
   
  SneeuwSnuiver, Peptalking en Raver vinden dit leuk.
 31. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  @BasvanHoven

  Lol nee dat kreeg ik in t ziekenhuis tegen de misselijkheid van de prilocaine. Ik ben namelijk geopereerd vandaag.

  On:

  Een biertje en een peuk
   
  Peptalking vindt dit leuk.
 32. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  @Raver  Je mag hier ook gerust er wat over schrijven maar het is wellicht handiger om het in het subforum 'verslaving' te zetten.
  Dan help/zien mensen dit veel sneller.

  Maak gerust een nieuw topic aan bij verslaving (en denk ook aan de vele andere leden en niet leden) het sneller en makkelijker kunnen vinden met misschien tips , ervaringen, een hart onder je riem willen steken.

  Daar zal je (logischerwijs) ook meer reaties krijgen.

  Dan blijft hier meer OT. Hoewel we dit echt niet vervelend vinden als je soms wat hier plaatst over verslaving of idee van trip report etc. Het mag echt wel ook een deel off topic , dat is en gebeurt vaak genoeg :wink:

  Sterkte man ik heb hier ook een zwak voor de benzodiazepines en meer..

  En als je behoefte hebt aan (een gesprek/chat) iemand die (veel) ervaring heeft ermee mijn PB box is open :wink: Als je sommige dingen niet zomaar openbaar op het internet zit.

  Vind dat dat ook een van de doelen van het forum , ervaringen en tips of advies delen , ik raad je aan daar gelijk een topic te openen/maken.

  Ik kan als je wilt nadat je er een topic voor hebt gemaakt in verslaving wat posts (Of gedeeltelijk) kan overplaatsen naar het nieuwe topic. Laat maar weten.

  Je bent super goed bezig en al bewezen dat je zelfdiscipline op scherp staan , volhouden je kan het!

  Ik hoop dat je ondanks het afbouwen wel redelijke nachtrust zal krijgen vannacht.:sleeping:

  Peace
   
  Peptalking en Raver vinden dit leuk.
 33. Raver

  Raver Wijs gebruiker

  Prima! @Tijdloos

  Ot: lekker hasj jointje aan het water. Windstil in m'n tentje, 3 lijnen het kanaal in, bak voer erop en lekker luieren. Hopelijk 'n dikke vis vanacht.
   
  Pepperoni, Sofia87, Gabbertje en 2 anderen vinden dit leuk.
 34. Oh dang. Operatie? Hoop dat het goed is gegaan. Sending positive vibes

  Maar waarom atropine?
   
 35. Peptalking

  Peptalking Bewuste gebruiker

  Ok mensen iedereen aan boord??

  Ready for take off? This is your captain speaking.
  Please fasten your seatbelts.
  And enjoy your flight!

  Mensen geniet van het weekend!
   
  acht.zes, Don_Juan en PsyTekZ vinden dit leuk.
 36. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  @BasvanHoven

  Ik werd misselijk na toediening van de ruggeprik met Priilocaine, en heb dat aangegeven. Toen hebben ze me dus een beetje atropine gegeven en de misselijkheid verdween meteen.

  Tja.

  Ik met mijn grote bek over mijn hoge pijngrens. Ik was vannacht echt helemaal nergens van de pijn. My god! Elke keer als ik in bed ging liggen leek de pijn verdrievoudigd. Lang leve een of andere wielerwedstrijd in Amerika die vannacht werd uitgezonden, die heeft me door de nacht gesleept. Uiteindelijk nog een uurtje geslapen, van 8 tot 9.
  Had ik maar niet zo eigenwijs moeten zijn en de pijnstiller die ze me wilden voorschrijven niet moeten weigeren. De ketamine heeft heel de nacht lopen roepen, maar ik heb er aan kunnen weerstaan, ik was waarschijnlijk op mijn bakkes gegaan, normaal lopen is er dan al niet meer bij, laat staan op een been met krukken lol.

  Maar goed, ik hoop dat het ergste nu achter de rug is.
   
 37. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Donateur De Leukste Thuis!

  @acht.zes . Wat voor operatie heb je gehad? Hoe gaat t nu metje?
   
  acht.zes vindt dit leuk.
 38. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  @De Dunne

  Ik heb een enkeloperatie gehad, er was een botje afgebroken en die is tussen mijn enkelgewricht geraakt en die heeft mijn enkel 'op slot' gezet. Het botje is verwijderd, maar ook flinke schade aan t kraakbeen en daar zal ik een beetje rekening mee moeten houden de rest van mijn leven.

  Op zich was t best interessant, plaatselijk verdoofd en ik heb mogen meekijken tijdens de operatie. Maar nu is er dus vooral veel pijn.
   
 39. De Dunne

  De Dunne Badass junkie Donateur De Leukste Thuis!

  Balen zeg! Sterkte!
  Ja ruggeprik heb ik ook een paar keer gehad. Vreemd he dat je gewoon echt verlamd bent. De prik zelf viel reuze mee en pijnloos. Behalve de tweede keer, toen hebben ze eerst 2x misgeprikt. Trust me, zenuwpijnscheut tot in je tenen en dan doodstil moeten blijven zitten... En een blauwe rug. Toch zou ik een ruggeprik verkiezen boven narcose. Dat meekijken is zeker leuk en interessant. Vond ik ook.
  Mag ik vragen welke pijnstillers je hebt gekregen? Veel sterkte met de pijn en het herstel!
   
 40. Diehard-hiphop.fan

  Diehard-hiphop.fan Belezen gebruiker

  Shit man
  Sterkte ermee hoe is het gebeurt?
   
Laden...