1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Welke positieve invloed hebben drugs op jou

Discussie in 'Voeding, gezondheid, liefde, seks en relaties' gestart door שמש, 15 dec 2018.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. acht.zes

  acht.zes Badass junkie

  Ik snap @Bas wel, want ik zit ongeveer in dezelfde situatie.

  Dan heb ik het over speed en frequentie. Ik zou een keer per maand best acceptabel vinden, maar ook bij is elk weekend er ingeslopen en dat vind ik voor mezelf gewoon te veel dus ben ik momenteel erg kritisch naar mezelf en heb me dan ook voorgenomen om begin 2019 een pauze in te lassen.

  Ik ben er van overtuigd dat als ik bewust niet kritisch zou zijn op mijn drugsgebruik dit zal gaan leiden tot nog meer gebruik. En als ik dan zie dat er inderdaad mensen zijn die een stuk vaker dan een keer per week aan de speed zitten en daar alleen maar positief over zijn dan ga ik me toch wel afvragen of die mensen wel helemaal eerlijk naar zichzelf zijn.

  Toch moet je hier voorzichtig mee zijn. Herman Brood bijvoorbeeld spoot 30 jaar lang elke dag 2 gram speed in zijn aderen tot hij een wrak geworden was en van het Hilton gesprongen is. Maar hij heeft wel het leven geleid wat hij wilde leiden en heeft er geen geheim van gemaakt dat hij precies hetzelfde zou hebben gedaan mocht hij het over zou kunnen doen wat ik 100% geloof.
   
  Laatst bewerkt: 17 dec 2018
  pinkie, Bas en Pompen vinden dit leuk.
 2. Eik

  Eik DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Oeps... niet goed gelezen... excuses...

  Eigenlijk wel eens met wat @acht.zes hier zegt. Ik denk dat psychedelica een positief effect heeft gehad op hoe ik tegen het leven aankijk en hoe goed ik mezelf ken. De meeste andere drugs hebben denk ik met name korte termijn voordelen gehad tijdens het gebruik.
   
  acht.zes vindt dit leuk.
 3. שמש

  שמש Bewuste gebruiker

  Excuses hoeft echt niet hoor :)
  Bovendien schreef je iets over lange termijn effecten bij je:
  Inderdaad, psychedelica heeft ook bij mij, een enorme impact gehad. Ten goede wel te verstaan. Ik heb relatief gezien meer andere drugs gebruikt dan psychedelica, maar zou ook niet anders willen. Psychedelica heeft zo'n impact dat je het niet te vaak zou moeten willen nemen. Het schudt je geheel door elkaar heen, en de 'synapsen' komen pas echt weer bij elkaar na vele jaren, is mijn persoonlijke ervaring (Ik heb het nu niet over een staat van verwarring waarin je zou zitten, maar dat door de heftigheid van de ervaring dingen in jezelf pas na lange tijd weer op zijn (herschikte / nieuwe) plaats liggen).

  Verder: Marihuana heeft mij meer tolerant gemaakt.

  Alcohol en cocaïne hebben ook hun positieve kanten, maar inderdaad meer op korte termijn, zoals ontspanning.

  Opium is ook een middel dat een heel positieve invloed heeft gehad op lange termijn...- mijn gevoel van verwondering, relativering en mijn algehele inspiratie is er sterk door gevoed... Nochtans ook een middel dat ik door zijn grote impact niet vaak wil gebruiken. Ook veruit de meest lekkere drug voor mij.
   
  Laatst bewerkt: 17 dec 2018
 4. Roze olifant

  Roze olifant DF Staff Medewerker Moderator Top Tripreporter

  Nee hoor, ook hier genoeg positieve effecten van drugs, op fundamenteel niveau. Maar nu op m’n werk, ik kom vanavond even terug op dit topic. :wink:
   
  שמש vindt dit leuk.
 5. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  De positieve korte termijn effecten duren bij mij in de regel zo lang als de drugs zelf werken. Met schaarse uitzonderingen zoals een afterglow of positiviteit van mdma of psychedelica van een paar dagen, hooguit een week.

  Het enige echte positieve lange termijn effect wat ik me kan bedenken is dat psychedelica mijn ogen hebben geopend voor spiritualiteit. Dat is iets wat altijd zal blijven. Iets als meer open-minded zijn tel ik ook niet echt mee, want dat hangt heel erg samen met mijn humeur.
   
  ZERO- en שמש vinden dit leuk.
 6. שמש

  שמש Bewuste gebruiker

  + dat je nu moderator bij DF bent niet te vergeten :tonguewink:

  Ja spiritualiteit, mooi. Doet me denken aan hoe de oude alchemisten als Hermes (maar ook Carl Jung) hun ingang tot spiritualiteit hadden. Vele wegen die daar naar toe leiden. Ook drugsgebruik kan een weg daarnaar toe zijn... :praying5:

  Off topic: hier één van de meest interessante en obscure boeken die ik ken en die ik iedereen die van moeilijke diepgaande materie houdt kan aanraden: IMG_4618.JPG IMG_4619.JPG IMG_4620.JPG IMG_4621.JPG
   
  Laatst bewerkt: 17 dec 2018
  Mindless vindt dit leuk.
 7. שמש

  שמש Bewuste gebruiker

  Wow. Ik ben sprakeloos...
   
 8. Zwijgrecht

  Zwijgrecht Bewuste gebruiker

  Volgens mij probeerde ik door te gaan op je topic waarna je een zuur antwoord moest geven in plaats van het gewoon te laten...dus we houden er maar over op, oké ?:)

  Mindless kwam in het andere topic met een stelling dat je niet kan pinpoiten waar nou wat precies door komt. Waarom zou dat bij positieve effecten wel kunnen?
   
 9. Conjo

  Conjo Bewuste gebruiker

 10. Kwak

  Kwak Experimenterende gebruiker

  Door het gebruik van xtc heb ik dansen geleerd tijdens uitgaan. Op de manier die ik fijn vind, zonder dat mensen er iets van vonden.
  Met ayahuasca heb ik het mooiste en schoonste en overweldigendste liefde en acceptatie gevoeld. Ook ben ik rustiger geworden, gevoeler geworden en ben meer opener door geworden.
  Met drugs kan ik super in de muziek opgaan.
  Paar weken geleden een grammetje gedroogde paddenstoelen gegeten. Wat een zelfvertrouwen kreeg ik op dat moment. Fijn om dat te ervaren.
  Door
   
  Laatst bewerkt: 17 dec 2018
  שמש vindt dit leuk.
 11. pinkie

  pinkie Belezen gebruiker

  Dat ik op drugsforum terecht gekomen ben en echt een aantal super mensen heb leren kennen zo
   
  OverdriveO, Zwijgrecht en Fenrir vinden dit leuk.
 12. BatileOga

  BatileOga Newbie

  De grip op de algemeen gestelde realiteit kwijtraken
   
  שמש vindt dit leuk.
 13. Guapo Temudgin

  Guapo Temudgin Belezen gebruiker

  Zonder de drugs kun jij ook wel dansen, als het in je zit komt het vanzelf op je pad. De drugs heeft je misschien alleen met wat vertrouwen grholpen om het eerder te doen. Maar dat hoeft niet eens of niet te lang. Terwijl je later misschien niet meer zonder middelen kan dansen. Want dan is het niet leuk en kun je het niet meer.

  Yew ik doe gewoon dansen met of zonder tis maar een product voor er bij :nevergonnagiveyouup:
   
 14. Kwak

  Kwak Experimenterende gebruiker

  Nah, dat betwijfel ik hoor. Voor mijn drugsgebruik danste ik veilig. Na mijn eerste xtc ervaring dans ik veel meer met mijn lichaam. Nu kan ik tegenwoordig ook dansen zonder alcohol. Mits de muziek fijn is. Ik ben dan wel na drie uur moe.
   
  שמש vindt dit leuk.
 15. שמש

  שמש Bewuste gebruiker

  Wanneer de 'doors of perception' eenmaal geopend zijn, zullen ze natuurlijk open blijven. Ook wanneer je stopt (met gebruik). Dat vind ik zelf ook een heel mooi blijvend positief ding aan drugsgebruik.
   
Laden...