1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Het "Grote drugsvangst" Topic

Discussie in 'Nieuws en actualiteiten!' gestart door Tijdloos, 5 jan 2012.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

 2. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

 3. Liefhebbertje

  Liefhebbertje Bewuste gebruiker

  Een voorbeeld van dichtbij meegemaakt
  Ze tellen de pillen, pakken de inhoud,
  Zetten het om naar mdma en daarvoor krijg je je straf.
  26.000 pillenkwam neer op ietsmeer als 9kg

  Duseen kilo gewicht aan xtc slaat nergens op
  Bindmiddel is niet illegaal
   
 4. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

  Dat zijn een hele hoop feessies :lolol:
   
  PsyTekZ vindt dit leuk.
 5. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

 6. StimsalaBanne

  StimsalaBanne DF Stuff Medewerker Moderator Tripreport Analist Tripreporter

  https://www.nu.nl/binnenland/499220...aatsheuvel-drugslab-in-pand-aangetroffen.html

  De politie heeft vrijdag twee doden aangetroffen in een tuin van een woning in Kaatsheuvel. Een ander persoon is afgevoerd naar het ziekenhuis. In het pand bevindt zich een drugslab.
  De politie had een melding gekregen over een reanimatie van twee personen. Omdat dit vragen opriep, ging de politie kijken en ontstond het vermoeden dat mogelijk een drugslab een rol speelde.

  De brandweer verricht op dit moment metingen rond het pand aan het Prins Mauritsplein, dat in een woonwijk ligt. De omgeving is afgezet in verband met het vrijkomen van mogelijk gevaarlijke dampen uit het drugslab. Een aantal woningen is uit voorzorg ontruimd en ook zijn er omliggende straten afgesloten voor verkeer.

  Volgens de veiligheidsregio Midden-West-Brabant zijn er veel hulpdiensten aanwezig. Ook komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning van de forensische opsporing ter plaatse. Zij zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslaboratoria.
   
 7. StimsalaBanne

  StimsalaBanne DF Stuff Medewerker Moderator Tripreport Analist Tripreporter

  https://www.bd.nl/waalwijk/vijf-vat...ugslab-aangetroffen-in-loods-waspik~a4def5ce/

  In een loods van een autoschadebedrijf op een industrieterrein in Waspik had de politie de grootste vangst. Daar lagen grondstoffen voor 42.000 kilo amfetamine. Volgens burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk was de inkoopwaarde van die grondstoffen zo'n 200.000 euro, maar is de straatwaarde van de drugs die ervan gemaakt kunnen worden tussen de 33 en 48 miljoen euro.

  ,,Met die drugs zou de hele Nederlandse markt een tijdje vooruit kunnen'', zegt Kleijngeld op zijn Facebookpagina. Hij kwam dinsdagmiddag bij het drugspand kijken. Hij wijst op de gevaren. ,,Denk daarbij aan de dodelijke slachtoffers in Kaatsheuvel deze week.''

  Duizenden liters

  De politie en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) was met meerdere eenheden ter plekke in Waspik. De grondstoffen en materialen zijn in beslag genomen.

  Het gaat om vijf grote vaten van 1000 liter en ruim 49.000 liter formamide, een grondstof voor de productie van amfetamine. De grondstoffen komen vooral uit China en Polen. De politie dacht zeker drie trailers nodig te hebben om alle stoffen te vervoeren. Er was dinsdagmiddag in Waspik nog niemand aangehouden.

  Tilburg

  Bij een doorzoeking in een woning op het Tilburgse industrieterrein Loven werd een vriezer met vermoedelijk grondstoffen aangetroffen en een aantal zakken met een nog onbekend poeder. Er stond een 'verpakkingsstraat' met drogers en sealapparaten. Daarnaast lag er een vuurwapen, dat in beslag is genomen.

  Elders, aan de Churchilllaan in Tilburg, is dinsdag ook een mobiel drugslab gevonden. Die was geplaatst in een bruine trailer in een goed beveiligde loods. Er staan grote hekken om de loods, de ramen zijn beveiligd met ijzeren tralies en er hangen drie camera's voor de roldeur. Het drugslab in de trailer was niet in gebruik. Wel lagen er grondstoffen spullen om een speed-lab mee op te bouwen. Ook lag er drie kilo hennep in de loods.

  Er is één persoon aangehouden. Het gaat om de eigenaar of huurder van de loods. Binnen staan drie grote boten, waarvan er één in beslag is genomen.

  Veel instanties
  Naast de politie zijn ook gemeenten betrokken bij deze zogeheten Operatie Impact, evenals de Belastingdienst, douane, marechaussee en andere organisaties. Met deze gezamenlijke aanpak wil de overheid de drugscriminaliteit en de netwerken daaromheen in de drie zuidelijke provincies - inclusief Zeeland - verstoren en tegengaan.

  De drugspanden waar invallen zijn gedaan hebben niet allemaal met elkaar te maken, zegt de politie. Er is slechts gekozen voor één grote actiedag, waarbij panden uit meerdere onderzoeken zijn binnengevallen.

  Vijf arrestaties
  In totaal zijn bij de acties vijf mensen opgepakt. Drie arrestaties vonden plaats in België. Bij de Zuiderburen werden ook drie grote hennepkwekerijen gevonden. Verder vond de politie bij de invallen vier vuurwapens, 850 patronen, 11.250 euro en 1.200 dollar cashgeld en veel grondstoffen voor het maken van synthetische drugs. Er zijn twee auto's, een camper, een boot en twee motoren in beslag genomen.
   
 8. krannatom

  krannatom Belezen gebruiker Tripreporter

  Wow, das al de moeite!
   
 9. StimsalaBanne

  StimsalaBanne DF Stuff Medewerker Moderator Tripreport Analist Tripreporter

  Ik vraag me dan gelijk af, aangezien het om zoveel gaat. Gaan "wij" (speed liefhebbers) dit merken? Komt er "weer" meer minder zuivere speed en word het allicht zelfs duurder?
   
  krannatom vindt dit leuk.
 10. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

 11. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Dit is peanuts in vergelijking met de echte makers. Misschien zal het even droger zijn tot de nieuwe bron heeft uitgedeeld lijkt me.
  Zo gaat dat nou eenmaal..
   
 12. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  Politie Colombia doet grootste drugsvangst ooit
  Politiemensen in Colombia hebben 12.000 kilo cocaïne in beslag genomen. De lading drugs heeft een geschatte straatwaarde van ruim 310 miljoen euro. Volgens president Santos gaat het om de grootste drugsvangst in het land ooit.

  De pakketten cocaïne waren onder de grond verstopt op vier boerderijen in het noordwesten van het land. De politie hield die boerderijen al een tijd in de gaten.

  Volgens president Santos waren de drugs van de Golf-clan, die wordt gezien als de grootste criminele organisatie van het land.

  [​IMG]
  De Colombiaanse president Juan Manuel Santos spreekt met politieagenten over de cocaïnevangstEPA
  In april legde de Colombiaanse politie al beslag op meer dan 6 ton cocaïne. Die vangst werd gezien als een van de grootste drugsvangsten in de geschiedenis van het land. Ook die drugs zouden van de Golf-clan zijn geweest.

  Colombia boekt geregeld successen in de strijd tegen drugscriminaliteit. Toch behoort het land samen met Bolivia en Peru nog tot de grootste cocaïneproducenten ter wereld.

  Bron: NOS
   
 13. Joopiejo

  Joopiejo Bewuste gebruiker

  Je zou al die blokken zo hebben moeten wegleggen voor de foto..

  Op zich denk ik zonde van de coke, maar aan de andere kant is het wel handelswaar van grote gevaarlijke criminelen, welke bestreden zouden moeten worden.

  Het verbieden van coca verbouwen wordt niet gedaan (wat om verschillende redenen te begrijpen valt), maar voorkom dan maar eens dat er niet stiekem ergens in de jungle coke gemaakt wordt.

  Is daarmee de strijd tegen drugs nutteloos? Ik weet het niet, de strijd tegen drugs doet aan de vraag naar drugs helemaal niets af, dus of je die narcos nou wel of niet tegenwerkt, maakt denk ik voor de handel niets uit, tegen een hogere of lagere prijs bereikt de drugs de klant toch wel denk ik.

  Om nou criminelen helemaal hun gang te laten gaan voelt ook niet goed op een of andere manier. Coke legaliseren is ook een lastige. Niet te vergeten dat het met drugs verdiende geld ook weer terugvloeit in de 'echte economie' van een land (kan een aanzienlijk deel van bnp innemen bij sommige landen), wat zijn weerslag weer vindt in de politiek. Het zal voorlopig nog wel even wel zo blijven doormodderen.
   
  Laatst bewerkt: 9 nov 2017
  Tijdloos vindt dit leuk.
 14. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

 15. Tijdloos

  Tijdloos Badass junkie Tripreporter

  De Dunne vindt dit leuk.
 16. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

 17. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

 18. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  ah,

  ik las vanochtend op NU.nl al over die inval, compleet met tankachtig voertuig die de omheinig geramd heeft, maar de reden was nog onbekend.
   
 19. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

 20. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180123_03316547

  Destelbergen - Een man heeft verschillende zakjes drugs gevonden in de bomen van zijn eigen tuin. De politie van Demerdal (Diest, Scherpenheuvel en Zichem) is ter plaatse gekomen om de cocaïne, wiet en heroïne in beslag te nemen. De pakketjes waren op een bijzondere wijze verstopt: in zwarte sokken tussen takken van de bomen in de tuin.
   
 21. De Dunne

  De Dunne Badass junkie

  Dat is wel heel inventief! :wink:
   
  MacLeod vindt dit leuk.
 22. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  Zoetermeer - Rechercheurs van de districtsrecherche en het Flexteam startten in januari een onderzoek naar handel in verdovende middelen. Dat onderzoek leidde woensdag 6 februari tot de aanhouding van een 31-jarige Zoetermeerder. In een woning in Den Haag troffen agenten drugs en contant geld aan. De politie doet nader onderzoek.

  Nadat agenten de 31-jarige op het spoor kwamen, bleek dat hij veelvuldig handelde in drugs. De man verbleef regelmatig in Den Haag. Agenten hielden de verdachte in een auto in Zoetermeer aan. Daarna doorzochten agenten een woning in Den Haag en troffen daar ruim 5 kilo pure cocaïne, met een straatwaarde van ruim € 550.000 en een geldbedrag van € 57.000. Dit is allemaal in beslag genomen. Ook namen agenten een auto, een duur merkhorloge en nog wat andere kostbare goederen in beslag.

  De verdachte zit vast en wordt op vrijdag 9 februari voorgeleid voor de rechter-commissaris.

  Flexteam
  Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de districtsrecherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.

  Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/...r-grote-drugsvondst-in-woning-zoetermeer.html
   
 23. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

 24. Bas

  Bas Wijs gebruiker

  Zonde!
   
 25. StimsalaBanne

  StimsalaBanne DF Stuff Medewerker Moderator Tripreport Analist Tripreporter

  https://www.nu.nl/opmerkelijk/51317...liegveld-lissabon-met-cocaine-in-nepkont.html

  :tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy:

  [​IMG]
  Man gearresteerd op vliegveld Lissabon met cocaïne in 'nepkont'

  Portugese politie heeft een Braziliaanse man aangehouden op het vliegveld van Lissabon, die een kilo cocaïne probeerde te vervoeren met een nepkont.

  Dat schrijft de BBC dinsdag op basis van een persbericht van de Portugese politie.

  Lokale media schrijven dat de Braziliaan was aangekomen op een vlucht vanuit de stad Belém do Pará, in Noord-Brazilië. Hij had de cocaïne verstopt in een nepkont, in vullingen in zijn onderbroek.

  Een tweede man is aangehouden op het treinstation van Lissabon. Hij wordt verdacht de ontvanger van de drugs te zijn. De twee mannen, volgens de politie 32 en 40 jaar oud, kunnen worden gestraft voor drugssmokkel.
   
  De Dunne, MacLeod en Roze Olifant vinden dit leuk.
 26. Shit is real.

  Politie spoort mensen op die drugs op dark web kochten

  De politie heeft de afgelopen dagen 37 mensen opgespoord die drugs hadden gekocht via het dark web, een afgeschermd deel van internet dat ook niet toegankelijk is via zoekmachines.

  Rechercheurs zijn bij de mensen thuis langsgegaan en hebben hen aangesproken op de strafbare aankopen die ze op de handelssite Hansa Market hadden gedaan. De politie nam de website een maand lang over, zodat kopers achterhaald konden worden, zo bleek vorig jaar zomer.

  De politie gaf eerst prioriteit aan het vinden van de verkopers van de drugs, waardoor nu pas de kopers konden worden achterhaald en bezocht.

  De kopers wonen verspreid door het land en hadden op de Hansa Market cocaïne, lsd, hasj, wiet en xtc besteld. Als ze een grote hoeveelheid, meer dan voor eigen gebruik, hadden gekocht, gaat de zaak naar het Openbaar Ministerie. Een 25-jarige man uit het Gelderse Wilp, werd meteen opgepakt omdat hij 150 xtc-pillen had besteld.

  De recherche is van plan om vaker dit soort acties te houden. En ook in de Verenigde Staten werden door de DEA soortgelijke huisbezoeken gedaan.

  Link: https://nos.nl/artikel/2217411-politie-spoort-mensen-op-die-drugs-op-dark-web-kochten.html
   
  Jen vindt dit leuk.
 27. PsyTekZ

  PsyTekZ Badass junkie Tripreporter

 28. Bas

  Bas Wijs gebruiker

 29. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  Marine onderschept ruim 2.000 kilo drugs
  Nieuwsbericht | 01-02-2019 | 13:20

  Het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland heeft een transport met ruim 2.000 kilo drugs onderschept in de Caribische Zee. Dit gebeurde in de nacht van 28 op 29 januari tijdens een nachtelijke patrouille. De pakketten met drugs en de opvarenden zijn inmiddels overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

  [​IMG]
  De actie begon met de detectie van een verdacht vaartuig op open zee door een vliegtuig van de Caribische kustwacht. De motorboot viel onder meer op door het vaargedrag. Vervolgens dwongen de NH90-helikopter en een snelle FRISC-onderscheppingsboot het verdachte vaartuig tot stoppen. De FRISC had op dat moment ook een Amerikaans kustwachtteam aan boord.

  Commandant Zr. Ms. Zeeland kapitein-luitenant ter zee Paul Bijleveld is vooral trots op de samenwerking tussen de verschillende diensten. “Al met al een zeer geslaagde actie. Door slim en goed teamwerk tussen kustwacht, NH90, Amerikaanse kustwacht en de bemanning van Zr. Ms. Zeeland is deze actie tot een succes gebracht.”

  Eerdere acties
  Zr. Ms. Zeeland, ook wel ocean-going patrol vessel genoemd, is sinds december als stationsschip in het Caribisch Gebied. Zij heeft in die periode een go fast, snelle motorboot, aangehouden met een grote hoeveelheid verdacht geld. Ook heeft zij een drugstransport verstoord, waarbij de bemanning van een verdacht schip pakketten met vermoedelijk drugs overboord zette.

  Bron: https://www.defensie.nl/organisatie/marine/nieuws/2019/02/01/marine-onderschept-ruim-2000-kilo-drugs
   
 30. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  International drug trafficking network disrupted

  [​IMG]
  Joint Eurojust/Europol press release

  1 February 2019

  Today, in a joint operation, the German Public Prosecutor’s Office (PPO) in Münster, the German Customs’ Investigation Office, the Dutch Specialised Prosecution Office for Fraud and Environmental Crime in Zwolle and the Dutch Fiscal Intelligence and Investigation Service (FIOD) dismantled an organised crime group (OCG) involved in international drug trafficking and money laundering.

  The national investigations that culminated in the common action day were supported by Eurojust and Europol. A joint investigation team (JIT) was established in November 2018, which allowed the national authorities to quickly gather and safely exchange information and evidence. Eurojust provided financial support to the JIT and facilitated judicial and operational cooperation between the national authorities. Europol deployed a mobile office during the action and provided forensic support on the spot.

  [​IMG]
  The national investigations into the OCG were initiated in September 2018. The OCG was composed of 13 members, including some of Afghan and Dutch origin. The suspects in the Netherlands prepared parcels or envelopes with drugs, which were mailed to Germany. The perpetrators in Germany used various mailboxes and post offices to ship the packages on to recipients around the world. The orders were made online through the darknet, using cryptocurrency, such as bitcoin and paysafecards, given the anonymity it offers. Members of the OCG are also suspected of being involved in money laundering activities related to their profits.

  Prior to today’s action, amphetamines, MDMA, cocaine, heroin and ecstasy, with a total street value of more than € 400 000, were seized. Today, 10 private residences and business premises were searched at the German-Dutch border. Large amounts of drugs, including 40 kg of amphetamine and 1 kg of ecstasy pills, as well as mobile phones, computers, documents and € 10 000 in cash, were seized. Twelve suspects were arrested, 4 under European Arrest Warrants.

  Photo © Zollfahndungsamt Essen

  Bron: http://www.eurojust.europa.eu/press/PressReleases/Pages/2019/2019-02-01b.aspx
   
 31. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  Bron: https://www.hartvannederland.nl/nie...0-kilo-cocaine-loods-twee-mensen-aangehouden/

  Politie vindt 400 kilo cocaïne in loods, twee mensen aangehouden
  De politie heeft 400 kilo cocaïne gevonden in een loods bij een woning aan de Kromhoutstraat in IJmuiden. De vondst werd zondagochtend vroeg gedaan tijdens een inval, nadat er bij de politie een tip was binnengekomen dat er drugs in de loods zouden liggen.
   
  De Dunne vindt dit leuk.
 32. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  Een heel ander soort 'drugsvangst': https://www.ad.nl/utrecht/wat-doe-j...ronen-de-domtoren-bouwen-natuurlijk~a5d4223a/


  Wat doe je met honderden lachgaspatronen? De Domtoren bouwen natuurlijk

  Utrechter Rik Atteveld (73) heeft van 548 lege lachgaspatronen de Domtoren gebouwd. Hij is ruim een maand bezig geweest met het verzamelen en in elkaar zetten van de toren. ‘Een soort recyclekunst’, noemt hij het.

  Lees hier het hele artikel...




  Dit kan je dus ook met je lachgaspatronen doen, in plaats van ze op straat te gooien. Ruim je rotzooi op, doe er bijvoorbeeld wat leuks mee!
   
  Laatst bewerkt: 6 feb 2019
 33. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  Recordhoeveelheid drugs onderschept in haven Rotterdam
  RTV Rijnmond
  In de Rotterdamse haven is vorig jaar een recordhoeveelheid cocaïne onderschept. Het gaat om bijna 19 duizend kilo, meer dan drie keer zo veel als in 2017. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

  De vangsten zijn gedaan door het Hit And Run Cargo-team (HARC): een samenwerkingsverband van de douane, FIOD, zeehavenpolitie en het OM. Ze onderschepten vorig jaar in totaal 109 partijen, terwijl dat in 2017 82 partijen waren.

  Naast de cocaïne werden ook andere drugs onderschept: 3378 kilo hasj, 241 kilo marihuana en 58 kilo heroïne.

  Tussen de partijen zaten een aantal opvallende vangsten. Zo onderschepte de douane in oktober vorig jaar een partij cocaïne van 1300 kilo, die verstopt zat in een container met diepgevroren blokken kippenlevertjes. De waarde van de drugs was zo'n 30 miljoen euro. Ook werden drugs gevonden in een benzinetank van een Range Rover.

  Tien van de 109 partijen drugs zijn eind december onderschept. Ze zaten verstopt in containers uit onder meer Suriname, Brazilië, Ecuador en de Dominicaanse Republiek.

  Lees hier het originele artikel...
   
 34. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  Bron:

  Antwerpse recherche rolt 3 cannabisplantages op
  Woensdagochtend voerde de lokale recherche van de Antwerpse politie 13 huiszoekingen uit in Antwerpen, Grobbendonk, Temse, Niel, Hemiksem en Beveren.

  [​IMG]
  De huiszoekingen kaderden in een lopend onderzoek naar een organisatie die zich bezig houdt met de grootschalige teelt van cannabis. In totaal werden 3 actieve plantages aangetroffen en ontmanteld, een vierde plantage was in opbouw. 5 personen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De lokale recherche nam ook 3 voertuigen en 14 000 euro cash in beslag.

  Bijna 3 000 planten
  In Niel werden zo'n 400 planten aangetroffen, in Hemiksem 870. De grootste plantage werd aangetroffen in Grobbendonk, daar vonden de speurders maar liefst 1 500 cannabisplanten.

  In samenwerking met collega's
  Tijdens de actie kreeg de Antwerpse politie bijstand van de collega's van Politiezone Neteland, Politiezone Waasland-Noord, Politiezone Mechelen-Willebroek en de federale gerechtelijke politie. De lokale recherche van Politiezone Antwerpen zet het onderzoek verder.

  Lees hier het originele artikel...
   
 35. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/2409...-speelgoedei-met-drugs-in-zijn-boxer-verstopt

  'Groot geschapen' drugsdealer heeft speelgoedei met drugs in zijn boxer verstopt
  ZAANDAM - Een typisch geval van overcompenseren heeft een drugsdealer in Zaandam de das omgedaan. Hij en een mede-dealer werden op straat aangehouden door de politie op verdenking van drugshandel, maar toen viel het de agenten op dat de man wel érg groot geschapen was.

  Bij het controleren kwam vervolgens de aap uit de mouw, of beter gezegd: het speelgoedei uit de boxer. Daarin zaten namelijk negen bolletjes cocaïne en twee bolletjes heroïne verstopt.

  Lees hier het hele artikel...
   
  StimsalaBanne vindt dit leuk.
 36. verwondering

  verwondering Bewuste gebruiker Top Tripreporter

  De politie heeft onlangs de maatschappij voor een hoop ellende behoed door een capsule met daarin 50 gram pep uit mijn portemonnee te confisqueren.
   
 37. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Dat moet een behoorlijk grote capsule geweest zijn dan.
   
  Mezelf, verwondering, StimsalaBanne en 2 anderen vinden dit leuk.
 38. verwondering

  verwondering Bewuste gebruiker Top Tripreporter

  Stom, stom, stom. Ik bedoelde natuurlijk mg.

  Moet wel de drugsvangst van het jaar zijn denk ik... :rolleyes:
   
 39. MacLeod

  MacLeod Admin Medewerker Beheerder

  Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept ruim 1600 kilo cocaïne
  22 mei 2019 - 15:34

  Het marineschip Zr.Ms. Groningen heeft in de middag van 16 mei 2019 een grote drugsvangst gedaan in samenwerking met de Amerikaanse kustwacht.


  Na het ontdekken van een verdachte boot door de NH-90 helikopter, is deze tot stoppen gebracht en is ruim 1600 kilogram cocaïne onderschept. De drugs en bemanning zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwachtautoriteiten. Zij dragen zorg voor verdere vervolging.


  Zr.Ms. Groningen is pas sinds 20 april actief in het Caribisch gebied. Het schip dient als stationsschip om op te treden tijdens drugsbestrijdingsoperaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast is het schip inzetbaar voor diverse kustwachttaken in het Caribisch gebied zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en reddingsoperaties. Eerder deze maand verleende Zr.Ms. Groningen nog hulp aan een in problemen geraakt motorjacht.


  Voor het uitvoeren voor deze taken is Zr.Ms. Groningen uitgerust met twee snelle FRISC-rubberboten en een NH-90 helikopter. Het marineschip opereert de komende 2 jaar nog in het gebied. Tussendoor wisselt de bemanning.
   
  De Dunne vindt dit leuk.
 40. Bas

  Bas Wijs gebruiker

  Zonde
   
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Laden...