• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Het "Grote drugsvangst" Topic

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Liefhebbertje

Bewuste gebruiker
Een voorbeeld van dichtbij meegemaakt
Ze tellen de pillen, pakken de inhoud,
Zetten het om naar mdma en daarvoor krijg je je straf.
26.000 pillenkwam neer op ietsmeer als 9kg

Duseen kilo gewicht aan xtc slaat nergens op
Bindmiddel is niet illegaal
 

StimsalaBanne

DF Stuff
Forumleiding
Moderator
Tripreport Analist
Tripreporter
https://www.nu.nl/binnenland/499220...aatsheuvel-drugslab-in-pand-aangetroffen.html

De politie heeft vrijdag twee doden aangetroffen in een tuin van een woning in Kaatsheuvel. Een ander persoon is afgevoerd naar het ziekenhuis. In het pand bevindt zich een drugslab.
De politie had een melding gekregen over een reanimatie van twee personen. Omdat dit vragen opriep, ging de politie kijken en ontstond het vermoeden dat mogelijk een drugslab een rol speelde.

De brandweer verricht op dit moment metingen rond het pand aan het Prins Mauritsplein, dat in een woonwijk ligt. De omgeving is afgezet in verband met het vrijkomen van mogelijk gevaarlijke dampen uit het drugslab. Een aantal woningen is uit voorzorg ontruimd en ook zijn er omliggende straten afgesloten voor verkeer.

Volgens de veiligheidsregio Midden-West-Brabant zijn er veel hulpdiensten aanwezig. Ook komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning van de forensische opsporing ter plaatse. Zij zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslaboratoria.
 

StimsalaBanne

DF Stuff
Forumleiding
Moderator
Tripreport Analist
Tripreporter
https://www.bd.nl/waalwijk/vijf-vat...ugslab-aangetroffen-in-loods-waspik~a4def5ce/

In een loods van een autoschadebedrijf op een industrieterrein in Waspik had de politie de grootste vangst. Daar lagen grondstoffen voor 42.000 kilo amfetamine. Volgens burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk was de inkoopwaarde van die grondstoffen zo'n 200.000 euro, maar is de straatwaarde van de drugs die ervan gemaakt kunnen worden tussen de 33 en 48 miljoen euro.

,,Met die drugs zou de hele Nederlandse markt een tijdje vooruit kunnen'', zegt Kleijngeld op zijn Facebookpagina. Hij kwam dinsdagmiddag bij het drugspand kijken. Hij wijst op de gevaren. ,,Denk daarbij aan de dodelijke slachtoffers in Kaatsheuvel deze week.''

Duizenden liters

De politie en de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) was met meerdere eenheden ter plekke in Waspik. De grondstoffen en materialen zijn in beslag genomen.

Het gaat om vijf grote vaten van 1000 liter en ruim 49.000 liter formamide, een grondstof voor de productie van amfetamine. De grondstoffen komen vooral uit China en Polen. De politie dacht zeker drie trailers nodig te hebben om alle stoffen te vervoeren. Er was dinsdagmiddag in Waspik nog niemand aangehouden.

Tilburg

Bij een doorzoeking in een woning op het Tilburgse industrieterrein Loven werd een vriezer met vermoedelijk grondstoffen aangetroffen en een aantal zakken met een nog onbekend poeder. Er stond een 'verpakkingsstraat' met drogers en sealapparaten. Daarnaast lag er een vuurwapen, dat in beslag is genomen.

Elders, aan de Churchilllaan in Tilburg, is dinsdag ook een mobiel drugslab gevonden. Die was geplaatst in een bruine trailer in een goed beveiligde loods. Er staan grote hekken om de loods, de ramen zijn beveiligd met ijzeren tralies en er hangen drie camera's voor de roldeur. Het drugslab in de trailer was niet in gebruik. Wel lagen er grondstoffen spullen om een speed-lab mee op te bouwen. Ook lag er drie kilo hennep in de loods.

Er is één persoon aangehouden. Het gaat om de eigenaar of huurder van de loods. Binnen staan drie grote boten, waarvan er één in beslag is genomen.

Veel instanties
Naast de politie zijn ook gemeenten betrokken bij deze zogeheten Operatie Impact, evenals de Belastingdienst, douane, marechaussee en andere organisaties. Met deze gezamenlijke aanpak wil de overheid de drugscriminaliteit en de netwerken daaromheen in de drie zuidelijke provincies - inclusief Zeeland - verstoren en tegengaan.

De drugspanden waar invallen zijn gedaan hebben niet allemaal met elkaar te maken, zegt de politie. Er is slechts gekozen voor één grote actiedag, waarbij panden uit meerdere onderzoeken zijn binnengevallen.

Vijf arrestaties
In totaal zijn bij de acties vijf mensen opgepakt. Drie arrestaties vonden plaats in België. Bij de Zuiderburen werden ook drie grote hennepkwekerijen gevonden. Verder vond de politie bij de invallen vier vuurwapens, 850 patronen, 11.250 euro en 1.200 dollar cashgeld en veel grondstoffen voor het maken van synthetische drugs. Er zijn twee auto's, een camper, een boot en twee motoren in beslag genomen.
 

StimsalaBanne

DF Stuff
Forumleiding
Moderator
Tripreport Analist
Tripreporter
Ik vraag me dan gelijk af, aangezien het om zoveel gaat. Gaan "wij" (speed liefhebbers) dit merken? Komt er "weer" meer minder zuivere speed en word het allicht zelfs duurder?
 

25tolife

Badass junkie
Tripreporter
Politie Colombia doet grootste drugsvangst ooit
Politiemensen in Colombia hebben 12.000 kilo cocaïne in beslag genomen. De lading drugs heeft een geschatte straatwaarde van ruim 310 miljoen euro. Volgens president Santos gaat het om de grootste drugsvangst in het land ooit.

De pakketten cocaïne waren onder de grond verstopt op vier boerderijen in het noordwesten van het land. De politie hield die boerderijen al een tijd in de gaten.

Volgens president Santos waren de drugs van de Golf-clan, die wordt gezien als de grootste criminele organisatie van het land.


De Colombiaanse president Juan Manuel Santos spreekt met politieagenten over de cocaïnevangstEPA
In april legde de Colombiaanse politie al beslag op meer dan 6 ton cocaïne. Die vangst werd gezien als een van de grootste drugsvangsten in de geschiedenis van het land. Ook die drugs zouden van de Golf-clan zijn geweest.

Colombia boekt geregeld successen in de strijd tegen drugscriminaliteit. Toch behoort het land samen met Bolivia en Peru nog tot de grootste cocaïneproducenten ter wereld.

Bron: NOS
 

Joopiejo

Bewuste gebruiker
Je zou al die blokken zo hebben moeten wegleggen voor de foto..

Op zich denk ik zonde van de coke, maar aan de andere kant is het wel handelswaar van grote gevaarlijke criminelen, welke bestreden zouden moeten worden.

Het verbieden van coca verbouwen wordt niet gedaan (wat om verschillende redenen te begrijpen valt), maar voorkom dan maar eens dat er niet stiekem ergens in de jungle coke gemaakt wordt.

Is daarmee de strijd tegen drugs nutteloos? Ik weet het niet, de strijd tegen drugs doet aan de vraag naar drugs helemaal niets af, dus of je die narcos nou wel of niet tegenwerkt, maakt denk ik voor de handel niets uit, tegen een hogere of lagere prijs bereikt de drugs de klant toch wel denk ik.

Om nou criminelen helemaal hun gang te laten gaan voelt ook niet goed op een of andere manier. Coke legaliseren is ook een lastige. Niet te vergeten dat het met drugs verdiende geld ook weer terugvloeit in de 'echte economie' van een land (kan een aanzienlijk deel van bnp innemen bij sommige landen), wat zijn weerslag weer vindt in de politiek. Het zal voorlopig nog wel even wel zo blijven doormodderen.
 
Laatst bewerkt:

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
ah,

ik las vanochtend op NU.nl al over die inval, compleet met tankachtig voertuig die de omheinig geramd heeft, maar de reden was nog onbekend.
 

MacLeod

Admin
Forumleiding
Beheerder
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180123_03316547

Destelbergen - Een man heeft verschillende zakjes drugs gevonden in de bomen van zijn eigen tuin. De politie van Demerdal (Diest, Scherpenheuvel en Zichem) is ter plaatse gekomen om de cocaïne, wiet en heroïne in beslag te nemen. De pakketjes waren op een bijzondere wijze verstopt: in zwarte sokken tussen takken van de bomen in de tuin.
 

De Dunne

DF-koning
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180123_03316547

Destelbergen - Een man heeft verschillende zakjes drugs gevonden in de bomen van zijn eigen tuin. De politie van Demerdal (Diest, Scherpenheuvel en Zichem) is ter plaatse gekomen om de cocaïne, wiet en heroïne in beslag te nemen. De pakketjes waren op een bijzondere wijze verstopt: in zwarte sokken tussen takken van de bomen in de tuin.
Dat is wel heel inventief! :wink:
 

MacLeod

Admin
Forumleiding
Beheerder
Zoetermeer - Rechercheurs van de districtsrecherche en het Flexteam startten in januari een onderzoek naar handel in verdovende middelen. Dat onderzoek leidde woensdag 6 februari tot de aanhouding van een 31-jarige Zoetermeerder. In een woning in Den Haag troffen agenten drugs en contant geld aan. De politie doet nader onderzoek.

Nadat agenten de 31-jarige op het spoor kwamen, bleek dat hij veelvuldig handelde in drugs. De man verbleef regelmatig in Den Haag. Agenten hielden de verdachte in een auto in Zoetermeer aan. Daarna doorzochten agenten een woning in Den Haag en troffen daar ruim 5 kilo pure cocaïne, met een straatwaarde van ruim € 550.000 en een geldbedrag van € 57.000. Dit is allemaal in beslag genomen. Ook namen agenten een auto, een duur merkhorloge en nog wat andere kostbare goederen in beslag.

De verdachte zit vast en wordt op vrijdag 9 februari voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Flexteam
Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de districtsrecherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2018/...r-grote-drugsvondst-in-woning-zoetermeer.html
 

StimsalaBanne

DF Stuff
Forumleiding
Moderator
Tripreport Analist
Tripreporter
https://www.nu.nl/opmerkelijk/51317...liegveld-lissabon-met-cocaine-in-nepkont.html

:tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy:


Man gearresteerd op vliegveld Lissabon met cocaïne in 'nepkont'

Portugese politie heeft een Braziliaanse man aangehouden op het vliegveld van Lissabon, die een kilo cocaïne probeerde te vervoeren met een nepkont.

Dat schrijft de BBC dinsdag op basis van een persbericht van de Portugese politie.

Lokale media schrijven dat de Braziliaan was aangekomen op een vlucht vanuit de stad Belém do Pará, in Noord-Brazilië. Hij had de cocaïne verstopt in een nepkont, in vullingen in zijn onderbroek.

Een tweede man is aangehouden op het treinstation van Lissabon. Hij wordt verdacht de ontvanger van de drugs te zijn. De twee mannen, volgens de politie 32 en 40 jaar oud, kunnen worden gestraft voor drugssmokkel.
 
Shit is real.

Politie spoort mensen op die drugs op dark web kochten

De politie heeft de afgelopen dagen 37 mensen opgespoord die drugs hadden gekocht via het dark web, een afgeschermd deel van internet dat ook niet toegankelijk is via zoekmachines.

Rechercheurs zijn bij de mensen thuis langsgegaan en hebben hen aangesproken op de strafbare aankopen die ze op de handelssite Hansa Market hadden gedaan. De politie nam de website een maand lang over, zodat kopers achterhaald konden worden, zo bleek vorig jaar zomer.

De politie gaf eerst prioriteit aan het vinden van de verkopers van de drugs, waardoor nu pas de kopers konden worden achterhaald en bezocht.

De kopers wonen verspreid door het land en hadden op de Hansa Market cocaïne, lsd, hasj, wiet en xtc besteld. Als ze een grote hoeveelheid, meer dan voor eigen gebruik, hadden gekocht, gaat de zaak naar het Openbaar Ministerie. Een 25-jarige man uit het Gelderse Wilp, werd meteen opgepakt omdat hij 150 xtc-pillen had besteld.

De recherche is van plan om vaker dit soort acties te houden. En ook in de Verenigde Staten werden door de DEA soortgelijke huisbezoeken gedaan.

Link: https://nos.nl/artikel/2217411-politie-spoort-mensen-op-die-drugs-op-dark-web-kochten.html
 
 • Like
Waarderingen: Jen

MacLeod

Admin
Forumleiding
Beheerder
Marine onderschept ruim 2.000 kilo drugs
Nieuwsbericht | 01-02-2019 | 13:20

Het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland heeft een transport met ruim 2.000 kilo drugs onderschept in de Caribische Zee. Dit gebeurde in de nacht van 28 op 29 januari tijdens een nachtelijke patrouille. De pakketten met drugs en de opvarenden zijn inmiddels overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.


De actie begon met de detectie van een verdacht vaartuig op open zee door een vliegtuig van de Caribische kustwacht. De motorboot viel onder meer op door het vaargedrag. Vervolgens dwongen de NH90-helikopter en een snelle FRISC-onderscheppingsboot het verdachte vaartuig tot stoppen. De FRISC had op dat moment ook een Amerikaans kustwachtteam aan boord.

Commandant Zr. Ms. Zeeland kapitein-luitenant ter zee Paul Bijleveld is vooral trots op de samenwerking tussen de verschillende diensten. “Al met al een zeer geslaagde actie. Door slim en goed teamwerk tussen kustwacht, NH90, Amerikaanse kustwacht en de bemanning van Zr. Ms. Zeeland is deze actie tot een succes gebracht.”

Eerdere acties
Zr. Ms. Zeeland, ook wel ocean-going patrol vessel genoemd, is sinds december als stationsschip in het Caribisch Gebied. Zij heeft in die periode een go fast, snelle motorboot, aangehouden met een grote hoeveelheid verdacht geld. Ook heeft zij een drugstransport verstoord, waarbij de bemanning van een verdacht schip pakketten met vermoedelijk drugs overboord zette.

Bron: https://www.defensie.nl/organisatie/marine/nieuws/2019/02/01/marine-onderschept-ruim-2000-kilo-drugs
 

MacLeod

Admin
Forumleiding
Beheerder
International drug trafficking network disrupted

Joint Eurojust/Europol press release

1 February 2019

Today, in a joint operation, the German Public Prosecutor’s Office (PPO) in Münster, the German Customs’ Investigation Office, the Dutch Specialised Prosecution Office for Fraud and Environmental Crime in Zwolle and the Dutch Fiscal Intelligence and Investigation Service (FIOD) dismantled an organised crime group (OCG) involved in international drug trafficking and money laundering.

The national investigations that culminated in the common action day were supported by Eurojust and Europol. A joint investigation team (JIT) was established in November 2018, which allowed the national authorities to quickly gather and safely exchange information and evidence. Eurojust provided financial support to the JIT and facilitated judicial and operational cooperation between the national authorities. Europol deployed a mobile office during the action and provided forensic support on the spot.

The national investigations into the OCG were initiated in September 2018. The OCG was composed of 13 members, including some of Afghan and Dutch origin. The suspects in the Netherlands prepared parcels or envelopes with drugs, which were mailed to Germany. The perpetrators in Germany used various mailboxes and post offices to ship the packages on to recipients around the world. The orders were made online through the darknet, using cryptocurrency, such as bitcoin and paysafecards, given the anonymity it offers. Members of the OCG are also suspected of being involved in money laundering activities related to their profits.

Prior to today’s action, amphetamines, MDMA, cocaine, heroin and ecstasy, with a total street value of more than € 400 000, were seized. Today, 10 private residences and business premises were searched at the German-Dutch border. Large amounts of drugs, including 40 kg of amphetamine and 1 kg of ecstasy pills, as well as mobile phones, computers, documents and € 10 000 in cash, were seized. Twelve suspects were arrested, 4 under European Arrest Warrants.

Photo © Zollfahndungsamt Essen

Bron: http://www.eurojust.europa.eu/press/PressReleases/Pages/2019/2019-02-01b.aspx
 

MacLeod

Admin
Forumleiding
Beheerder
Een heel ander soort 'drugsvangst': https://www.ad.nl/utrecht/wat-doe-j...ronen-de-domtoren-bouwen-natuurlijk~a5d4223a/


Wat doe je met honderden lachgaspatronen? De Domtoren bouwen natuurlijk

Utrechter Rik Atteveld (73) heeft van 548 lege lachgaspatronen de Domtoren gebouwd. Hij is ruim een maand bezig geweest met het verzamelen en in elkaar zetten van de toren. ‘Een soort recyclekunst’, noemt hij het.

Lees hier het hele artikel...
Dit kan je dus ook met je lachgaspatronen doen, in plaats van ze op straat te gooien. Ruim je rotzooi op, doe er bijvoorbeeld wat leuks mee!
 
Laatst bewerkt:

MacLeod

Admin
Forumleiding
Beheerder
Recordhoeveelheid drugs onderschept in haven Rotterdam
RTV Rijnmond
In de Rotterdamse haven is vorig jaar een recordhoeveelheid cocaïne onderschept. Het gaat om bijna 19 duizend kilo, meer dan drie keer zo veel als in 2017. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De vangsten zijn gedaan door het Hit And Run Cargo-team (HARC): een samenwerkingsverband van de douane, FIOD, zeehavenpolitie en het OM. Ze onderschepten vorig jaar in totaal 109 partijen, terwijl dat in 2017 82 partijen waren.

Naast de cocaïne werden ook andere drugs onderschept: 3378 kilo hasj, 241 kilo marihuana en 58 kilo heroïne.

Tussen de partijen zaten een aantal opvallende vangsten. Zo onderschepte de douane in oktober vorig jaar een partij cocaïne van 1300 kilo, die verstopt zat in een container met diepgevroren blokken kippenlevertjes. De waarde van de drugs was zo'n 30 miljoen euro. Ook werden drugs gevonden in een benzinetank van een Range Rover.

Tien van de 109 partijen drugs zijn eind december onderschept. Ze zaten verstopt in containers uit onder meer Suriname, Brazilië, Ecuador en de Dominicaanse Republiek.

Lees hier het originele artikel...
 

MacLeod

Admin
Forumleiding
Beheerder
Bron:

Antwerpse recherche rolt 3 cannabisplantages op
Woensdagochtend voerde de lokale recherche van de Antwerpse politie 13 huiszoekingen uit in Antwerpen, Grobbendonk, Temse, Niel, Hemiksem en Beveren.


De huiszoekingen kaderden in een lopend onderzoek naar een organisatie die zich bezig houdt met de grootschalige teelt van cannabis. In totaal werden 3 actieve plantages aangetroffen en ontmanteld, een vierde plantage was in opbouw. 5 personen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De lokale recherche nam ook 3 voertuigen en 14 000 euro cash in beslag.

Bijna 3 000 planten
In Niel werden zo'n 400 planten aangetroffen, in Hemiksem 870. De grootste plantage werd aangetroffen in Grobbendonk, daar vonden de speurders maar liefst 1 500 cannabisplanten.

In samenwerking met collega's
Tijdens de actie kreeg de Antwerpse politie bijstand van de collega's van Politiezone Neteland, Politiezone Waasland-Noord, Politiezone Mechelen-Willebroek en de federale gerechtelijke politie. De lokale recherche van Politiezone Antwerpen zet het onderzoek verder.

Lees hier het originele artikel...
 

MacLeod

Admin
Forumleiding
Beheerder
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/2409...-speelgoedei-met-drugs-in-zijn-boxer-verstopt

'Groot geschapen' drugsdealer heeft speelgoedei met drugs in zijn boxer verstopt
ZAANDAM - Een typisch geval van overcompenseren heeft een drugsdealer in Zaandam de das omgedaan. Hij en een mede-dealer werden op straat aangehouden door de politie op verdenking van drugshandel, maar toen viel het de agenten op dat de man wel érg groot geschapen was.

Bij het controleren kwam vervolgens de aap uit de mouw, of beter gezegd: het speelgoedei uit de boxer. Daarin zaten namelijk negen bolletjes cocaïne en twee bolletjes heroïne verstopt.

Lees hier het hele artikel...
 

verwondering

Bewuste gebruiker
Top Tripreporter
De politie heeft onlangs de maatschappij voor een hoop ellende behoed door een capsule met daarin 50 gram pep uit mijn portemonnee te confisqueren.
 

MacLeod

Admin
Forumleiding
Beheerder
Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept ruim 1600 kilo cocaïne
22 mei 2019 - 15:34

Het marineschip Zr.Ms. Groningen heeft in de middag van 16 mei 2019 een grote drugsvangst gedaan in samenwerking met de Amerikaanse kustwacht.


Na het ontdekken van een verdachte boot door de NH-90 helikopter, is deze tot stoppen gebracht en is ruim 1600 kilogram cocaïne onderschept. De drugs en bemanning zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwachtautoriteiten. Zij dragen zorg voor verdere vervolging.


Zr.Ms. Groningen is pas sinds 20 april actief in het Caribisch gebied. Het schip dient als stationsschip om op te treden tijdens drugsbestrijdingsoperaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast is het schip inzetbaar voor diverse kustwachttaken in het Caribisch gebied zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en reddingsoperaties. Eerder deze maand verleende Zr.Ms. Groningen nog hulp aan een in problemen geraakt motorjacht.


Voor het uitvoeren voor deze taken is Zr.Ms. Groningen uitgerust met twee snelle FRISC-rubberboten en een NH-90 helikopter. Het marineschip opereert de komende 2 jaar nog in het gebied. Tussendoor wisselt de bemanning.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan