STELLING: Wij als gebruikers zijn mede verantwoordelijk voor de drugscriminaliteit.

Eens

  • Ja

    Stemmen: 42 52,5%
  • Nee

    Stemmen: 38 47,5%

  • Totaal aantal stemmers
    80
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Wat ik maar niet begrijpen kan, is het naakte feit dat nu, nog steeds, de (ongelukkige) eigenaar van het bos, of het terrein, waar er een dumping heeft plaatsgevonden, de helft van de opruimingskosten moet aftikken.
Hoe bestaat het!!
Als eigenaar lang je er helemaal niets aan doen, dat de criminelen nou net jouw eigendom hebben uitgekozen om een zwaar miliemisdrijf te plegen.
Het opruimen van een gemiddelde echteedumping kist ongeveer 25.000 euro.
En dan ben je als eigenaar van de ene dag op de andere ineens 12.500 euro armer.
Hoe is dit in vredesnaam mogelijk??
Ik heb hier echt geen woorden voor.
Een buitengewoon slechte zaak.
Dit moet gewoon onmiddellijk veranderen! (Er is overleg gaande, tot dusverre zonder resultaat)
Een schandaal is dit!
 

Neo-Shulginist

Bewuste gebruiker
Er was 30 jaar terug ook al drugsafval

https://www.wodc.nl/binaries/JV1702_Volledige tekst_tcm28-259189.pdf


Jij denkt dat er destijds werd geproduceerd zonder afval?
Nederland was eind jaren 80 al de grootste xtc producent ter wereld, afval was er zeker wel echter werd het toen minder opvallend gedumpt en wist men nog niet goed dat het xtc afval was.
Maar natuurlijk was wr toen al afval, er kan geen xtc geproduceerd worden zonder afval. Dat lijkt me nogal logisch.
De afgelopen 10 jaar is de productie zo hoog dat men jet overal dumpt en vandaar dat het in kaart is gebracht en op het nieuws is gekomen.
Ik zie in dat document van het WODC niet staan dat er al drugsafval gedumpt werd in de jaren '80. Misschien lees ik er overheen?

Pas halverwege de jaren '90 werd een taskforce synthetische drugs werd opgericht bij de politie. Voor die tijd was de opsporing van synthetische drugsproductie nog helemaal niet zo'n prioriteit. Aan het begin van de jaren '90 was wel een xtc-producerende bende opgerold waarbij ook Willem Endstra betrokken was, en die uiteindelijk resulteerde in de IRT-affaire. Maar daar was de politie min of meer toevallig op gestuit. Pas daarna is er echt een gespecialiseerd team bij de politie opgericht dat via recherchewerk drugsproducenten probeert op te sporen, bijvoorbeeld door de herkomst van vaten die gedumpt worden proberen te achterhalen.

Ik heb wel eens iemand gesproken die (zegt dat hij) MDMA heeft gesynthetiseerd tussen 1985 en 1995. Hij verklaarde dat hij het afval dat hij overhield gaf aan een vriend die werkte bij een afvalverwerkingsbedrijf. In hoeverre zijn verhaal klopt is echter moeilijk te checken. Het is al helemaal onmogelijk om na te gaan of er geen amfetamine- of MDMA-producenten waren die hun chemische afval in de rivier hebben geloosd. Sowieso waren dat soort lozingen van chemicaliën in die tijd een stuk normaler, zie het hele pcb-probleem dat we hebben gehad in Nederlandse rivieren dankzij met name de Duitse industrie.

Ik heb ook wel eens publicaties in kranten proberen terug te zoeken over drugsafval. Het eerste bericht dat ik tegenkwam over vaten drugsafval die ergens werden aangetroffen kwam ik ook rond 1995 tegen. Over drugsafvaldumpingen in de jaren '80 ben ik nooit iets tegengekomen. Het kan dat er toen gewoon geen aandacht voor was, inderdaad. Dat mensen het ook niet hadden herkend als ze erop waren gestuit. Maar ik vermoed dus ook dat het voor producenten destijds nog niet zo lastig was om van het afval af te komen, gezien er nog geen geprofessionaliseerde opsporingsinstantie was die misbruik van chemicaliën goed in de gaten hield. Waarom zou je een milieudelict begaan als je ook gewoon het afval netjes en legaal kunt inleveren zonder dat er vragen worden gesteld.

Sowieso is pas rond de millenniumwisseling wetgeving geïntroduceerd (de Wet Voorkoming Misbruik Chemicaliën) die het bezit van chemicaliën strafbaar stelt als die (aannemelijk) bestemd zijn voor de productie van verboden drugs. Na de introductie van die wet is het dumpen van chemicaliën pas echt op stoom gekomen. En toen in 2006 de levering van grondstoffen BMK, safrol en piperonal aan banden werd gelegd, en criminelen andere chemicaliën zijn gaan gebruiken, toen is de hoeveelheid drugsafval ongeveer verdrievoudigd.

Lees ook twee artikelen van VICE hierover:
https://www.vice.com/nl/article/j5zgx8/een-korte-geschiedenis-van-30-jaar-mdma-verbod-in-nederland

en:
https://www.vice.com/nl/article/wjba4n/is-een-oplossing-voor-alle-tonnen-drugsafval-die-in-de-brabantse-natuur-worden-gedumpt
 

Neo-Shulginist

Bewuste gebruiker
Volgens mij is het dus een beetje hetzelfde als 'hennepkwekerijen' en huisbranden.

Wietteelt heeft vroeger nooit brand veroorzaakt. Maar om enthousiaste opsporingsambtenaren te ontwijken zijn de kwekers verplaatst verplaatst naar zolderkamertjes waar ze hun wiet kweken met veel lampen, wat al risicovoller is. Toen de politie ook nog eens ging samenwerken met nutsbedrijven om wietkwekers op te sporen via hun stroomverbruik, vond bijna iedereen het nodig om de stroom af te tappen. Anders was je binnen mum van tijd de sjaak. Dat heeft geleid tot de situatie dat wietkwekerijen brandgevaarlijk zijn.
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Ook afgetapte stroom, om de meter heen, dus, (bij deze manier van stroompje nemen worden de zekeringen van 25 ampere meestal vervangen voor zekeringen van 50 ampere, op zich al niet zonder risico). uiteindelijk wordt toch vastgesteld, waar precies dat enorme extra stroomverbruik nou precies gebruikt wordt, want "" er mist ineens nogal wat kilowatjes""
Alleen duurt dit vaak wat langer...
Ik denk dat een veel grotere moeilijkheid met de teelt in huis de isolatie en filtering van de lucht zijn.
Tel hierbij nog op, dat vaak alle ramen potdicht gemaakt zijn, en het komen en gaan van allerlei lieden op vreemde uren in de gaten gaan lopen.
Want oma, die niets anders meer te doen heeft dan achter het gordijn alles, en iedereen in de gaten te houden, tjaaa... wat doet zo iemand dan, nietwaar?
Er wordt onderling ook nogal eens iemand verlinkt. Want, wietteelt is inmiddels ook nogal zware criminaliteit geworden.
Er gaan ook in wietteelt nog steeds enorme bedragen om.
En iedere concurrent minder, is weer beter voor... jouw handel en wandel, toch..
Brand komt ook nogal eens voor.
En heb je de pech, dat hermandad op een slechte dag vroeg in de ochtend de deur onverwacht opendoet, idd.
Je bent zwaar de Sjaak.
Aan de hand van allerlei sporen zoals elektriciteit, stofvorming in de filters, rekent men bijna op de gram na, wat er geoogst is, en, hoe vaak.
En dan, wordt er een schatting van de verdiensten gemaakt en dat bedrag ( soms erg groot) mag je dan aan de staat gaan overmaken....
De lampenteelt is ook al niet meer, wat het geweest is...nietwaar.
 

benzzzy

Badass junkie
Wij zijn absoluut niet verantwoordelijk voor wat voor drugs criminaliteit dan ook (tenzij je iemand ivervalt voor coke ofz ofc).

Dit is een bij product can de wet.
Dipt is de overheids probleem niet ons probleem.
 

Mr. Brosnan

Belezen gebruiker
Ik ben van mening dat naarmate de vraag stijgt (van ons gebruikers) er uiteraard meer drugsafval komt. Echter wordt dit punt voor mij totaal ontkracht door het feit dat de overheid dit volledig in de hand werkt. Als je alleen al kijkt naar het aantal dumpingen van XTC afval en de kosten die daar aan verbonden zijn, wat allemaal voortvloeit uit drugscriminaliteit. Als ze niet zo kortzichtig zijn en alleen al het punt XTC (MDMA) bespreekbaar maken komen we een stuk verder.

Gereguleerde drugs--> veilige drugs --> belastinginkomsten --> minder kosten voor opruimingen --> minder criminaliteit --> win-win situatie?

De overheid moet eens van hun stoel af vallen en beseffen dat het geen 1970 meer is, dit is de toekomst en ze faciliteren zelf voor 80% de drugscriminaliteit door deze idiote (on)regulering. Vroeger was het alcohol en sigaretten van je pa krijgen, nu willen mensen af en toe eens genieten van een fijn extase-momentje dat mogelijk gemaakt wordt door drugs.:rage:
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Ik denk, dat, al zouden wij, de gebruikers, dit heel graag zo willen, het toch wel veel lastiger is, dan dat het hier in de voorlaatste post staat.
Wij zitten in Europa.
Europese wetgeving gaat vóór lands wetgeving. Enkele uitzonderingen daargelaten, zoals de wet wapens en munitie bijvoorbeeld. (De Nederlandse wet in deze is de allerstrengste van heel Europa)
Nu naar de drugswetgeving.
Door ons lidmaatschap van de Europese dwangbuis, is het vrijgeven van harddrugs, zoals ecstasy, domweg niet mogelijk.
De softdrugs wetgeving heeft al de nodige kromheden, zoals die achterdeur aanvoer en zo, en op dit moment hebben andere lidstaten hier al de grootste moeite mee.
Laat staan als wij hier nog verder in zouden gaan, het is allemaal in internationale verdragen vastgelegd, en helaas, vrijgeven is on mo ge lijk.
Ik zie dit niet veranderen. Dus:
Ze kopen een jas Doen vervolgens een plas
En alles blijft zoals het was.
T an pi

Waar ik me echt razend over maak, is wel de enorme domheden waaraan de overheid zich keer op medeschuldig aan maakt.
Het hele Europese gedoe, het enorme geldverspillen alleen al aan telkens weer de hele mikmak verhuizen, en een half jaar later weer terug, ik vind het echt totale waanzin.
De bewindslieden hoeven geen bonnetjes te laten inzien betreffende hun declaraties .(waarvan 3 gezinnen goed van kunnen rondkomen)
Daarnaast een zeer hoog loon, alweer:
Weggegooid geld
De kwestie Griekenland.
We horen er niets meer over, maar het geld in de bodemloze put storten, dat gaat gewoon door...
Wat zei meneer grijns?
Geen cent meer naar de Grieken!
5 weken later moest hij door het stof ...
Tóch geld naar diezelfde Grieken
En, het laatste wat ik ervan zeg,
Van Brussel moest Nederland 870 miljoen euro nabetalen.
Waarom, waarvoor, geen uitleg
En goddome, het is nog gedaan, óók
Het is niet te geloven.
De pensioenen gaan eraan.
Brussel dus niet....
 
Laatst bewerkt:

Undercover Buster

Bewuste gebruiker
Ik zie in dat document van het WODC niet staan dat er al drugsafval gedumpt werd in de jaren '80. Misschien lees ik er overheen?

Pas halverwege de jaren '90 werd een taskforce synthetische drugs werd opgericht bij de politie. Voor die tijd was de opsporing van synthetische drugsproductie nog helemaal niet zo'n prioriteit. Aan het begin van de jaren '90 was wel een xtc-producerende bende opgerold waarbij ook Willem Endstra betrokken was, en die uiteindelijk resulteerde in de IRT-affaire. Maar daar was de politie min of meer toevallig op gestuit. Pas daarna is er echt een gespecialiseerd team bij de politie opgericht dat via recherchewerk drugsproducenten probeert op te sporen, bijvoorbeeld door de herkomst van vaten die gedumpt worden proberen te achterhalen.

Ik heb wel eens iemand gesproken die (zegt dat hij) MDMA heeft gesynthetiseerd tussen 1985 en 1995. Hij verklaarde dat hij het afval dat hij overhield gaf aan een vriend die werkte bij een afvalverwerkingsbedrijf. In hoeverre zijn verhaal klopt is echter moeilijk te checken. Het is al helemaal onmogelijk om na te gaan of er geen amfetamine- of MDMA-producenten waren die hun chemische afval in de rivier hebben geloosd. Sowieso waren dat soort lozingen van chemicaliën in die tijd een stuk normaler, zie het hele pcb-probleem dat we hebben gehad in Nederlandse rivieren dankzij met name de Duitse industrie.

Ik heb ook wel eens publicaties in kranten proberen terug te zoeken over drugsafval. Het eerste bericht dat ik tegenkwam over vaten drugsafval die ergens werden aangetroffen kwam ik ook rond 1995 tegen. Over drugsafvaldumpingen in de jaren '80 ben ik nooit iets tegengekomen. Het kan dat er toen gewoon geen aandacht voor was, inderdaad. Dat mensen het ook niet hadden herkend als ze erop waren gestuit. Maar ik vermoed dus ook dat het voor producenten destijds nog niet zo lastig was om van het afval af te komen, gezien er nog geen geprofessionaliseerde opsporingsinstantie was die misbruik van chemicaliën goed in de gaten hield. Waarom zou je een milieudelict begaan als je ook gewoon het afval netjes en legaal kunt inleveren zonder dat er vragen worden gesteld.

Sowieso is pas rond de millenniumwisseling wetgeving geïntroduceerd (de Wet Voorkoming Misbruik Chemicaliën) die het bezit van chemicaliën strafbaar stelt als die (aannemelijk) bestemd zijn voor de productie van verboden drugs. Na de introductie van die wet is het dumpen van chemicaliën pas echt op stoom gekomen. En toen in 2006 de levering van grondstoffen BMK, safrol en piperonal aan banden werd gelegd, en criminelen andere chemicaliën zijn gaan gebruiken, toen is de hoeveelheid drugsafval ongeveer verdrievoudigd.

Lees ook twee artikelen van VICE hierover:
https://www.vice.com/nl/article/j5zgx8/een-korte-geschiedenis-van-30-jaar-mdma-verbod-in-nederland

en:
https://www.vice.com/nl/article/wjba4n/is-een-oplossing-voor-alle-tonnen-drugsafval-die-in-de-brabantse-natuur-worden-gedumpt

Die documenten zijn inderdaad pas van later, ik had ook zomaar een Google resultaat geplaatst.

That said, lijkt me vanzelfsprekend dat er nooit xtc of speed is geproduceerd zonder afval restanten wat gedumpt is.
Er werd inderdaad nooit aandacht aan gegeven.

Nu wel,omdat het absurde hoeveelheden zijn en zoals ik al eens aangaf in een ander topic producenten veel brutaler zijn mbt dumpen van afval. Dat zie je ook steeds op het nieuws terug. Steeds mer mensen produceren ook harddrugs, gevolg van investeringen van de winsten uit de hennepteelt. Heb ik ook al eens eerder ergens gezegd.

Willem Endstra verhaal is een ander verhaal en staat buiten afval dumpen, hij was van het witwassen etc verder niets.
IRT verhaal eveneens, dat staat geheel buiten afval dumpen. Dat zou je toch moeten weten.
Dat ging voor de leken onder ons over het toestaan van import en verkoop van coke. Meer niet.

https://www.crimesite.nl/drugs-doorlaten-en-irt-affaire/
Er valt veel te vinden online over de IRT affaire. Bij mijn weten allemaal over invoer van drugs, niet over productie etc.
Willem Endstra mag je zelf googelen. Die man had bij mijn weten echt helemaal niets te maken met drugproductie, enkel met de geldstromen.

Vice is wel de laatste site die je als betrouwbaar moet zien.

Je praat over grondstoffen in 2006. De echte problemen met grondstoffen waren er 10 jaar eerder, circa 1997.
Toen ging men dan ook experimenteren met andere grondstoffen en toen was er ook een hele tijd veel rommel op de markt.
Toen was er een tijd crisis. Op dat punt klopt je verhaal niet. Eind jaren 90 (1997) was er zwaar crisis met grondstoffen. In 2006 echt niet. Inkoop prijzen stegen, dat wel maar crisis no way. Eind jaren 90 was er wel echt probleem om aan te komen.
Maar ook dat geintje duurde maar een jaar min of meer.

Zoals je zegt, vroeger was er niet echt een probleem om van restanten af te geraken. Maar restanten, afval is er altijd geweest.
Speed gaat al veel langer terug dan XTC en ook dat gaf uiteraard afval. Chemische fabrieken nemen niet echt afval terug. Althans niet zover ik weet. Let wel, men kocht bij die fabrieken chemicaliën onder valse voorwendselen, dus afval terugbrengen ws echt een no go, daar gaat een fabriek zich niet schuldig aan maken. Als jij 100000 liter zoutzuur koopt met een valse bv dat kan, maar dan de restanten terugbrengen? Ze kijken wel uit! Dat hoeft zo’n fabriek niet te doen. Gaan ze ook niet doen, dan maken ze zich schuldig aan medewerking aan productie van. Zoutzuur of whatever verkopen, aan een legaal bedrijf is een ander verhaal, dan doen zij niets verkeerd. En het is echt niet zo dat zij voor die paar centen hun goede reputatie op het spelzetten. Dat hebben zij niet nodig.. Dat is hetzelfde als met BasF met de GHB, die gaan dat risico niet lopen joh.
Vroeger werd het gewoon wat zorgvuldiger gedumpt. Maar echt niet dat producenten het bij een fabrikant terug in gingen leveren lol. Alleen vanwege de onnodige onkosten niet.. denk ff na :wink: Het is ook niet zo dat alle grondstoffen van 1 fabrikant komen of kwamen he. Je praat over meerdere grondstoffen en meerdere leveranciers. Terug inleveren van restanten is daarom alleen al onmogelijk. Vooral de BMK en PMK is een verhaal apart. Domme ondernemer die zegt lever al je afval van het eind
product maar hier in!
Nu ben ik maar een leek natuurlijk dus wie weet is het wel zo maar ik gebruik gewoon mijn logisch verstand.

Veel is allemaal media, nu komt het allemaal in de media, vroeger was dat niet. Ook gaan internet verhalen niet zo ver terug.
Kijk maar naar de grote jongens die gepakt werden dat gaat ook niet zover terug terwijl al in 1991 grote jongens gepakt werden die wereldwijd leverden, vanuit Nederland.
Ik ben al wat ouder vandaar dat ik er wat meer vanaf weet, verder heb ik geen inside kennis natuurlijk.

Toevallig vandaag op het nieuws dat de grote steden niet meedoen aan het hennep test beleid.

Wij gaan steeds verder achter lopen. Absurd, en maar 1 logische reden, corruptie tot op het hoogste niveau.

De burgemeester van Breda heeft hier recent een leuk interview over gegeven. Zo zei hij, wat als de hennep test niet slaagt? Gaan we dan weer geheel terug in de lilligaliteit! Hoe kan men dat verantwoorden?
En ook zoals ieder mens met meer dan 2 werkende hersencellen weet : hoe kan men verantwoorden datwe toestaanwiet te verkopen incoffeeshops terwijl niemand de substantie mag kweken/telen of mag leveren? Mar we wel toestaan de wiet te verkopen in coffeeshops? Hoe kan dat? Een kleuter snapt nog dat dat geen enkele logica bevat!
 
Laatst bewerkt:

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Undercover Buster / Meneer Koekepeer
Willem Endstra heeft wel degelijk geinvesteerd in productie van drugs in Nederland alsmede was hij financier van drugstransporten

Overigens werd er begin jaren 90 niet gedumpt omdat je toen nog je drugsafval zo bij het afvalverwerkingsbedrijf kon brengen. Maar door veranderde regelgeving (meldingsplicht voor heel veel afvalstoffen, maar inmiddels ook voor bijvoorbeeld koper om koperdiefstal tegen te gaan) is dit niet meer mogelijk dus dumpen ze het tegenwoordig in de natuur.
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Endstra was wel degelijk betrokken bij drugs aangelegenheden .
als iemand zich bezig houdt met witwassen van geld afkomstig uit de drugs handel en wandel, dan ben je dus een niet onbelangrijk deel van de criminaliteit daarvan.
Want, dat witwassen is nodig!
Volgens mij ben je op zijn minst medeplichtig, dat betekent 1/3 deel minder straf, maar hij kan door de rechter óók weleens medepleger zijn.
En medeplegen wordt als dader bestraft. Dus dan krijgt hij de volle mep.dat ligt dus aan de rechter.

Dan, de Drugsafval dumpingen.
Deze worden steeds brutaler.
Als je met een vrachtwagen rond gaat rijden, en alle rotzooi aan vloeistof tijdens de rit langzaam laat weglopen, wat voor een crimineel ben je dan.
Een hèle grote, in mijn ogen!!
 

Albedo

Bewuste gebruiker
Dan, de Drugsafval dumpingen.
Deze worden steeds brutaler.
Als je met een vrachtwagen rond gaat rijden, en alle rotzooi aan vloeistof tijdens de rit langzaam laat weglopen, wat voor een crimineel ben je dan.
Een hèle grote, in mijn ogen!!
Brutaal zeker, maar ook best slim. Wat is crimineel? Vergelijk het eens met wat grote bedrijven zoals Shell jarenlang hier of in het buitenland hebben gestort. Bij mij in de buurt zo'n 'berg' van een oude vuilstort. Daar zit zoveel chemische troep in dat ze er damwanden omheen hebben geslagen en de vloeistoffen daaruit opvangen en rondpompen. In heel Nederland vind je van die 'bergen'. Zelfs radioactief ziekenhuis afval is gedumpt. Kon allemaal volgens de mazen in de wet of met valse papieren en omkoping. Veel gemeentes hebben het geld niet om het te saneren en Shell weet zich er slim buiten te houden. In een geval weet ik dat ze hun aansprakelijkheid voor een schijntje hebben afgekocht. Een bekende oud-politicus was daarbij betrokken.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
En wt te denken van ons eigen afval?

Wij denken dat we onze afgedankte elektronische apparaten, keukenmachines en dergelijke netjes naar de milieustations brengen en klaar, maar dat wordt dus naar derde wereldlanden vervoerd die er geen probleem in zien om voor een paar centen bergen van ons afval te dumpen alwaar derde wereldkindjes die giftige bergen afstruinen om nog enigszins waardevolle materialen te strippen en daar hun brood mee verdienen.
 

Casaan

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Ja joh, iedere keer als ik een snuif neem valt er een crimineel dood.
Net als dat ik in de hel kom wanneer ik masturbeer.

Met welke massa wil je meelopen?
 

Casaan

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Leef zo milieuvriendelijk als je kan. Afval scheiden, rommel bij je houden. Dat soort gedoe.
Laten we allemaal een beetje bijdragen mensen. Zo veel als we kunnen.
Ik doe in ieder geval zoveel als ik kan.

Edit: offtopic. Weet ik. Wel relevant
 

benzzzy

Badass junkie
Hiermee ben ik het dus niet eens.
Zonder vraag, geen aanbod, dus óók geen productie, dus óók geen ..afval, dus óók geen...milieucriminaliteiten.
En dat is dan alleen nog maar het chemisch drugsgedeelte..
Idd zonder vraag geen aanbod.

Maar er is vraag en die vraag gaat niet weg met overheids maatregelen.

Dat is eerder bewezen met de droogleging.
En wat er moment eel gebeurt.

Dit is een compleet bij product van schadelijke en nuteloze weten.
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Frankrijk heeft de strengste drugswetgeving van heel Europa.
En ook het hoogste percentage van drugsverslaafden.
Ergo die hele strenge wetten helpen dus geen flikker.
Integendeel....
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Hee.....Ik zie een soort grafische weergave van een aantal drugs over Frankrijk gerelateerde gegevens, e n een vermelding, waar het een of andere bureau oid , is gevestigd, namelijk in Lissabon.
Ik neem nu aan, dat ik het bericht over Frankrijk en zijn percentage drugsverslaafden, verkeerd heb weergegeven, en dus moet ik die betreffende berichten herroepen.
Goed uitgezocht, 8.6!
Heb ik het toch ook maar eens bij het verkeerde eind....
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Het is moeilijk te bepalen welk europees land de grootste drugsproblematiek heeft. Er is flink wat verschil in populariteit van drugs per land, zo heeft Frankrijk wel een heel hoog percentage cannabisgebruikers maar dat is een niet zo gevaarlijke drug. En zie je ook dat Crystal Meth een van de populairste drugs is in de baltische staten en Slowakije, terwijl die drug nauwelijks voet aan de grond krijgt in West-Europa.

Het percentage drugsdoden per land geeft wel een goed beeld vind ik, en dan schieten Groot Brittanie, de Scandinavische landen en de Baltische staten er flink uit, en zit Frankrijk in de middelmoot.

Nederland scoort dan weer ontzettend hoog op partydrugs als MDMA, Amfetamine en Cocaine, zit qua softdrugs in de middenmoot en qua heroine zitten we heel erg laag in vergelijking met andere Europese landen.

Frankrijk heeft wel degelijk een groot heroineprobleem, maar in de UK is dit zelfs nog groter.
 
Laatst bewerkt:

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Dit had ik nóóit gedacht, laat staan, geweten!
Rare jongens die Engelsen....
Wat ik wel weer, is het feit dat die Engelsen totaal niet met drank kunnen omgaan.
In de costa brava zijn Engelsen niet bepaald populair.
Zij veranderen in beesten na het zich vol laten lopen met bier..vernielingen, vechten, rellen veroorzaken, het is bar en boos.
Veel anders dan iedere elke dag een slemppartij zit er niet bij.
Sukkelaars.
 

Undercover Buster

Bewuste gebruiker
Terug van weggeweest!

Lol. Hebben jullie ook betrouwbare bronnen dan waaruit blijkt dat Willem Endstra investeerde in productie van, en inimporteren van?
Is er ooit enige verdenking van geweest?

Daar ben ik erg benieuwd naar.

Ik kan niet teveel in details treden maar als aanhangsel aan die vraag vraag ik me af waarom hij dat zou hebben gedaan?

Iedereen heeft zijn taak. Waarom zouden mensen die miljoenen zwart geld hebben hem laten investeren in productie of import?
Daar hadden ze hem toch niet voor nodig? Ik ben ook maar Jan lul de behanger hoor en ik ben me bewust dat de recherche dit meeleest maar ik vraag me echt af, waarom zouden ze hem nodig hebben om te investeren?
Leg me dat maar eens uit dan als je wilt, dan kan ik dat ook begrijpen want nu kan ik dat echt niet.
Waarom zouden ze Endstra een percentage geven om te investeren terwijl ze zelf geld genoeg hebben?
Dat is gewoon niet logisch.

Witwassen oke dat is een ander verhaal. En daar komt Endstra in het spel, die was “bankier” die had de middelen om wit te kunnen wassen. Zoals ik als leek zijnde het zie was zijn taak enkel witwassen.
Ik kan er helemaal naastliggen want ik heb er ook geen verstand van maar ik zou graag de logica willen inzien waarom hij dat zou doen, investeren en importeren en productie. Dat klinkt voor mij niet echt logisch?

Over drugsafval inleveren begin jaren 90 bij fabrikanten dat had ik volgens mij al uitgelegd. Heb niet terug gelezen maar dat is echt niet zo. Althans dat denk ik dan he!
Ik probeer altijd de logica ergens van te achterhalen.
Leg mij uit waarom een fabrikant drugsafval zou innemen?
Tegen betaling? Oke zou kunnen hoor. Maar waarom zou iemand betalen voor iets terwijl ze het gratis kunnen dumpen?
En waarom zou een fabrikant drugsafval aannemen voor een paar centen? Daarmee zijn bedrijf op het spel zetten PLUS gevangenisstraf.

Ik ben geen drugsbaron en slechts een leek maar zoals ik eerder zei altijd op zoek naar de logica achter iets.

Wat ik denk is dat het afval vroeger ook al gedumpt werd maar meer onopvallend en zeker dat de opsporingsdiensten er geen vat of zicht op hadden. Als je die vaten leegkapt in een rivier of dumpt in een rivier worden ze niet zo snel gevonden, vooral met leegkappen niet.

Als jullie je beweringen op enige wijze hard kunnen maken en onderbouwen wil ik dat wel aannemen maar als je dat niet kunt moet je ook geen dingen gaan beweren. Ik bedoel jullie beschuldigen nu mensen die
een legaal bedrijf runden of runnen van criminele activiteiten he. En dan rest dus mijn vraag waarom zouden ze dat doen?
Als er grof geld mee te verdienen zou vallen oke. Maar dat is met afval toch niet?
Waarom zouden drugsproducenten hun afval voor veel geld wegbrengen met alle risico’s van dien als ze het gratis kunnen dumpen? Dat is niet logisch toch?

Stel je even voor dat jij producent bent. Je wilt de kostprijs zo laag mogelijk houden. Waarom zou je dan onnodige kosten maken? Je kunt die zooi gratis dumpen, en geen risico. Lijkt mij een no brainer!

Op internet gaat alles maar circa 20 jaar terug.
Maar denk ff terug, pas de laatste jaren zie je berichten op het nieuws (tv) over drugsafval.
Daarvoor nooit toch? En dat zou volgens jullie bij chemische fabrikanten gedumpt worden? Kom op jongens denk ff logisch na aub!
Komt omdat het nu de spuigaten uitloopt. En zoals ik ergens anders al zei omdat steeds meer mensen in synthetische drugs productie (zijn) gaan investeren.
Zoals ik ook al eerder zei ergens komt dat allemaal door de wietteelt.
Kijk, je maakt een half miljoen iedere 2 maanden dan ga je verder kijken.
Nou dan koop je in geval van speed de formule kost je X,- en daarna maak je in 2 weken, opbouw, productie etc een half miljoen.
Dat is toch iets aantrekkelijker dan een half miljoen per 2 maanden. Bedoel in die 2 maanden wat je anders met hennep makte maak je dan 2 miljoen. En de hennep blijft er ook nog bij he.
Andere reden is dat ze heel erg zitten te jagen op hennep en steeds geavanceerder apparatuur hebben en je dus steeds meer risico loopt met hennep. Terwijl met een lab je 2 weken bezig bent met opzetten en in 1 weekend dat geld pakt. En dat zonder warmtebronnen etc. Hebben we het wel over mobiele labs uiteraard. Sommige blijven op een zelfde plek draaien dan is de winst nog hoger, pakkans ook uiteraard.

XTC zelfde, nog simpeler zelfs, als je pillenpers hebt hoef je alleen bijvoorbeeld kilootje mdma poeder te hebben en wat bindmiddel en drukken maar! Nu brengen pillen wel geen drol meer op maar het is gewoon te makkelijk. En veel makkelijker dan hennep want dan moet je 2 maanden wachten voor je geld hebt.
Wil je nog meer verdienen dan koop je de olie dan zit je wel met meer afval uiteraard maar wel nog meer winst.

Vandaar nu zo enorm veel afval overal. Er word te veel geld verdient met hennep en dat geld moet ergens naartoe.
Daarom moeten ze wiet of hash hoe je het ook noemen wilt gewoon legaliseren!
Dat doen ze niet omdat ze corrupt zijn!
En die afval, logisch, zijn veel jonge gastjes en die hebben schijt aan alles.
Wil ook nog even benadrukken dat er tegenwoordig ook enorm veel geld verdiend word met coke en meer en meer crack verkoop door die jongelui. Denk al gauw aan 2000 winst per week. En die gaan ook investeren, beginnen ook met wiet en daarna wat ik net zei, het gevolg : productie van....

Er gaat gewoon teveel geld in om. Politie doet er niks aan.
Echt erg. Vroeger vielen ze nog eens een huis binnen maar nu iedereen rondrijd doen ze gewoon niks. Niemand heeft er last vn ia hun motto!
Terwijl levens verwoest worden! Te gek voor woorden!
Ik snap die jeugd wel. Makkelijk geld en vrijwel geen risico.
Maar ik zou mijn geld nooit zo willen verdienen dat weet ik wel!
 
Laatst bewerkt:

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Interessant stukje proza, ik wil hier graag op reageren.
Waarom mensen op een zeker moment gaan investeren in de productie of verkoop van drugs, is natuurlijk vrij simpel.
Snel veel geld binnen halen.
En als je zoals steeds vaker tegenwoordig dit doet, zonder dat je last hebt van je geweten, en alleen maar naar het geldelijk gewin kijkt dan ga je de echte rotzooi maken en/of verkopen zoals crack cocaïne, en methamfetamine, of je daarmee levens verwoest, dat is totaal on interessant, alleen het geld is belangrijk.
Gewetensvragen? Welnee. Immers, de cliënten maken zelf de keuze om met deze zooi te beginnen, niemand dwingt ze hiertoe.
Dus, idd, met deze handel en wandel verdien je dus snel veel, veel geld.
Maar.
Er zit een keerzijde aan dit leventje!
En die keerzijde heeft een zeer hoge kostprijs. ..
Want, als je eenmaal in deze handel zit, kom je daar vrijwel nooit meer uit.
Want jouw companen accepteren dit niet.
Je weet immers veel te veel, men rekent op jouw productie lijn, En dat laten ze echt niet zomaar vallen...
Als je A zegt in deze wereld, dan m o e t je óók B zeggen. Doe je dat niet, dan moet je de rest ban jouw leven altijd over je schouder blijven kijken.
Want represailles, daar kan je letterlijk gif op innemen.
Desnoods van je eigen voorraadje!
 

verwondering

Bewuste gebruiker
Top Tripreporter
Jammer dat ook Trimbos zo eenzijdig de noodzaak tot gedragsverandering bij de gebruiker legt.

Er is een milieuprobleem, en de schuld ligt èn bij de gebruiker, èn bij de producent, èn bij de overheid.

Er wordt nu enkel maar dogmatisch gesteld dat de oplossing ligt bij het terugdringen van het gebruik van MDMA. Dan moeten dus miljoenen mensen hun pleziertje van zo af en toe eens een weinig MDMA opgeven.

Dit is ten eerste een hopeloze missie: gebruik kun je met veel moeite misschien een klein stukje verminderen, maar niet substantieel en het wordt al zeker nooit uitgeroeid.

Ten tweede, het is een ongewenste missie, want MDMA-gebruik hóeft helemaal niet tot milieuproblemen te leiden. Zorg er in ieder geval voor dat drugsafval zonder risico op vervolging kan worden ingeleverd. Legalisatie kan daarnaast een optie zijn maar geldt dan enkel voor binnenlands gebruik.

En daarbovenop...

Zodra onze intelligente volksvertegenwoordigers de analogenwet van kracht laten worden zijn legale alternatieven als 6-APB niet meer zo makkelijk te krijgen waardoor de vraag naar MDMA flink zal toenemen. Huur maar alvast wat extra schoonmaakploegen in om al die gifvaten op te ruimen. Geeft niks, de belastingbetaler betaalt het toch wel.
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Mdma volledig te laten verdwijnen is een utopie. Dat weet iedereen , zelfs de overheid.
Allereerst moet geregeld dat de grond eigenaar op wiens grond er een dumping heeft plaatsgevonden, daar n i e t de kosten voor moet ophoesten. Ook niet voor de helft, zoals dat nu het geval is.
Een gemiddelde dumping opruimen kost ongeveer 25.000 euro.
Het is kolder om daar de kosten van opruimen op de eigenaar te verhalen.
Of, hooguit 100 euro.
Je zult het meemaken dat er 3 of 4 x een dumping op jouw grond in een half jaar tijd plaatsvinden!
Jr staat meteen aan de bedelstaf!
 

Madsmoker

Newbie
Wat meer voorlichting op een harde manier. Jongeren en volwassenen denken allemaal makkelijker en luier tegenwoordig, dus een harde hand is wel nodig.
Dit is een heel slecht plan je weet dat hard straffen bijna altijd averechtst uitpakken? Als disclipline hetgene is wat je bedoelt dan zou ik het welliswaar met je eens zijn maar dan zou dat op alle fronten moeten anders werkt het niet. De reden dat ik veel blow is omdat er zoveel anti wiet-campagnes in mijn gezicht werden gegooid waarbij overdreven en regelmatig ook gelogen werd. Dat ik het allemaal niet meer geloofde en het gewoon zelf wilde uitzoeken.
 

Undercover Buster

Bewuste gebruiker
Dit is een heel slecht plan je weet dat hard straffen bijna altijd averechtst uitpakken? Als disclipline hetgene is wat je bedoelt dan zou ik het welliswaar met je eens zijn maar dan zou dat op alle fronten moeten anders werkt het niet. De reden dat ik veel blow is omdat er zoveel anti wiet-campagnes in mijn gezicht werden gegooid waarbij overdreven en regelmatig ook gelogen werd. Dat ik het allemaal niet meer geloofde en het gewoon zelf wilde uitzoeken.
Mooi excuus. Geloof je het zelf ook?

Ik ben al een uur aan het zoeken naar anti blow reclames maar kan ze niet vinden?
Maar je rookt dus ook en drinkt alcohol?

Net als zuid Azië , de doodstraf op gebruiken. Denk dat dat wel effectief is. Hoewel vreemd genoeg daar ook gebruikt word lol
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Dat is me nogal wat....de doodstraf voor de gebruikers van harddrugs...
En het meer dan typische feit dat daar in dat producerende land, was het Thailand overigens? Dat 8n dat land dus, de doodstraf eigenlijk totaal geen effevt schijnt te hebben mbt die gebruikersgroepen.
Ook in Maleisië niet.
T In de vertrek/ aankomst ruimtes aldaar h overal mededelingen aan de muren.
Daarop staat een touwstrop afgebeeld, met daaronder de tekst: " Drugstrafficing? Death"
zodat iedereen weet dat op drugssmokkel (meer dan 2 gram!) je de grote kans loopt, ie ie te worden opgeknoopt.
Ook al ben je een buitenlander, dat maakt niets uit.
Wat is het effect hiervan?
De smokkel gaat gewoon door, alleen de prijzen van de waar, die lopen flink op!

  • Dus, die doodstraf, die levert maar weinig op.
 

Madsmoker

Newbie
Mooi excuus. Geloof je het zelf ook?

Ik ben al een uur aan het zoeken naar anti blow reclames maar kan ze niet vinden?
Maar je rookt dus ook en drinkt alcohol?

Net als zuid Azië , de doodstraf op gebruiken. Denk dat dat wel effectief is. Hoewel vreemd genoeg daar ook gebruikt word lol
dan ben je echt een zeug, 1 simpele google van "anti marijuana ad" en ik krijg dit
 
Bovenaan