Deel je inzicht!

Discussie in 'Het bewustzijn' gestart door Mindless, 8 okt 2016.

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
 1. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Buiten dat het ongezond is, is het meestal ook niet de manier die op de lange termijn het beste werkt. Want ga je straks weer normaal eten dan kom je snel weer aan en zit je mischien zelfs wel op nog meer overgewicht.

  Maar je slikt ssris toch? Die staan wel bekend om gewichtstoename helaas.
   
 2. autysd

  autysd Bewuste gebruiker

  nieuw inzicht :grin:
  nu, vroeger niet, zie ik er ongeveer even dom uit als ik ook ben :beer:
   
 3. autysd

  autysd Bewuste gebruiker

  wat ik het meest bizarre vind van de 2e wereldoorlog(materieel gezien ofc): de Fransen moesten hun complete vloot (die vastzat in het zuiden) zelf vernietigen, als voorwaarde dat de amerikanen zouden meevechten, want Hitler was onderweg om die Franse vloot binnen te rijven, om voor altijd D-Day te verijdelen :smoke:
   
 4. heady

  heady Newbie

  Doe wat je van plan bent te doen.

  Je keuzes defineren wie je bent op dat moment in tijd.

  Een gezond lichaam is de basis voor een gezonde geest.

  Perspectief is veranderlijk van nature. Vast houden aan bestaande meningen of standpunten (eigen of sociaal opgelegde) kan persoonlijke groei serieus in de weg staan.
  Sommige middelen gedocumenteerd op dit forum kunnen daar ook bij helpen :smoke:

  Vergeet niet om plezier te hebben :wink:
   
  Acidfreakx vindt dit leuk.
 5. ZERO-

  ZERO- Badass junkie

  Als je altijd doet waar je jezelf goed bij voelt, dan blijf je dicht bij jezelf. Een aantal dingen waarbij ik me goed bij voel gaan tegen de normen in van deze maatschappij, zat ik zo te denken. Dat leidt tot weerstand, tot veel opmerkingen, tot heel vaak mezelf verweren. Dat maakt het best wel lastig soms.. Meedoen lijkt makkelijker maar daar word ik niet gelukkig van.
  Dus een norm is wat in de maatschappij als normaal wordt gezien en alles wat daarbuiten valt is afwijkend, en raar, en daar moet iets mee gebeuren. Als je daar niemand mee pijn doet, inclusief jezelf niet, begrijp ik niet waarom.
  Op zich vind ik voor mezelf opkomen niet heel erg, want ja, ik doe waar ik mezelf goed bij voel en wat jij doet moet jij weten, maar dat mensen anders naar je kijken of op je neerkijken, waarom hoort dat er zo nodig bij? Waarom is het niet gewoon oké als het bij jou anders gaat? Waarom moet daar een oordeel op komen?

  Wel een beetje breed dit. Aan de ene kant heb ik iemand met een psychische ziekte die daar zelf geen last van heeft in mijn hoofd, aan de andere kant iemand die veganistisch eet, ik kan er echt van alles bij bedenken. Het is allemaal net een beetje anders maar waarom maakt dat zoveel uit? We bemoeien ons wel veel met anderen eigenlijk hè? En waarom moet alles wat anders is meteen een naam en een (negatief) label hebben?

  Ik weet niet, mijn hoofd is maar een beetje aan het nadenken en ik moest het ergens opschrijven. Ik begon met nadenken over hoe je diagnostiek en behandeling kunt uitvoeren zonder DSM, en of er een manier te vinden zou zijn die dat in deze wereld mogelijk maakt. Uiteindelijk zullen we toch problemen moeten classificeren en benoemen om er ook gericht behandeling voor te geven. Zorgverzekeraars moeten een indicatie hebben van een probleem om zeker te weten dat ze hun geld niet verspillen. Uiteindelijk draait alles om geld..

  En ik heb mijn benen al ruim een half jaar niet geschoren, in eerste instantie omdat ik benieuwd was wat het met me zou doen (gevoelsmatig) en het werd toch winter, maar het blijft nog steeds een interessant project. Nu is het weer zomer en ik weet niet zo goed wat ik ermee aanmoet. Op een gemiddelde dag voel ik afwisselend enerzijds heel veel liefde en heel veel afkeuring tegen mijn eigen onderbenen. Terwijl mijn onderbenen exact dezelfde onderbenen zijn als die van een man. Gewoon. Normaal. Met haar. Waarom is het ene normaal en het andere vies? En waarom vind ik mijn eigen benen dan ook vies? Terwijl het gewoon mijn eigen benen zijn en ik mijn benen verder prima vind? Als ik wil leren oké te zijn met mezelf, echt met mezelf, waarom moet ik dan van deze maatschappij zoveel doen om niet mezelf te zijn en te voldoen aan een bepaald beeld?

  En als we alle normen waarmee we zijn opgegroeid internaliseren, wat is dan echt van jou? Niet juist alles wat je anders maakt? Op deze manier is mijn persoonlijkheid gewoon een spiegel van de maatschappij en het enige wat ik ben is dat ik me daar bewust van ben. Pffff. Ik snap het niet meer.

  Ik ben echt mijn kop aan het breken vanavond. :P Sorry maar ik moest het ergens kwijt.
   
  Mudita vindt dit leuk.
 6. Psychedelibee

  Psychedelibee DF Staff Medewerker Moderator

  Jammer is dat he, dat mensen zo graag een oordeel hebben klaar staan over iets van een ander. Ik herken dat ook met een aantal dingen, maar merk dat ik gelukkig steeds meer schijt heb aan wat anderen van mij denken.

  Voorbeeld, ik heb een hele oude auto en een zeer klein huisje. Beiden vind ik zelf helemaal prima, heb gewoon niet meer nodig en ook niet echt behoefte aan meer. Toch krijg ik van verschillende mensen, waaronder goede vrienden, af en toe opmerkingen dat ik toch wel wat beters zou kunnen kopen met de baan die ik heb. In het begin ging ik dan nog helemaal uitleggen dat ik makkelijk meer zou kunnen betalen maar dat dit voor mij prima is. Nu reageer ik er niet meer op of zeg alleen nog maar: "Waar bemoei jij je mee". Wat ik eigenlijk nog het meest opvallend vind is dat sommige dit al vaker tegen me gezegd hebben, alsof zij zich er echt aan ergeren ofzo...
   
  ZERO- vindt dit leuk.
 7. Mudita

  Mudita Belezen gebruiker

  Dat eerste is precies wat ik net probeerde te beschrijven in de mijn reactie op het topic zen, kon het alleen niet goed verwoorden haha.

  Ik had laatst een inzicht gekregen bij een filmpje van Allan Watts, weet niet meer precies welke maar het ging over reïncarnatie en de dood.

  "Waarom is een baby blind en herinner jij je niks van je geboorte? Je wordt geboren zonder herinneringen en alles is nieuw. Wat gebeurd er als je doodgaat? je herinnert je niks om je nog steeds "ik zonder herinneringen, your spirit" bent. Zodra je weer begint te leven bouwen de herinneringen weer op en krijg je telkens meer een definitie van "wie ik ben, als een persoon". ~Life is an illusion

  Dit inzicht kwam trouwens gewoon nuchter in me op. Alweer een aardig tijdje geleden.
   
  ZERO- vindt dit leuk.
 8. Mindless

  Mindless DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Lekker aan het chillen vandaag met een microdosis 1p. Beetje gamen, muziek luisteren. Schiet me zonet te binnen:

  Zorgen maken is compleet en absoluut overbodig en nutteloos. In elke situatie en om wat voor reden dan ook. En bij het zien van dat feit sluit je de mogelijkheid van je zorgen maken compleet uit. Het is gewoon niet meer mogelijk op dat moment. Totdat je het vergeet en je weer zorgen gaat maken. Maar je kunt er een gewoonte van maken om dit feit te herinneren, wat theoretisch in houdt dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken, ooit. :sunglasses:
   
 9. Liefhebbertje

  Liefhebbertje Bewuste gebruiker

  Meerdere

  Na de zoveelste wakker worden op de vloer.
  Toch maar is een gesprek met mezelf gehad,

  Nee niet iedereen is je vriend.

  Ja sommige proberen gebruik van je te maken.( tegenwoordig zeg ik btw vaker nee als ja )
  Nu zal je denken huh waar gaat dit over,
  Sinds een tijdje probeer aan de hand van de vraag tijdstip dag en persoon(en) vooruit te denken.
  En stel mezelf de vraag hardop :
  Wil je dit wel ?
  Wat stel je als eindtijd in?

  Na de zoveelste uren bezig te zijn geweest om geld te krijgen van mensen wat ik te goed heb.
  verschrikkelijk boos/ agressief ben geweest.
  Bedacht ik me:
  Geld is niet het belangrijkste.
  Rust regelmaat en vooral gewoon tijd gunnen te eten douchen en vooral slapen is veel belangrijker.

  En toch wel tot het besef gekomen dat het leven wat ik leid 1 van de tofste/spannendste is wat er te leven leid.
  Enkel denk niet dat ik dit nog heel lang volhou
  Zowel lichamelijk als geestelijk
   
 10. Acidfreakx

  Acidfreakx Belezen gebruiker

  Dit is absoluut niet waar, als je al vroeger start met een goede voeding ga je als je ouder bent veel minder klachten hebben en je lichaam zal zich ook veel beter voelen, laat je ook niet misleiden door wat grote organisaties ofzo aanbevelen maar ga zelf op zoek naar welke voedingstoffen je precies nodig hebt en waar je deze uit kan halen zonder veel vlees (er is bewezen dat er een verband is met vlees eten en de kanker epidemie maar waarschijnlijk nog andere ziektes) en /of zuivelproducten. Dit moet je wel zelf uitzoeken
   
 11. Acidfreakx

  Acidfreakx Belezen gebruiker

  Wij horen hier wel maar we moeten onze denkwijze en houding dringend veranderen. En zo een uitspraken vind ik persoonlijk niet echt gepast op een forum maar goed maakt mij niet veel uit, vind wel dat mensen moeten stoppen met hun kop in het zand te steken en het materialisme achterlaten en gewoonweg het hele economische concept capitalisme
   
 12. SanneBanne

  SanneBanne Bewuste gebruiker Tripreporter

  Zal hier wel totaal niet horen, maar het is een grappig weetje. Denk dat 80% dit niet weet. En het is altijd leuk om mensen zo'n duh gezicht te zien trekken als ze het antwoord horen. Dus misschien leuk om aan een ander te vragen. :wink:


  Waarom heet een verstandskies, een verstandskies?  Dit is taalverneuking van de bovenste plank. De klemtoon staat namelijk verkeerd en is ook een luie manier van praten maar het is dus een verre-stand-kies. Heeft dus absoluut geen enkele manier te maken met je verstand, ook niet qua naam, of dat hij pas later doorkomt. Het is gewoon een kies met een verre stand. :P Ja, ik vond hem leuk.
   
 13. Mindless

  Mindless DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Haha dat heb ik nooit geweten.

  Zo zijn er echt een hoop onzinnige dingen in onze taal (en elke andere), maar dat is ook wel weer grappig.:tonguewink:
   
 14. SanneBanne

  SanneBanne Bewuste gebruiker Tripreporter

  Ja, en is vooral dus zo grappig dat het er gewoon staat, alleen die "s" is wat irritant. Maar feitelijk staat het er al gewoon. :grin:
   
Laden...

Deel Deze Pagina