• Heb jij ook een vraag over drugs?

    Welkom in het Vraag van de Week subforum! Hier beantwoordt wekelijks een professional van de Drugs Infolijn (onderdeel van het Trimbos Instituut) een vraag van een forumlid over drugs. We vinden het belangrijk dat op dit forum ook deskundigen een bijdrage leveren, want zoals met zoveel dingen, is het gebruik van drugs niet zonder risico's. Wees dus goed verbereid!

    Heb je een vraag? Stel deze hier!

    Om een vraag te kunnen stellen op het forum, moet je wel een account hebben en ingelogd zijn. Registreer hier!

Vraag van de Week Drugs op “oudere” leeftijd, extra risicovol?

Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories

Oinkbeest

Newbie
Onlangs zelf een 40er geworden.
Toen ik twintiger was heb ik veel geëxperimenteerd. Voornamelijk veel xtc en mdma genomen, maar ook andere middellen.
Daarna heb ik jarenlang misschien een of twee keer per jaar iets gedaan. De laatste tijd gebruik ik weer meer.
Vooral de setting is anders: waar ik vroeger drugs nam om uit te gaan, doe ik het nu liever thuis met mijn partner.
Ik merk dat ik meer recuperatietijd nodig heb dan vroeger.
Het is ook moeilijker om om te gaan met de cravings.
 

SneeuwStorm

Belezen gebruiker
Midden 50 hier (in mijn hoofd nog wel eens 25) en gebruik het een en ander een kleine 10 jaar. Tips: plan en documenteer je gebruik, beetje discipline, compenseer drugsdingen met gezonde dingen (voeding, bewegen,..) en lees dit forum. Niet alleen de top heerlijk lekkere verhalen, maar ook de stukjes waarvan je denk: beter van niet.
 

Nihilist88

Bewuste gebruiker
Oké een late reactie op een vraag van 2018😜
Ik ben zelf jonge 30er, pas laat echt met drugs begonnen, buiten eens sporadisch wiet tussen 18-25j en alcohol, deze laatste wel regelmatiger over de rand en ook geen roker. Pas na mn 25ste eens X, pep gedaan en laatste 5 jaar meer rc's gaan benuttigen, probeer terug vooral stims n benzo rc's in te perken, net wat meer disso's en tripmiddelen. Voor de rest slank gebouwd en vrij goed immuunsysteem, weinig ziek, een echte verkoudheid is al jaren geleden en griep meer dan 10j. Moest ik veel vroeger met al deze drugs zijn begonnen, vooral dan de stims en benzo's, denk ik wel dat dit zeker negatief effect zou hebben gehad. Nu echt antwoord op de vraag, een jong gezond lichaam herstelt normaliter sneller dan dat van een 50plusser. Dan hangt het er indd ook vanaf of je dagelijks voldoende vitaminen en mineralen tot je neemt, via voeding en/of supplementen. Maar of een 20er en een 50er dagelijks liggen snuiven, slikken of spuiten, speelt leeftijd minder rol, omdat de frequentie v gebruik hier overhand neemt. Probeer van een drug iets speciaals te houden ipv een gewoonte, en ja ook ik moet me daar soms aan reminden.
 
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius Smartshop headshop cannabis seeds
Azarius vaporizers and accessories
Bovenaan