1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Info Microdoseren van psychedelica (achtergrond en ervaringen)

Discussie in 'Drugs' gestart door Psychedelibee, 24 jan 2016.

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
 1. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Ik denk niet dat salvia geschikt is om te microdoseren, om de volgende redenen:
  1. Salvia is geen psychedelica, maar eerder dissociatief. Met het microdoseren hebben we het hier echt over de klassieke psychedelica die op de 5HT2A receptoren werken. Salvia werkt op de k-opioide receptoren, wat een totaal andere plek in de hersenen is. Salvia wordt vaak ten onrechte psychedelisch genoemd, het heeft een unieke werking op de hersenen die eigenlijk met geen andere drug te vergelijken is.
  2. Salvia werkt heel kort, dus als het zich al zou lenen voor microdoseren dan zou je er echt hooguit een uur, heel misschien twee profijt van hebben.
  Lijkt mij dus een verspilling van je salvia. Zou het gewoon lekker bewaren om op te trippen.
   
 2. krannatom

  krannatom Belezen gebruiker Tripreporter

  Ha, interessant!
  Bedankt :)
   
 3. Wolkjes

  Wolkjes Newbie

  Tot nu toe nog nooit 1p-lsd geprobeerd of überhaupt een ander tripmiddel. Had dit spul al een tijdje thuisliggen en ben me gaan verdiepen in het micro-doseren. Het leek me allemaal wel heel interessant dus vanmorgen maar 1/8e zegeltje genomen. Ben normaal echt totaal geen ochtend persoon. Mensen op mijn werk weten dat ze niet hele verhalen moeten beginnen tegen mij tot een uurtje of 9 :P.
  Maar van dat ochtendhumeur was vanmorgen totaal geen sprake.
  Onderweg naar mijn werk merkte ik al de eerste effecten. Voelde me lekker in mn vel zitten, als ik buiten was kon ik echt genieten van het mooieweer en de natuur ( vogels die fluiten, wind door je haren, zonnetje op je hoofd). Weet niet echt hoe ik het moet verwoorden. Had ook echt het idee als er iets verkeerd zou gaan vandaag het mijn humeur niet kon beinvloeden, wat ik soms nog wel eens wil hebben als er iets verkeerd gaat of erg tegenzit het mijn werkdag flink kan verpesten. Mijn piek zat denk ik wel rond een uur of 9 en het effect voor zover je het een effect kan noemen zwakte af rond een uur of 2 smiddags. Daarna nog wel goede energie gehad en een iets vermindert blij gevoel. Ik vraag me af of ik de volgende x iets meer moet pakken of dat ik nu direct al de goede dosis te pakken heb. Het beviel me iig erg goed. Kwa werk werd ik er niet echt creatiever van dan normaal. Maar misschien ligt dat meer aan de klussen die ik vandaag had. Had veel verschillende klussen en niet 1 ding om goed op te focussen.

  Middel:
  1p-lsd
  Dosering: +/- 12,5mg
  Datum en tijd van inname: Vandaag om half 7 in de ochtend
  Totale duur van effecten: +/- 8 tot 10 uur
  Kort verslag van mentale effecten: Heerlijk helder in mn hoofd, geen zorgen maken over dingen waar je toch niks aan kan veranderen, Sociaal veel makkelijker en gezelliger praten, genieten van dingen waar ik normaal niet eens naar om zou kijken

  Kort verslag van fysieke effecten: Meer energie zeker in de ochtend, Idee dat ik alles een stuk bewuster meemaakte. De buitenwererld er een stukje helderder uitziet. Geluiden vallen meer op
   
  Ontdekkingsreiziger vindt dit leuk.
 4. Mindless

  Mindless Badass junkie Zweefkees Emeritus Mod Top Tripreporter

  Dat klinkt als een goed gelukte dosering Wolkjes. :)

  Fijn is het hè? Staat er ook een echte trip gepland?
   
 5. Eik

  Eik DF Staff Medewerker Moderator Tripreporter

  Hoi wolkjes, welkom op het forum! Dat klinkt als een zeer geslaagde microdosering. Ik ben zelf ook wel nieuwsgierig naar de effecten van microdoseren... ben alleen bang dat ik het zo prettig ga vinden dat ik niet meer wil stoppen :)

  Ben net als mindless ook nieuwsgierig of je van plan bent een "reguliere" tripdosis te proberen...
   
 6. Wolkjes

  Wolkjes Newbie

  Ja ben wel van plan om een keer een echte tripdosis te proberen ergens deze zomer. Denk dat 1 zegel daarvoor wel volstaat. We gaan het zien, ben erg benieuwd
   
 7. Kwam zojuist dit filmpje tegen:

   
 8. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Zo te lezen had je de juiste dosering te pakken, het hoort ook subtiel maar wel merkbaar te zijn. Als je meer gaat pakken zul je high worden en dat is nu juist niet de bedoeling, want dat is juist niet bevoordelijk voor werken.

  Ik microdoseer zelf met LSD en alles tussen de 10 en 15ug is perfect vind ik, neem ik meer dan word ik dus licht high. Nou is dat high worden opzich niet onaangenaam, maar daar wil je niet mee naar het werk. Het voelt dan een beetje alsof je hasj hebt gerookt maar dan net wat anders.
   
 9. Wolkjes

  Wolkjes Newbie

  Ik denk dat ik het voorlopig nog even bij deze dosering laat dan. Misschien iets meer proberen als ik een dagje vrij heb. Zodat ik niet high op de werkvloer sta idd.
   
 10. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Verstandig, thuis kan een wat hogere dosering wel leuk zijn in ieder geval.
   
 11. Wolkjes

  Wolkjes Newbie

  Hoevaak microdosen jullie nu nog ? En hebben jullie al wat gemerkt van de tolerantie als je het meerdere dagen achter elkaar doet ? Vandaag weer dezelfde dosis geprobeerd en beviel weer erg goed. Top dagje gehad
   
 12. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Ik doe het max 2 keer week en soms ook wel eens een week niet ofzo. Als ik wil trippen in het weekend microdoseer ik die week ervoor sowieso niet, misschien valt het mee maar wil niet het risico op tolerantie lopen als ik ga trippen. Maar vaker dan 2 keer microdoseren heb ik sowieso niet echt behoefte aan. Ik plan het een beetje zo dat ik het enkel doe op dagen dat het ook echt iets toevoegt, als ik bijvoorbeeld veel afspraken heb of als ik wat extra creativiteit kan gebruiken.

  Meerdere dagen achter elkaar is niet aan te raden in ieder geval, aangezien je dan snel tolerantie gaat opbouwen. Ik zou als ik jou was het schema van Fadiman aanhouden, staat ook in de beginpost. Volgens zijn schema zou je het elke 3e dag moeten doen. Met andere woorden, telkens 2 dagen tussen je microdoseringen laten. Op die manier is de tolerantie te verwaarlozen en kun je het toch nog met enige regelmaat doen.
   
 13. Wolkjes

  Wolkjes Newbie

  Ik vraag me trouwens ook af of lsd een helende werking heeft ? Heb nu 3x een microdosis gedaan. En ik ben gewoon van de pijn af in mn schouder die ik al meer dan een jaar heb ? Hoe bizar. Vraag me echt af of dit gewoon toeval is. Heb echt al van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Maar ik heb nogal een fysiek beroep waardoor mijn schouder nooit echt de rust krijgt die het nodig heeft.
   
 14. Propps

  Propps Experimenterende gebruiker

  Dat kan zeker kloppen, het is het hele mind body verhaal. Placebo's kunnen bijvoorbeeld in veel gevallen ook werken, mooier is natuurlijk dat het microdosereren van lsd of paddo's wel in de meeste gevallen een positieve werking heeft. Albert Hofman de uitvinder van lsd hij microdoseerde tot zijn zijn dood en gaf nog lezingen toen hij 100 was van 2 uur. Mediteren onder microdoseren is ook echt een aanrader.
  hier een uitleg over het mind body verhaal.
  En over microdoseren
   
 15. Bobsacamano

  Bobsacamano Badass junkie

  Ik microdosering weer vaker nadat ik na een periode van drie maanden wekelijks was gestopt.

  En mijn lijf is net als ik ook meer ontspannen daardoor ook geen last van nek of rug. Dus kan goed kloppen.
   
 16. Propps

  Propps Experimenterende gebruiker

  Kwam de pijn na het stoppen ook terug? Hoe ervaar je de pijn anders, denk je minder aan de pijn of heeft het meer het effect van een pijnstiller.
   
 17. Fruitvlieg

  Fruitvlieg Experimenterende gebruiker

  Zo! Wat een boeiend topic en uiterst goede en heldere verslagen, chapeau! Ik denk er ook al een tijdje over na, maar er komt nog wat geregel bij kijken, maar nu ik dit zo lees denk ik: maak er werk van! Als ik zo ver ben maak ik een net verslagje, zodat we onze ervaringen kunnen blijven delen en vergelijken. Voor nu: fijn weekend lieve mensen!
   
 18. Nuria

  Nuria Newbie

  Ik ben, zeker na deze verhalen te hebben gelezen, heel erg geinteresseerd in het micro-doseren van lsd. Ik lees op verschillende plekken dat zegels direct verdeeld worden in meerdere kleine porties, maar ik hoor vaak dat je niet zeker kan weten of de hoeveelheid werkzame stof overal op de zegel gelijk is. Dit lijkt mij dus een vrij onzekere manier van doseren..? Nou lees ik hier over het oplossen in gedestilleerd water, maar kan iemand hier mij vertellen hoe lang ik de zegel dan moet laten weken en hoelang deze vloeistof goed te houden is? (Ik neem aan in de koelkast)

  Dan heb ik nog een vraag waar ik hopelijk misschien hier antwoord op kan krijgen. Ik heb veel last van sociale angst en merk dat dit versterkt wordt door bewustzijnsveranderende middelen, ik ben dan ook veel voorzichtiger geworden in gebruik. Zou het microdoseren hier positieve of negatieve invloed op kunnen hebben? Heeft iemand hier misschien toevallig ervaring mee?
   
 19. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Echt sociale angst heb ik niet gelukkig, maar sociaal contact gaat me niet altijd even makkelijk af of ik heb er soms gewoon geen zin in. Met microdoseren gaat dit voor mij altijd een stuk makkelijker in ieder geval.
   
  Nuria vindt dit leuk.
 20. laan

  laan Bewuste gebruiker

  Zijn er specifieke middelen waardoor dit wordt versterkt? Het kan bijvoorbeeld zijn dat geestverrruimende drugs eerder angst aanjaagt dan geestvernauwende. Om de sociale angst aan te pakken moet je op zoek naar de oorzaak. Een sociale angst praat je jezelf aan en gaat hierbij om gedachtes die je invult voor anderen. Hoe is dit ontstaan? of heeft het geen oorzaak en ben je veel te druk in je hoofd waardoor bepaalde gedachtes hun eigen leven gaan leiden en hierin oncontroleerbaar angst creëren... Sociale angst kan zeker worden versterkt door middelen, echter ook worden gereduceerd...
   
 21. Nuria

  Nuria Newbie

  Naar mijn idee is de sociale angst door de jaren heen vooral versterkt door veel en dagelijks blowen. Ben daar nu mee gestopt en merk dat dat al veel verschil maakt. Heb daar naast ook last van paniekaanvallen. Die werden ook erger door het blowen, maar ook in de dagen na mdma gebruik (niet tijdens mdma gebruik). Alcohol maakt het vaak ook erger.
  Ik weet inderdaad dat ik opzoek moet naar de oorzaak en ben hier zelf veel mee bezig, maar het ligt voor mij heel diep in mijn onderbewuste. Heb er ook al vanaf jonge leeftijd last van.
   
 22. theholyganja

  theholyganja Bewuste gebruiker Tripreporter

  Wat beschouwen jullie zelf eigenlijk als een goed schema om LSD te gebruiken? 2x per week LSD gebruiken volgens Fadiman vind ik toch wel wat te veel. Ik heb zelf 2 maand aan een stuk 1x per week LSD gebruikt. Helpt mij op professionele basis echt enorm vooruit gezien mijn ADHD. Maar ik ben tevens ook HSP en merk dat die LSD m'n gevoelens nogmaals eens versterkt. ( ja tuurlijk.. het zijn psychedelica..)

  Zo was ik op een dag eens aan het dosen geweest toen ik het nieuws hoorde dat oma overleden was. Kwam net iets harder aan dan normaal moet ik zeggen. En de dagen erna kon ik het moment van impact nog steeds goed oprakelen.

  Heb nu na een maand nog eens een microdose genomen. 10 µg ipv 15. Moet zeggen dat het me deze keer wel weer veel effecten geeft. Een beetje zoals de eerste keer. Ik denk dat het met zo'n sterke substanties gewoon belangrijk is dat je ze niet te frequent begint te gebruiken, ook al is het voor medische doeleinden.
   
 23. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Ik vind het schema van fadiman, wat zo'n 2 a 3 keer per week is, zelf ook wel wat teveel. Het langst dat ik dat heb volgehouden was 2 weken en toen vond ik het wel weer even genoeg.

  Het verschilt bij mij heel erg hoe vaak ik het doe, soms een periode 1 keer per week en dan weer een tijdje niet. Ik doe het eigenlijk vooral als ik er behoefte aan heb of denk dat ik de boost net even kan gebruiken. Daarbij is me inmiddels ook wel duidelijk dat het voor bepaalde werkzaamheden beter werkt dan anderen. De momenten waarop het mij erg helpt zijn wanneer ik veel sociale afspraken heb op werk of wanneer ik de hele dag wil programmeren. Ook als ik ontzettend brak ben helpt het enorm, maar eigenlijk vind ik dat dan wel weer zonde van mijn microdose.
   
 24. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  bij voorbaat excuus,

  maar wat een bull zeg, dat microdoseren. laat mij maar gewoon om de zo veel tijd keihard trippen en in de tussentijd gewoon lekker nuchter en scherp de zaken aanpakken. ik heb zat energie en creativiteit in mezelf om de dagen uitstekend door te komen zonder microdosering van het een of het ander.
  met dat microdoseren bouw je alleen maar tolerantie op zodat je dus niet meer keihard kan gaan trippen als je daar weer eens zin in hebt.
  dus allemaal gedoe om heen en weer geslingerd te worden tussen heb ik er nou wat baat bij of heb ik er nu wat last van en dan ook nog de hele tijd in de gaten houden wat je eet.

  dus bij voorbaat niks voor mij.
   
 25. krannatom

  krannatom Belezen gebruiker Tripreporter

  Je hebt dus niet goed gelezen. Door de kleine dosis en het juiste schema bouw je weinig tot geen tolerantie op.

  De rest van jouw argumenten slaan ook op niets, want je spreekt enkel over jezelf wanneer je microdoseren afschrijft als nutteloos. Verrassing, je loopt hier niet alleen rond!
   
  Ontdekkingsreiziger en Roze Olifant vinden dit leuk.
 26. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  wel, ik mag toch mijn mening hebben? net zoals jij een mening over mij mag hebben. en met mijn leesvaardigheid is echt niets mis hoor en ik lees vooral over net iets te hoog gedoseerd en dus last. het lijkt me onmogelijk te bepalen welke microdosering nu het beste voor je is want die is elke keer anders. hoe zit je in je vel, wat heb je gegeten, hoe heb je geslapen, zo veel onzekere factoren, lijkt me gewoon puur gokken, en dan heb je na x keer last en x keer geen resultaat want te weinig heus wel een dag dat alles meezit en je er een keer een beetje profijt van hebt. maar is dat het dan wel waard?
   
 27. Roze Olifant

  Roze Olifant DF Staff Medewerker Moderator Top Tripreporter

  Ik denk dat krannatom vooral een beetje viel over je houding en toon, 'microdoseren is bullshit want ik vind het niks.' Er is verder opzich niks mis mee om er een kritische mening over te hebben. Als ik het goed heb (maar moet eerlijk bekennen dat ik me nooit uitgebreid in dit onderwerp heb verdiept, dus als iemand me tegen kan spreken, graag!), is het daadwerkelijke nut van microdoseren ook nog (!) niet echt duidelijk aangetoond. Maar dat betekent niet dat individuen er geen baat bij kunnen hebben natuurlijk. Ik ben ook geneigd er wat sceptisch tegenover te staan maar vind het juist daarom wel een heel boeiend onderwerp, en lees hier op het forum graag over ervaringen van mensen. Wil zelf ook nog wel e.e.a. gaan uitproberen. :) Ben vooral wel benieuwd naar het sociale aspect waar Psychedelibee over schrijft. Als je ergens interesse in hebt en je blijkt er ook nog enige profijt van te kunnen hebben, waarom zou het het dan niet waard zijn om er wat mee te gaan experimenteren?
   
 28. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Maar dat is allemaal eenmalig uitzoeken. Mijn eerste keer microdoseren zat ik net iets te hoog, maar inmiddels zit ik elke keer op de perfecte hoeveelheid omdat ik nu gewoon precies weet hoeveel LSD voor mij de sweet spot is.

  Als een klein beetje experimenteren jou teveel moeite lijkt, dan hoef je er niet aan te beginnen uiteraard.
   
 29. acht.zes

  acht.zes Badass junkie De Leukste Thuis!

  Ok, sorry als ik wat fel overkwam.

  een klein beetje experimenteren is voor mij uiteraard echt niet te veel moeite, anders zou ik überhaupt geen drugs gedaan hebben en niet op dit forum zitten.

  ik zie het nut niet zo van microdosering. als ik naar mezelf kijk dan werken psychedelische drugs bij mij pas therapeutisch bij hogere doseringen. als de effecten een klein beetje tegenvallen bij het trippen door wat voor reden dan ook dan heb ik echt geen inzichten en dergelijke dus verwacht ik van microdoseringen op dat gebied al helemaal niets.
   
 30. krannatom

  krannatom Belezen gebruiker Tripreporter

  Het is ook niet de bedoeling om inzichten te krijgen bij het microdoseren. Veelal gaat men microdoseren om meer energie, creativiteit en andere voordelen te halen bij het dien van alledaagse taken.

  Ikzelf bijvoorbeeld heb een ton meer geduld met anderen bij het microdoseren, en voel me meer geneigd om dingen te gaan ondernemen.
   
 31. Psychedelibee

  Psychedelibee Badass junkie Oppersjamaan Emeritus Mod Tripreporter

  Het hebben van inzichten tijdens trips is natuurlijk heel mooi, maar als je ze daarna niet integreert heb je er zo weinig aan. Dat integreren kost veel tijd en moeite na trips en microdoseringen kunnen daar wel bij helpen aangezien het je bewuster maakt van hoe jij handelt in het dagelijks leven.

  Ik zie microdoseren ook vooral als een aanvulling op trips.
   
 32. theholyganja

  theholyganja Bewuste gebruiker Tripreporter

  Ja dit herken ik wel. Ik ben van nature wat introvert en ook gewoon niet echt zo'n spraakwaterval. Met een microdose kan ik al heel veel liefde voor mensen beginnen voelen en echt een soort drang voelen om het die mensen wat te staan lullen. Tijdens het gesprek gaat alles ook zo vanzelf. Waar ik nuchter nog eens moet nadenken over wat ik zeg komt het met LSD zo m'n mond uit.

  Ook als je wat mottig bent kan het helpen ja. Ooit eens een microdose gedaan na 2 nachten kut geslapen te hebben. Het gaf mij wel veel energie en zorgde ervoor dat ik niet ging crashen. Maar na een uur of 5/6 wanneer ik zo in die reflectiefase van acid begon te komen had ik toch wel niet zo'n fijne gedachten...
   
 33. Bexel

  Bexel Newbie

  Hallo iedereen,

  Ten eerste wil ik even zeggen dat ik veel aan dit forum heb gehad qua info over micro dosering, daarvoor dank! Na veel onderzoek en nog meer te hebben gelezen heb ik besloten om "het" ook eens te proberen...

  Hierbij mijn/ons avontuur, met ons bedoel ik, mijn vriendin en ik.

  Na veel onderzoek was dan de stap daar, we gaan het echt toch een keertje proberen. Het eerste en wellicht het lastigste van het proces is het bemachtigen van LSD. Via mijn foute vriendengroep kwam ik er al snel achter dat LSD iets lastiger te verkrijgen is dan zeg een pilletje of sos en daarbij was het een beetje vaag allemaal. Hierop besloot ik om eens te surfen op het dark web. Na het lezen van vele reviews en vooral verbaasd zijn over het gemak heb ik 10 zegels LSD besteld. Binnen 1 werkdag lag er netjes een envelop op de mat met mijn "Aztek dia de los muertos 120ug" zegels.
  Inmiddels had ik ook al een ehrlich test binnen en heb ze dan ook gelijk getest, aangezien ik hiermee nogal onervaren was, was het even vaag of ik het allemaal wel goed deed. De test deed er vrij lang over om van kleur te veranderen, maar na een minuut of 5 was de kleur dan toch echt paars. Dit icm de reviews gaf mij voldoende vertrouwen dat het daadwerkelijk om lsd ging.

  Vervolgens 12ml water en 1 blotter in een druppelflesje gedaan en dit een nacht laten staan. Hiermee krijg ik een geadverteerde waarde van 1ml= 10ug . Het enige wat me toch dwars blijft zitten is dat je nooit zeker weet of dit ook daadwerkelijk het geval is, mja weinig andere keuze zeg maar.

  Op een vrije maandag om 13:00 uur hebben m'n vriendin en ik beide 10ug genomen, netjes onder de tong gespoten en eventjes wachten voordat we het doorslikten.

  Wat: LSD "Aztek dia de los muertos 120ug""

  Hoeveel: begonnen met 10ug en 2x 4ug bijgenomen

  T+ 1u: Inmiddels zijn we een serie aan het kijken en beide voelen we eigenlijk nog niks.

  T+ 2u: Nog steeds kijken we elkaar aan van, voel jij al iets? We weten dat we niet in een trip gaan belanden maar we zullen toch wel iets moeten gaan voelen, maar nope helemaal niks. Het grappige is overigens wel, omdat je weet dat je lsd hebt genomen en verwacht iets te voelen, dat je je zelf bijna iets gaat aanpraten. "volgens mij voel ik me ietsje warmer" of "ja ik denk dat ik iets vrolijker ben" waren dan ook wel uitspraken die hier mooi bij passen.

  T+ 2,5u: Nog steeds eigenlijk geen effect, we besluiten om 4ug bij te nemen. Tenslotte is dit de dag waarin we een beetje willen experimenteren en als we een beetje over de grens heen gaan is dat niet erg.

  T+ 3u: Het gevoel is wellicht aanwezig maar heel lastig om te omschrijven. Vaker voelen we beide niets dan wel, daarbij moet ik zeggen dat mn vriendin eigenlijk helemaal niets voelde. Ondertussen is mn vriendin aan het afwassen en maken we grapjes over het feit dat schoonmaken nog steeds niet leuk is haha.

  T+ 5u: Nog steeds niet de effecten van micro dosering, we besluiten om nogmaals 4ug bij te nemen. Een half uurtje later gaan we wandelen naar de appie, wellicht moeten we wat actiever zijn...
  In de supermarkt heb ik het gevoel dat het iets interessanter is ofzo, erg lastig te omschrijven, een beetje melig wellicht? Daarnaast merk ik dat mensen aankijken wel leuk is ofzo, maar dit allemaal is erg maar dan erg licht aanwezig. Het was dus absoluut niet zo dat ik mensen aan het aanstaren was, maar meer tijdens het lopen.

  T+ 8u: Eigenlijk is er vrij weinig veranderd, iets minder eetlust van ons beide dat merkten we wel op. We besluiten nu dan ook dat we over 3 dagen iets meer in een keer gaan nemen en draaien een jointje. Na het roken van een jointje niets anders, lsd totaal niet versterkt.

  T+ 24u: De na effecten zijn totaal niet aanwezig, ochtendhumeur is zoals gewoonlijk nog steeds aanwezig en voel me totaal niet anders. Het in slaap vallen ging ook gewoontjes, niet anders dan normaal zeg maar.


  Mijn verklaring is toch dat de lsd behoorlijk minder sterk is dan de aangegeven 120ug, het blijft frustrerend dat ik niet weet hoeveel minder het daadwerkelijk is. We gaan donderdag 15ug in een keer nemen en bekijken of dat wellicht beter werkt.

  Concluderend kan ik zeggen dat het gewenste effect absoluut niet is bereikt, eigenlijk is er niet zoveel gebeurd. Het experimenteren was, en is absoluut erg leuk. Het hele traject van bestellen op het darkweb tot het afmeten met een spuit en de effecten aanvoelen blijft leuk en fascinerend.
   
 34. cheiron

  cheiron Bewuste gebruiker

  Paar dingen: in totaal heb je 18ug genomen, maar verspreid over een langere tijd. In mijn ervaring heeft het bijslikken van LSD na ongeveer langer dan 2 uur eigenlijk geen zin meer, anders dan dat je het effect wat verlengt.

  Als ik al bijslik, doe ik dat binnen een uur, daarna niet meer.

  Ten tweede: de werkelijke hoeveelheid bepaal ik meestal achterstevoren. Dus ik slik een bepaalde dag een bepaalde hoeveelheid. En dan ga ik meestal eerder wat te hoog zitten, dan te laag. Dus ik mik op bv theoretisch 40ug(stel: 20 druppels), en zorg dat het niet erg is voor die dag als ik wat te hard ga voor een microdosering. Dan heb ik een gevoel hoeveel in theorie 40 ug zou moeten zijn, en ga ik afbouwen tot ik het gewenste effect heb. Dus als 20 druppels echt redelijk sterk was, dan drie dagen later bv 15 druppels. Als 15 druppels nog n tikje te sterk is, drie dagen later bv 12 druppels. Als 12 druppels de perfecte dosis is (ik merk op de achtergrond voor ongeveer 8 uur lang effect, zonder mijn normale gang van zaken al te veel te verstoren) dan heb ik de juiste 'microdosering' en ga er dan vanuit dat 12 druppels ongeveer 20ug moet zijn. Vandaaruit concludeer ik dan dat de 'echte' sterkte voor 20 druppels dus iets lager dan 40ug moet zijn, (aangezien 12druppels * 2 = 24 druppels voor 40).

  Op het moment dat ik dan de goede dosering heb, weet ik voor de volgende keer: zoveel water met die zegels, dan is 12 druppels goed.

  Omdat het checken van de goede sterkte van je verdunning soms wat onhandig is, gooi ik meestal 2 zegels in een flesje. Als ik dan eenmaal de juiste dosering weet, hoef ik daar gedurende dat hele flesje me niet meer druk om te maken.

  TLDR: begin hoog en werk terug. Slik niet bij na +1 uur. Ga ervan uit dat wat de perfecte dosering blijkt te zijn, ongeveer 20ug is (ipv wat de 'geadverteerde' sterkte van je zegel zou moeten zijn)
   
  Mindless vindt dit leuk.
 35. Bexel

  Bexel Newbie

  Zoals je het nu omschrijft maakt het perfect sense... Gister niet echt over nagedacht eigenlijk, we gingen inderdaad uit van de omgekeerde volgorde. Dat van die 2 blotters is ook een goede tip trouwens, dank.

  Overigens net contact gehad met verslavingszorg en ik kreeg het volgende te horen:


  Een beetje dubbel maar ik zal morgen even contact met ze opnemen over hoe dit nou precies zit.
   
 36. cheiron

  cheiron Bewuste gebruiker

  hmm, tja, met dat testen... Ik zou zeggen dat het zonde is van je zegels. Uiteindelijk maakt het helemaal niks uit hoeveel ug je nu exact slikt: als je maar een dosering hebt die voor jouw werkt. Het maakt mij echt niet zoveel uit of die 10 druppels die ik slik nou exact 14ug, of 18ug, of 25ug zijn. 10 druppels is voor mij de goede dosering, that's all I need.
   
 37. Bexel

  Bexel Newbie

  fair enough, heb je een goed punt. Het gaat me ook meer om de "puurheid" denk ik, zit erin wat erin hoort te zitten zeg maar.
   
 38. cheiron

  cheiron Bewuste gebruiker

  Ideaal is, wanneer je een dealer hebt die je genoeg vertrouwt dat, als hij zegt dat hij z'n zegels heeft laten testen op LSD, hij dat ook echt gedaan heeft.

  Vaak is inderdaad reeeler om er 10 te kopen en 1 zegel te laten testen, of er inderdaad LSD op zit.
   
 39. Bexel

  Bexel Newbie

  Inmiddels mijn 2e microdosering gehad en deze beviel een stuk beter dan de eerste! Op advies van @cheiron hoger genomen om vandaar naar beneden te werken. Hieronder een kort verslag

  Wat: LSD "Aztek dia de los muertos 120ug""
  Hoeveel: 20ug
  Tijd van inname: 13:00 uur

  t+ 1u: De effecten zijn nog niet echt aanwezig ik besluit om even naar de winkel te gaan om een asbak te kopen.

  t+ 1,5u: Inmiddels loop ik in de winkel en merk dat ik duidelijk iets voel, te vergelijken met het opkomen van mdma maar dan erg lichtjes op de achtergrond. Ik ben absoluut volledig mezelf en heb alles onder controle, ben wel een klein beetje onrustig en misschien een beetje zweverig. Het is absoluut niet trippen maar het is meer de onrustigheid die me een beetje stoort. Al met al gaat het prima, heb alles onder controle en het is over het algemeen niet vervelend.

  t+ 2u: Thuis aangekomen merk ik dat de onrustigheid wat wegebt en ik het iets meer onder controle heb, ik belsluit om achter de computer bezig te gaan. Dit gaat verrassend goed moet ik zeggen, ben erg gefocust en lekker bezig. Ik merk dat ik me iets beter kan concentreren en niet de behoefte heb om me met andere zaken bezig te houden. Wat me vooral begint op te vallen is dat ik echt "in m'n nopjes ben" gelukkig gaat wellicht te ver maar gewoon lekker vrolijk.

  "Je wordt wakker op zaterdag ergens in Augustus en je bent heerlijk uitgeslapen. De gordijnen gaan open en het zonnetje schijnt vollop, gelijk loop je naar de computer en zet dat ene lekkere nummertje op. Al dansende loop je richting de douche en je bent gewoon happy. Zin om iets te doen, je vrienden te bellen, leuke dingen te doen op deze mooie zomerse dag."

  Dit is echt hoe ik me voelde, niet overmatig happy of gelukkig maar gewoon goed!

  t+ 3u: Het gevoel is nog steeds aanwezig en eigenlijk is het heerlijk, het gevoel is op de achtergrond aanwezig. Zodra je er aan denkt, zegt de lsd "ja hoor ben er nog". Alsof het een passagier is die met je meelift en zich gedeisd houdt op de achtergrond, maar z'n aanwezigheid is zeker daar. Wat me ook nu erg opvalt is hoe gewoon ik ben, er is niks aan me te zien en functioneer volledig normaal. Kan alles doen zonder dat het nare effecten heeft, typen, lezen nadenken is allemaal geen enkel probleem.

  t+ 5/6u: Inmiddels merk ik dat het gevoel een klein beetje wegebt, omdat alles zo subtiel is, is dit ook erg subtiel. Nog steeds gewoon happy en so far geen nare effecten. Het enige is wellicht dat mn pupillen een klein beetje groter zijn, dit is overigens zo subtiel dat niemand het door zal hebben. Ik kijk niet wazig uit mn ogen, er is eigenlijk niets anders aan me en zo voel ik me ook.

  t+ 8/9u: Nu merk ik wel dat het echt minder aanwezig is, het coming down gevoel is erg subtiel aan het opkomen. Een beetje drukkende hoofdpijn, nogmaals ook dit is vrij licht. De rest van de avond rook ik nog een klein jointje en ga daarna slapen, dit ging ook redelijk gewoontjes.

  t+ 24u: Het opstaan ging niet anders dan normaal en de na effecten zijn dan ook niet echt aanwezig. Wellicht nu ik dit aan het typen ben en een lekker muziekje op heb dat ik me best happy voel. Kijk lekker naar buiten af en toe en typ lekker verder, maar niks actief aanwezig.

  Concluderend:

  De 2e poging was absoluut beter dan eerste, de effecten waren duidelijk en tegelijkertijd onduidelijk aanwezig. Absoluut voor herhaling vatbaar. Wat ik ook erg fijn vind dat ik langzaam steeds zelfverzekerder begin te worden met microdosing, ondanks dat ik het nog maar 2x heb gedaan. Het vertrouwen om de straat op te gaan en interactie met anderen is fijn, vooral om het zo langzaam op te bouwen. Oja en seks is ook wat heftiger qua gevoel, absoluut een leuke bijkomstigheid.

  Wat ik nog wil doen is 15ug proberen om te kijken wat dat doet. Tevens heb ik nieuwe en andere lsd besteld om te kijken of dat wellicht nog iets anders doet. Het zou het zelfde moeten zijn mja het blijft illegaal en de kwaliteit kan verschillen.
   
  Laatst bewerkt: 26 jan 2018
  Ontdekkingsreiziger vindt dit leuk.
 40. cheiron

  cheiron Bewuste gebruiker

  Mooi te lezen! Dit klinkt wel meer richting wat ik als een goede microdosering zou beschouwen.
  Ook herkenbaar wat je schrijft, zo van "gewoon een erg goede dag".
  En ook het "remember, no one knows you're on acid" gevoel.

  Wat ik ook ken, is als het opkomt, dat het een beetje als een soort rush kan voelen, het eerste uur ofzo. Meestal voel ik rond de 1,5 uur wel een soort "inslaan". Ik heb het idee dat dat minder wordt, wanneer ik de druppels net zo lang in mijn mond houdt, totdat ik al lichtjes de eerste effecten kan voelen, heel subtiel, meestal na een minuut of 2 of 3 ofzo. Een deel wordt dan sublinguaal direct opgenomen, de rest gaat dan via je maag. Wordt wat beter verspreid, vermoed ik.

  Zorg wel dat je echt minstens 2 dagen ertussen houdt. dus doseren, 2 dagen niks, dan pas weer een microdosering. Dat gaat ook niet heel lang goed, na een dag of 30 ga je dan ook tolerantie krijgen. Maar voor even is dat goed.

  Vaak voel ik pas met de comedown pas hoe aanwezig het was. Daarom prefereer ik ook echt tijdens het opstaan al. Gewoon, onder de douche stappen om 730 met 10 druppels onder je tong :) Dan kun je echt tot de avond het verloop voelen en is het helemaal weg als je gaat slapen.

  Als je een goede dosering hebt, is het best interessant om te kijken wat je wel, en niet graag doet ermee. Sociale dingen kan erg goed zijn, voor een feestje doseer ik meestal iets hoger. Bv kerstfeest met de familie, pak ik ongeveer een dubbele dosering. Genoeg om niet vreemd te doen, maar ook genoeg om geen alcohol te hoeven drinken. Productieve dingen liever lager, dus werk echt 20ug, en dan ook niet alles.

  Anyway, succes met het experimenteren!
   
  Bexel vindt dit leuk.
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Laden...
Vergelijkbare Topics - Microdoseren psychedelica (achtergrond
 1. Stekker99
  Reacties:
  12
  Weergaven:
  386
 2. Stonologie
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  594
 3. *.exe2.0
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  546
 4. spongecola
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  1.075
 5. golddealer
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  975