• Beste Bezoeker,

  Het zal je niet ontgaan zijn dat er een wereldwijde uitbraak is van een nieuw coronavirus met officiële naam SARS-CoV-2. De naam van de ziekte die dit virus veroorzaakt is COVID-19. De ziekte is besmettelijk en verspreidt zich snel. Het is niet 'zomaar een griepje'. De gevolgen van de ziekte, mede omdat er geen vaccin tegen is, kunnen ernstig zijn. Niet alleen voor ouderen en mensen met onderliggende medische problemen: momenteel betreft het in de helft van COVID-19 patiënten op IC's in Nederland mensen van onder de 50; de jongste patiënt is slechts 16 jaar oud.

  De overheid heeft maatregelen ingesteld om de snelheid van verspreiding af te remmen, zodat de druk op de gezondeidszorg en andere cruciale sectoren niet in een keer te groot is. Hoewel het aantal kritieke patiënten nog relatief klein is, betekent een IC-opname wel een verblijf van een paar weken en de noodzaak tot beademing. COVID-19 kan namelijk ernstige longproblemen veroorzaken.

  Veel mensen die besmet zijn met het virus zullen alleen milde klachten ervaren. Ook is het inmiddels erg aannemelijk dat mensen zonder klachten de ziekte kunnen verspreiden. Om deze reden is op 15 maart besloten tot vergaande maatregelen. Grotere bijeenkomsten worden geschrapt, scholen en horeca- en sportgelegenheden worden gesloten, iedereen wordt gevraagd sociale contacten te minimaliseren en in het dagelijks leven anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

  Help mee om de verspreiding van dit virus af te remmen. Op deze manier kan voorkomen worden dat niet teveel mensen tegelijk de ziekte krijgen. Als iedereen een steentje bijdraagt, is het mogelijk om Italiaanse toestanden te voorkomen. Wil je weten hoe je kan helpen? Kijk dan op de website van de Nederlandse overheid, het RIVM of de WHO. Op deze pagina kun je zien hoeveel bevestigde COVID-19 meldingen er in Nederland zijn.

  Belangrijk: vermoed je dat je klachten hebben die duiden op een besmetting met het nieuwe coronavirus? Ga dan niet naar je huisarts toe, maar bel deze indien je hulp nodig hebt. Kijk op thuisarts.nl voor meer informatie.

  Stay safe!

Info Microdoseren van psychedelica (achtergrond en ervaringen)

Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist

verwondering

Bewuste gebruiker
Top Tripreporter
Vandaag een leuk artikeltje in de Trouw.

Nils Elzenga neemt kleine beetjes paddo's om de dag te kleuren: 'Gebruik ik niet gewoon doping?'


© Getty Images
Microdoseren, het regelmatig nuttigen van kleine beetjes lsd of paddo’s, wordt steeds populairder. Niet om te ontsnappen aan het dagelijks leven, maar juist om daar zoveel mogelijk uit te halen, schrijft ‘gebruiker’ Nils Elzenga. Moet je dat wel willen?

https://www.trouw.nl/s/s~a03d7bab?m_i=bj_Y4nKOxCGq8mIR8K2ja1l0ZvG6NQIr019bJHI3I4D0CWYZnj4U_F21Uq7gsTxNd1yvBA6aDEULFlBG4DCBfJqNtXrHP3&
 

festivalchick

Newbie
Tripreporter
Hi iedereen! Ik hoop dat dit forum nog een beetje leeft!!

Met veel plezier heb ik jullie verhalen gelezen en ben er nóg nieuwsgieriger naar geworden dan dat ik al was!
Ik heb zelf nu 3 keer een lsd-trip gehad, waarvan 2 x op Psy Fi festival (in één woord: awesome! ) en 1 x met een vriendin thuis (wat weer awesome was op een heel andere manier: we hadden alle 2 de ervaring alsof we allebei waren versmolten met ‘t lichaam én geest van een vriend, die we diezelfde dag nog gezien hadden).
Anyway, het goedje fascineert me wel. En wil daarom in het nieuwe jaar eens experimenteren met microdoseren; eens zien wat het me kan brengen.
Nu heb ik wel een aantal vragen:

- Zelf heb ik ook ervaring met truffels en paddo’s; hier kun je ook mee microdoseren; zijn er verschillen in effecten tussen microdoseren met deze middelen en lsd?

- Wat is het verschil tussen lsd en 1p-lsd?

- Laten jullie altijd een zegel testen? (kun je de sterkte laten testen? Ik las ergens dat dit lastig is?)

- Hoe lang microdoseren jullie maximaal achter elkaar? Zijn dit een x aantal maanden? En zeggen jullie doe ‘t lekker zo lang als je wilt of ik zou ‘t niet langer dan … maanden achter elkaar doen?

- Hoe bewaren jullie het flesje eigenlijk? (Moet dit op een donkere plek, in de koelkast, etc?)

- Nu ben ik niet zo'n rekenwonder... Maar toen ik m'n vriendin naar de sterkte vroeg zei ze: 200mic.. Dat is vrij veel toch?? Zou je er dan 1 of 2 in zo'n flesje gooien?

Ik hoop dat iemand me wat goede raad kan geven :)))
 

Game&Watch

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Hi festivalchick. Ik denk dat hier niet veel mensen zijn die echt met grote regelmaat microdoseren. Ik heb het zelf een paar keer gedaan. Maar ik denk dat er niemand hier is die maanden achter elkaar volgens een schema microdoseert.

Grootste verschil tussen microdoseren van lsd en paddo's is sowieso de werkingsduur van lsd. Je hebt er al snel 8 uur profijt van als het goed is en met paddo's is dat misschien de helft. Verder heb ik het idee dat lsd wat energieker is maar dat weet ik niet zeker.

Ik heb geen flesje. Ik zou het sowieso op een donkere plek bewaren aangezien zonlicht lsd kapot maakt. Knip gewoon het zegeltje in stukjes tot ik een microdosis overhoud. Volumetrisch doseren is waarschijnlijk wel verstandiger omdat je dan nauwkeuriger kan thuisbrengen hoeveel werkzame stof je binnenkrijgt en je niet afhankelijk bent van hoe de lsd over de zegel verdeeld zit, mits je natuurlijk exact weet hoeveel er totaal op je zegel zit.

200 mics is wel sterk ja. Zou ook kunnen dat dit in werkelijkheid lager is. Laten testen of het echt lsd is is sowieso verstandig. Kwantificeren doen ze in NL niet bij de testservice. Dit zou je zelf kunnen testen door te microdoseren met 10 mics, daarna te verhogen naar 15 mics, daarna naar 20 mics etc... Vanaf 15 a 20 zou je licht high moeten worden. Als je dus merkt dat je op 20 mics (1/10e van je zegel) nog helemaal niets merkt is je zegel waarschijnlijk lager gedoseerd dan werd beweerd. Uiteraard wel verstandig om deze experimenten dan op je vrije dag te doen, dat het niet erg is dat je lichtelijk high bent als je op zoek bent naar de perfecte microdosis. En je experimenten niet te dicht op elkaar vanwege snel optredende tolerantie (ik zou er minstens een week tussen laten)

Dit topic lezen heeft er wel weer voor gezorgd dat ik het weer eens wil proberen :grin:
 

Fenrir

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Zelf heb ik ook ervaring met truffels en paddo’s; hier kun je ook mee microdoseren; zijn er verschillen in effecten tussen microdoseren met deze middelen en lsd
Uit mijn eigen onderzoek naar microdosing (deel (semi-)wetenschappelijke lectuur, vooral anekdotisch bewijs van mensen die het doen) is naar voren gekomen dat er kleine verschillen zijn tussen de twee: LSD maakt je (relatief meer) energiek en goedgehumeurd, psilocybine (relatief meer) relaxed en emphatisch. Van beide word je creatiever en gemotiveerder. Ik heb een goede vergelijking gehoord van iemand die beide geprobeerd heeft - LSD microdosen is als een bak sterke koffie, psilo microdosen is als een mok kamillethee.
Naast direct merkbare, subjectieve verschillen hebben beide stoffen, net als andere psychedelica, de bijwerking dat ze (ook in microdosering) het Default Mode Network van je hersenen deactiveren, waardoor je uit vaste patronen en gedachten loskomt en jezelf makkelijker kunt "reprogrammeren": handig om bijvoorbeeld angststoornissen of OCD te bestrijden, mits je tijdens de dag bewust bezig bent met het beoefenen van bewuste en constructieve manieren om je gedachtepatronen aan te passen of te verbeteren.
(Edit: linkje naar Third Wave artikel over microdosing en DMN.)

Althans... die conclusies zijn een combinatie van anekdotaal bewijs en mijn eigen getheoretiseer, don't quote me en lees jezelf er vooral over in voor je ermee aan de slag gaat.
Laten jullie altijd een zegel testen? (kun je de sterkte laten testen? Ik las ergens dat dit lastig is?)
In principe wordt er door testcentra niet kwantitatief getest, maar bij sommige centra nemen ze maandelijks enkele zegels aan (die ze nog niet kennen) om kwantitatief te testen, voor hun eigen database. Ik weet zo niet welke dat is/zijn, Google is je vriend though.
Hoe lang microdoseren jullie maximaal achter elkaar? Zijn dit een x aantal maanden? En zeggen jullie doe ‘t lekker zo lang als je wilt of ik zou ‘t niet langer dan … maanden achter elkaar doen?
Psychedelica agoneren 5HT2-b-receptoren, die ook veel in je hart zitten. Daarom gaan we er voorzichtig vanuit dat microdosen een aanslag op je cardiovasculair systeem is, en wordt aangeraden niet meer dan een paar maanden na elkaar te microdoseren. Er is echter geen concrete aanwijzing dat het daadwerkelijk schade toebrengt; dit is vooral voorzichtigheid.
(Edit: linkje naar Third Wave artikel over microdoseren en het hart.)
Nu ben ik niet zo'n rekenwonder... Maar toen ik m'n vriendin naar de sterkte vroeg zei ze: 200mic.. Dat is vrij veel toch?? Zou je er dan 1 of 2 in zo'n flesje gooien?
Ligt eraan hoeveel microdoseringen je tegelijk wil maken. Ik zou sowieso maar één zegel tegelijk oplossen en bijmaken wanneer je flesje bijna leeg is. Hoewel het (als je met schone spullen werkt, demiwater gebruikt en het flesje donker en koel bewaart) goed houdbaar zou moeten zijn, is je keuken geen laboratorium en kun je m.i. beter elke paar weken een nieuwe maken dan het risico lopen dat je brouwsel potentie verliest.
Ik denk dat hier niet veel mensen zijn die echt met grote regelmaat microdoseren. Ik heb het zelf een paar keer gedaan. Maar ik denk dat er niemand hier is die maanden achter elkaar volgens een schema microdoseert.
Binnenkort is er in ieder geval één lid dat microdoseert :wave:
Knip gewoon het zegeltje in stukjes tot ik een microdosis overhoud. Volumetrisch doseren is waarschijnlijk wel verstandiger omdat je dan nauwkeuriger kan thuisbrengen hoeveel werkzame stof je binnenkrijgt en je niet afhankelijk bent van hoe de lsd over de zegel verdeeld zit, mits je natuurlijk exact weet hoeveel er totaal op je zegel zit.
Het grootste probleem is dat LSD in principe midden op de zegel gedruppeld wordt waardoor de randjes en hoekjes nauwelijks werken en je van de binnenste 'microdoses' kneiterhigh wordt. Oplossen en druppelen is min of meer noodzakelijk met LSD microdosen.
Laten testen of het echt lsd is is sowieso verstandig.
Dat altijd!
Kwantificeren doen ze in NL niet bij de testservice. Dit zou je zelf kunnen testen door te microdoseren met 10 mics, daarna te verhogen naar 15 mics, daarna naar 20 mics etc... Vanaf 15 a 20 zou je licht high moeten worden.
Sowieso de beste manier om de hoogte van je je microdose te bepalen: proefondervindelijk. Zorg wel dat je een beste voorraad zegels van dezelfde batch hebt, anders moet je bij elke nieuwe zegel (of dezelfde zegels van een andere batch) het proces opnieuw doorlopen.
Dit topic lezen heeft er wel weer voor gezorgd dat ik het weer eens wil proberen :grin:
En, al begonnen? :)


... jeetje, wat een ellenlange reactie is dit geworden.
 
Laatst bewerkt:

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Het grootste probleem is dat LSD in principe midden op de zegel gedruppeld wordt waardoor de randjes en hoekjes nauwelijks werken en je van de binnenste 'microdoses' kneiterhigh wordt. Oplossen en druppelen is min of meer noodzakelijk met LSD microdosen.
Dat hangt er vanaf hoe de zegels gelegd zijn. Goed gelegde zegels worden ondergedompeld in een badje van LSD waardoor de dosering gelijkmatig verdeeld is over de zegel en omliggende zegels op een vel veel minder spreiding hebben dan wanneer het gedruppeld wordt.

Probleem is natuurlijk dat je in het begin niet weet of je zegels zijn gedruppeld of ondergedompeld. Daarom is het oplossen van je zegels eigenlijk wel de veiligste optie als je gaat microdoseren met LSD. Daar komt nog eens bij dat een zegel in veel kleine gelijke stukjes knippen bijna niet te doen is.

Zelf gebruik ik zegels van 35ug voor microdoseren en die knip ik in 3en met behulp van een liniaal en een potlood. Doordat de dosering zo laag is kan ik het nog redelijk precies knippen en dosering is heel gelijkmatig verdeeld waardoor ik nooit verschil merk tussen verschillende delen van de zegel. Voor microdoseren ideale zegels dus.
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Voila een zeer interessant Topic!!
Aangezien ik ook juist vandaag en trouwens ook gisteren over deze wijze van "gebruik" van psychedelica aan het nadenken ben, heb ik er nu een standpunt over ingenomen.
In mijn geval overweeg ik om te gaan microdoseren met het rc 3 MeO-PCP.
Dit is, zoals velen ongetwijfeld bekend zal zijn, een ketamine analoog.
Al heeft deze rc ook eigenschappen, die ketamine juist weer niet heeft, edoch is het een psychedelica en ook nog eens een buitengewoon potente stof.
Ik heb twee zeer goede trips met dit rc gemaakt. Ongelooflijk wat voor verhelderende inzichten je krijgt bij die trips met 3 Meo, en nu komt het momant suprême, het heeft bij mij net zoals ik lees hier bij anderen, een dag of twee, drie na de trip een stevige stemmingsverbeterend effect!
En méér dan dit eigenlijk. Ja. Zonder meer.
Gisteren en vandaag kende ik mijzelf niet terug , zó een positieve kijk op allerlei zaken in het dagelijks leven heb ik ervaren, plus een soort van positieve manier van oorzaak en gevolg beredeneren van gebeurtenissen van alledag, eens kunnen inzien hoe mooi het leven kan zijn, tevens het leggen van allerlei logische verbanden en dit óók weer erg positief bezien, prima, wat mij betreft.
Aangezien de laatste anderhalf jaar nou niet bepaald positief zijn verlopen in mijn leven, sterker nog, het was een opeenstapeling van shitzooi, kan ik deze positiviteit best goed gebruiken...en, is bij deze het gaan nemen van microdoseren 3 Meo een punt van overweging geworden.
Dit brengt mij tot de navolgende overwegingen:
1. 3 Meo is zéér potent, net als LSD.
Dus: moet er een verdomd goede weegschaal komen om te beginnen.
2. Dan, gelet op de ervaring dat een hoeveelheid zo groot (optisch) als een mespuntje om mij al in een K-hole terecht te laten komen, laat zien, dat het idd een serieuze stof is.
Voorzichtig zijn is dus wél nodig. Nee, een must zelfs.
3. Over welke dosering hebben we het nu.
Die mespunt is dus al veeel te veel geweest.
Een k-hole is niet zo leuk, dat vind ik dus, op de bank zitten en niet meer in beweging kunnen komen, dat geeft aan dat er toch echt teveel van het goede is ingenomen.
( Niet nasaal overigens, maar oraal.)
Ergo, qua dosering straks, (micro, dus,) leert mij dat ik in de milligram categorie moet gaan denken en handelen.
Zonder meer. En: Volkomen helder.
4. wat mij nu dus verder te doen staat om hiermee zo veilig mogelijk natuurlijk verder te komen, is goede nauwkeurige testruns maken en deze net zoals LSD, in 4 dagen niet, en de vijfde dag een inname te gaan plannen.
6. Wat kan ik nog meer te weten komen over deze rc. Is deze langer houdbaar in om het even welke bewaarmethode dan ook?
Overigens, misschien moet dit punt 6 eigenlijk punt 1 worden, dit overweeg ik sowieso...wie hier wat over zeggen wil, graag!! Ok. Verder.

Ketamine heeft zijn probleempjes hierin, maar hoe zit dit met deze 3 Meo?
Zoeken dus, op internet, en kijken wat we ervan te weten kunnen komen.
3 Meo heeft een erg lastig uit te spreken scheikundige benaming, maar toch.
In dit microdoseren zitten voor mij toch wel reëele mogelijkheden.
Daarvan ben ik overtuigd.
Dus:
Eerst wat van dit rc aanschaffen, en de testruns maken.
Nee, eerst die kwallly weegschaal!!
Hoe kan je anders microdoseren, nietwaar..
En nu:
Zodra ik er meer over kan vertellen, dan zet ik mijn resultaten hier neer.
Ter lering, ende vermaeck. Zogezegd.

Ojee. Een heeeel stukje tekst geworden. Maar het doel is goed. .
 
Laatst bewerkt:

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
In mijn geval overweeg ik om te gaan microdoseren met het rc 3 MeO-PCP.
Dit is een dissociatief en geen psychedelica. Daarom leent het zich niet voor microdoseren en het heeft sowieso niet hetzelfde risicoprofiel als psychedelica. Ik raad het je sterk af omdat het waarschijnlijk toch niet effectief is en veel te veel risico's met zich meebrengt.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
Ik zal dit jaar eens gaan microdoseren met LSD.

Die zegels van me van rond de 50ug zijn daar uitermate geschikt voor qua doseren. En dan ga ik voor t echte werk wel op zoek naar kwantitatief betere zegels.

Als ik t goed begrijp dan zit ik met eenderde a een halve zegel van een van rond de 50 ug wel oke.

@Yceman224
Ik heb van @Jmths begrepen dat 3-MeO-PCP niet zo geschikt is voor microdosering omdat t toch wel belastend voor het lichaam is, iets dat @Psychedelibee ook al zegt. En dat is met LSD en Psilo niet het geval.
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
Die zegels van me van rond de 50ug zijn daar uitermate geschikt voor qua doseren. En dan ga ik voor t echte werk wel op zoek naar kwantitatief betere zegels.

Als ik t goed begrijp dan zit ik met eenderde a een halve zegel van een van rond de 50 ug wel oke.
Het is sowieso altijd even zoeken naar de juiste dosering voor een microdosis, maar als ze echt 50ug zijn heb je eerder een vierde nodig. Ik heb zelf zegels van 35ug, gekwantificeerd, en ik knip die door drieën. 20 a 25ug is teveel voor een microdosis aangezien je daar nog steeds een beetje high van wordt. Los daarvan raad ik iedereen aan altijd eerst thuis te microdoseren totdat je de juiste dosis gevonden hebt.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Psychedelibee
Ah, dus toch eerder naar een kwart dan?

T is helemaal nieuw voor me, dus t is wel zoeken naar de juiste dosering voor me. Maar ik heb nu nog zo'n 40 zegels van rond de 50ug en die zijn natuurlijk wel beter te microdoseren als dat je met 220ug zegels zit. Dus in plaats van 5 a 6 of zelfs meer zegels te nemen als ik echt wil trippen lijkt me dat ik deze beter kan bewaren voor microdosering.

Hoe heb je jouw zegels trouwens kunnen testen? gewoon naar de normale testservice? Morgen is het donderdag, inleverdag bij t testcentrum in mijn stadje, ik heb vrij dus ik zal mijn zegels eens laten testen, hopelijk weet ik volgende week dan ook hoe veel ug mijn zegels hebben. En dan kan ik van daar weer verder...
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Psychedelibee
En die zegels blijven gewoon goed?

Hoe bewaar jij ze?
Ik heb ze zelf ingepakt in een paar lagen van eerst aluminiumfolie, dan plastic van zo'n rol en dan paar keer herhalen, en dan in zon weckpot in de koelkast. Is de vriezer wellicht beter? Of toch in de koelkast?

Licht en lucht doen de zegels geen goed weet ik wel, maar maakt de temperatuur nog iets uit? Hitte is niet goed dacht ik maar net boven of toch onder het vriespunt?
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
@Psychedelibee
En die zegels blijven gewoon goed?

Hoe bewaar jij ze?
Ik heb ze zelf ingepakt in een paar lagen van eerst aluminiumfolie, dan plastic van zo'n rol en dan paar keer herhalen, en dan in zon weckpot in de koelkast. Is de vriezer wellicht beter? Of toch in de koelkast?

Licht en lucht doen de zegels geen goed weet ik wel, maar maakt de temperatuur nog iets uit? Hitte is niet goed dacht ik maar net boven of toch onder het vriespunt?
Er zijn een aantal factoren belangrijk als het om LSD bewaren gaat, namelijk: lucht, licht, vocht en temperatuur.

Laten we even beginnen met temperatuur, een niet te hoge stabiele temperatuur is belangrijk. De koelkast is prima, maar de vriezer is stabieler aangezien die minder vaak open gaat over het algemeen. Kamer temperatuur zou ook nog prima zijn, ware het niet dat die dus teveel varieert op de lange termijn.

Lucht is ook slecht voor LSD ivm oxidatie. Nu is een weckpot opzich prima, behalve dat er vrij veel lucht in achter blijft waarmee de LSD kan reageren, ok methode maar niet optimaal voor de langere termijn.

Licht is LSD ook gevoelig voor en dat kun je makkelijk tegengegaan met wat aluminiumfolie inderdaad.

Last but zeker not least, vocht is echt funest voor LSD en laat de koelkast en vriezer nou net enorm vochtige omgevingen zijn. Je wilt niet weten hoe vaak ik al mensen heb horen zeggen of zien doen dat ze LSD zonder goede bescherming tegen vocht hun zegels in de koelkast of vriezer leggen, dan kun je ze echt beter gewoon in een lade ergens leggen.

Zoals je het beschrijft klinkt het alsof je ze redelijk hebt opgeborgen, maar zeker niet optimaal en ook niet de standaard waar ik persoonlijk genoegen mee zou nemen.

Ik zelf vacumeer mijn zegels, verpakt per dosis of hooguit een paar zegels, wikkel daar nog wat aluminiumfolie over heen en stop ze in een potje in de vriezer met een datum en aantal ug erbij. Door het vacuüm te verpakken zorg je dat lucht en vocht buiten blijven, het aluminiumfolie is tegen het licht en de vriezer uiteraard voor een stabiele temperatuur. Ik verpak ze dus ook per enkele, zodat je niet telkens je zegels opnieuw blootstelt aan de elementen op het moment dat je er weer wat uitpakt.

Mocht je nou niet over een vaccumeer machine kunnen beschikken, dan zijn strijkzakken een goede optie. Die zakken kun je op maat knippen en die zakken zijn lucht, licht en vochtdicht. Even een uurtje wat zakjes op maat knippen en dicht strijken en je hebt ze goed verpakt.

Ik heb zowel zegels volledig gevacumeerd als in strijkzakken verpakt en merk na jaren nog steeds geen potentie verlies. In principe zou je zegels tenminste 20 jaar zonder problemen moeten kunnen bewaren mits je met al het bovenstaande rekening houdt. Het is misschien wat werk, maar voor zoiets moois als LSD het in mijn optiek meer dan waard, zeker wanneer je groter inslaat.
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Psychedelibee
Goeie tips, er is voor mij nog wel wat winst te behalen op bewaargebied qua LSD. Ik heb ze nu gewoon alle 40 in een, volgende keer dat ik ze uitpak zal ik ze per 5 in een strijkzakje doen (en nog paar lagen aluminiumfolie er omheen), dan hoeft niet alles er uit als ik een paar zegels nodig heb.

En dan wellicht toch in de vriezer ipv de koelkast.

De weckpot is meer om de etenswaren buiten te houden als om de LSD niet aan lucht bloot te stellen. Er zit wel lucht in, maar die komt niet in contact met wat daar buiten is. Mijn bal speedpasta zit naast dat ie goed ingepakt zit ook in zon weckpotje.
 
Laatst bewerkt:

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
volgende keer dat ik ze uitpak zal ik ze per 5 in een strijkzakje doen (en nog paar lagen aluminiumfolie er omheen)
Aluminiumfolie over een strijkzak heen voegt niet zoveel toe, dan kun je beter elke zegel in wat aluminiumfolie doen en die weer in de strijkzak doen, of bedoelde je dat juist?
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
3 meo is dus ongeschikt om er mee te gaan microdoseren. Psychedelibee, thnx voor de info!
En dan is 3 Meo dus te belastend voor het lichaam.
LSD is dit dus niet. Ik heb met LSD eigenlijk hèlemaal geen ervaring behalve 1 x een bad trip, waarvan ik jarenlang last heb gehad.
Dat waren kleine zegels, met de illustere naam "sterrebeeldjes"
Deze gaven een intense trip van ca. 4 uur. Zoals gezegd, deze eerste trip met natuurlijk een tripsittter erbij, ging behoorlijk mis.
LSD is niet belastend? 3 Meo wel?
Graag wat info hierover!
 

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Yceman224
LSD duurt veel langer dan 4 uur zoals @Eik al zegt. Dus het zal iets anders geweest zijn.

Van LSD maar ook psilocybine takelt het lichaam niet af, wat met veel andere drugs wel het geval is.

@Psychedelibee
Ok, thanx for the info. Ik zal een en ander maar eens gaan herinpakken. :)
 

Psychedelibee

Badass junkie
Oppersjamaan
Emeritus Mod
Tripreporter
3 meo is dus ongeschikt om er mee te gaan microdoseren. Psychedelibee, thnx voor de info!
En dan is 3 Meo dus te belastend voor het lichaam.
LSD is dit dus niet. Ik heb met LSD eigenlijk hèlemaal geen ervaring behalve 1 x een bad trip, waarvan ik jarenlang last heb gehad.
Dat waren kleine zegels, met de illustere naam "sterrebeeldjes"
Deze gaven een intense trip van ca. 4 uur. Zoals gezegd, deze eerste trip met natuurlijk een tripsittter erbij, ging behoorlijk mis.
LSD is niet belastend? 3 Meo wel?
Graag wat info hierover!
Niet alleen omdat het te belastend is voor je lichaam, maar het geeft ook gewoon een totaal ander effect wat zich niet voor microdoseren leent. Psychedelica en dissociatieven zijn gewoon echt totaal andere soorten drugs die weinig gelijkenissen hebben. Het idee van microdoseren van psychedelica is dat je een dosis neemt die eigenlijk onder het direct waarneembare zit. Wil je iets uit dissociatieven halen dan zul je echter wel een dosis moeten nemen die duidelijk waarneembaar is en dan is het dus per definitie geen microdosis meer.
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Niet alleen omdat het te belastend is voor je lichaam, maar het geeft ook gewoon een totaal ander effect wat zich niet voor microdoseren leent. Psychedelica en dissociatieven zijn gewoon echt totaal andere soorten drugs die weinig gelijkenissen hebben. Het idee van microdoseren van psychedelica is dat je een dosis neemt die eigenlijk onder het direct waarneembare zit. Wil je iets uit dissociatieven halen dan zul je echter wel een dosis moeten nemen die duidelijk waarneembaar is en dan is het dus per definitie geen microdosis meer.

Ok helder. Thnx!
Dan moet ik dus meer over LSD te weten zien te komen, en dat ga ik hier op df dus doen.
Maar, na een echte bad trip ervaring met LSD valt dit niet mee.
Ik zal wel iets moeten overwinnen ahw..
Idd, die LSD ervaring heeft ongeveer 4 a 5 uur geduurd, en was buitengewoon intens.
Ik heb alle ervaring daarmee nog zó helder in mijn geest zitten, dat ik er zelfs nu nog, 40 jaar later ongeveer, nog steeds een triprapport over kan schrijven hier...
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Ik heb een en ander nagelezen over LSD en microdoseren daarvan.
Waarom is LSD niet belastend, en 3 Meo (ketamine) wel?
Ik heb een zeer nare bad trip ervaren met iets, w ast LSD zou geweest zijn, en zo bad dat ik er nu na 40 jaar later er nog steeds een triprapport over kan schrijven hier.
Dus ben ik erg huiverig om LSD te gaan microdoseren....
Lastig allemaal.
Ik moet er even over na denken.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

8️⃣6️⃣

Badass junkie
De Leukste Thuis!
@Yceman224
Met wel/niet belastend bedoelen we of je lichaam het aan kan om op zeer regelmatige basis minidosissen van een bepaalde drug te nemen.

Bij 3MeO-PCP zal je lichaam dat op termijn niet fijn vinden en ga je zeer waarschijnlijk allerlei klachten ontwikkelen. Bij LSD en ook Psilo is dat dus niet het geval.

We hebben het hier over microdosis en daarmee bedoelen we een hoeveelheid waarvan je dus niet gaat trippen maar waar je wel subtiel iets van merkt. Dus bad gaan op een microdosis lijkt me zowat onmogelijk.
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Off topic:
8.6
Je hebt gelijk.
Ik was te snel met te reageren.
Ik zal proberen om dit niet meer te doen.
On topic nu:
Ik ben huiverig voor LSD.
Maar, met heel weinig daarvan, waar het hier om gaat, het is toch wel de moeite waard om te proberen.
Ik zie er een meerwaarde in.
Resultaten van de testruns zet ik op df neer.
 

Legio Patria Nostra

Wijs gebruiker
Vraag:
Wat zijn ongeveer de afmetingen van een zegel LSD?
Het zegeltje Wat ik ooit gehad heb,baas errug klein.
Als ik hier lees een zegel in 8 stukjes knippen, dat zou met zo'n klein zegel erg lastig worden...
 
Heb de laatste tijd 2cb geprobeerd met microdosen. Vond het een beetje vreemd. Eene dag merk je er meer van dan de andere met precies dezelfde hoeveelheid. Ik vind het met truffels leuker. En microdosen met betaalbare truffels is echt echt lekker goedkoop. Koop nu steeds deze *modknip: geen verkooppunten drugs noemen*

Ik doe microdosing met deze tijdens het schrijven van stukken. Werkt zeer goed voor je inspiratie en je rust. Helemaal top. Ook 2 trainingen met voetbal gedaan. Dat ging wat minder. Weet niet of de truffels dan nog aanwezig zijn met zoveel inspanning. iemand?
 

NiandraLades

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Eergister begonnen met het microdoseren van truffels.
Begonnen met 0,8 gram verse (natte) truffels. Niet zo veel van gemerkt, was wel een beetje chaotischer qua gedachten en moest veel gapen, maar dat kan net zo goed placebo effect zijn omdat ik erg gefocust was op wat ik voelde.

De rest van de truffeltjes liggen nu 2 dagen te drogen. Gewicht voor het drogen: 14,419 gram. Gewicht nu: 5,145 gram. Ik laat ze nog één dagje staan, weeg ze dan nog eens, maak ze dan fijn en maak alvast een paar capsules, ik wil gaan beginnen met 0,3 gram.

Ben benieuwd of het me wat gaat brengen.
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Ik heb alleen nog maar ervaring met het microdoseren van LSD. Lijkt me ook wel interessant om het eens met psilocybine te doen...
 

NiandraLades

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Leuk! Wat deed het microdoseren bij jou?
Mochten de truffels mij niet zo bevallen dan wil ik LSD proberen, maar is lastig omdat ik de exacte dosering van mijn zegels niet weet. Zou ik beter ALD of 1P kunnen kopen denk ik.
 

*.exe2.0

Bewuste gebruiker
Eergister begonnen met het microdoseren van truffels.
Begonnen met 0,8 gram verse (natte) truffels. Niet zo veel van gemerkt, was wel een beetje chaotischer qua gedachten en moest veel gapen, maar dat kan net zo goed placebo effect zijn omdat ik erg gefocust was op wat ik voelde.

De rest van de truffeltjes liggen nu 2 dagen te drogen. Gewicht voor het drogen: 14,419 gram. Gewicht nu: 5,145 gram. Ik laat ze nog één dagje staan, weeg ze dan nog eens, maak ze dan fijn en maak alvast een paar capsules, ik wil gaan beginnen met 0,3 gram.

Ben benieuwd of het me wat gaat brengen.
Je kan ze gewoon in online smartshops gedoseerd kopen he. Misschien scheelt je dat wat moeite en accuraatheid.
 

NiandraLades

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Heb ik gezien ja, maar dan ben je een stuk duurder uit. Nu heb ik voor 15 euro ongeveer 17 doseringen. En ik vind het ook wel leuk om te doen. :)
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
Leuk! Wat deed het microdoseren bij jou?
Microdoseren valt tot nu toe heel erg goed bij mij. Op de lagere doseringen (10-13 ug LSD/ALD-52) merk ik een subtiele verbetering van mijn humeur. Ik kan op deze doseringen nog werken. Ik voel me relaxter, kan beter omgaan met tegenslagen en voel me meer "mezelf"
(niet te verwarren met dat ik me meer @Mezelf voel :tonguewink:)

Op wat hogere microdoseringen (13-20ug) begin ik in toenemende mate snel afgeleid en heb ik een grotere behoefte om sociaal bezig te zijn. Complexere rationele denkprocessen zoals stukken schrijven op mijn werk of complexere strategy games gaan niet goed meer. Vergaderen, creatief denken en allerhande sociale interacties worden leuker en gaan me makkelijker af.

Wat me opvalt is dat kleien verschillen in dosering best een grote impact kunnen hebben. 1 of 2 ug meer of minder lijk haast niets maar maakt relatief veel uit. 13ug is toch bijna 20% meer dan 11ug bijvoorbeeld!
 

Twirley Bird

Bewuste gebruiker
Dacht dit is interessant om te delen hoewel 90% het al weet; de veiligheid ivm andere drugs. Voor de duidelijkheid ik zeg niet remmen los en gaan met de banaan. tegenwoordig zie je niet vaak recente onderzoeken vandaar hier wat wel interessant is. Jammer dat ik geen bron kan geven , aangezien hun de eigen studie lijken te doen. Vooral ze nu een manier hebben dat je het op de 1mcg kan afmeten :!:
A sneak preview:

What you’ll learn
Module 1: The Essentials of Microdosing
 • Why microdosing has become so popular
 • The top 5 reasons people microdose
 • The early science backing microdosing
 • The intersection of microdosing and mood disorders
 • Why microdosing helps with depression
 • Why it’s more complicated for general anxiety
 • How microdosing accelerates the leadership development process
Module 2: How to Microdose
 • How to begin your own microdosing protocol
 • How to legally source substances for microdosing
 • How to prepare LSD microdoses for consistent, reliable consumption
 • How to prepare psilocybin mushroom microdoses for consistent, reliable consumption
 • How effects vary between psilocybin mushrooms, psilocybin truffles, mescaline, and LSD
 • Step-by-step walkthrough of a typical day when microdosing
 • How to cultivate an intention for your microdosing protocol
 • Overview of cannabis microdosing, a legal alternative to classic psychedelic substances
Module 3: How to Optimize Your Microdosing Protocol
 • How to create a personalized microdosing protocol
 • How to find the right dose and context for you
 • How to combine microdosing with other practices like meditation, breathwork, and yoga
 • Creating a microdosing protocol to accelerate leadership development and creativity
 • Overview of the long-term effects of microdosing
 • ‘Pro tips’ we’ve gathered by collecting hundreds of unique microdosing experiences
 • Suggestions for alleviating sources of suffering from social anxiety, depression, and procrastination
 • Why being in ‘flow’ too much can be a bad thing, and how to find the right balance
What you’ll get
Microdosing Workbook + Tracking Template
Our microdosing workbook helps you to clarify intention, plan your future, and guide you through a successful microdosing protocol. It will also help you keep track of how microdosing impacts your quality of life.

Contained inside is 100+ pages that walk you through basic education, an initial evaluation of your current state, and questions to help you clarify your purpose in microdosing. With the microdosing workbook, we lead you through a 30-day microdosing protocol, providing explicit directions to ensure it goes well.

Lifetime access
Your course membership lasts you a lifetime. You’ll receive access to all new course additions and interviews, free of charge.

A community of folks just like you
As part of your investment in the SUPPORTED program, you get access to The Third Wave’s online forum, giving you access to hundreds of other microdosers, many of whom have been in similar situations as you. We’ve curated our own private, anonymous Third Wave community where you can ask questions about EVERYTHING related to microdosing


 
Laatst bewerkt:

NiandraLades

Bewuste gebruiker
Tripreporter
@Eik klinkt goed! Wat een potent spul is het toch, dat je met 1 of 2 ug meer al verschil merkt!

Mijn truffeltjes waren niet verder gedaald in gewicht ten opzichte van gister, dus die zijn klaar met drogen en heb ik vermalen en opgeborgen. Vanochtend vroeg mijn 2e microdosering gehad, 0,35 g. Niets van gevoeld. Volgende keer weer ietsje omhoog.
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
@NiandraLades
Ja idioot he hoe potent LSD is?! Leuk dat je bent begonnen met je psilo-microdosisjes. Ik geloof dat bij LSD een MD meestal ongeveer 10% van een tripdosis is. Laten we zeggen tussen de 8 en 20 ug lsd. Als een bakje truffels van 15 gram gedroogd nog 5 gram is dan neem ik aan dat 0,5 gram gedroogde truffels een "normale" dosering voor een MD zou moeten zijn. Maar ik heb er zelf nog helemaal geen ervaring mee...
 

Roze Olifant

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Top Tripreporter
@Eik klinkt goed! Wat een potent spul is het toch, dat je met 1 of 2 ug meer al verschil merkt!

Mijn truffeltjes waren niet verder gedaald in gewicht ten opzichte van gister, dus die zijn klaar met drogen en heb ik vermalen en opgeborgen. Vanochtend vroeg mijn 2e microdosering gehad, 0,35 g. Niets van gevoeld. Volgende keer weer ietsje omhoog.
Jazeker, 1 of 2 ug kan bij LSD echt het verschil maken tussen ‘subtiel merkbaar’ en ‘net too much voor een functionele microdosering’. En hou er (bij LSD, psilo geen ervaring mee) dan ook rekening mee dat als je er gevoelig voor bent, je het al op lage dosis aan je uiterlijk kunt zien. Ik lees hier zelden wat over, maar als ik 13-14 ug doseer dan krijg ik vaak al huge pupillen en een duidelijk bleker gezicht. Een mild ‘triphoofd’ dus. 11-12 ug valt blijkbaar net onder die drempel want daarvan krijg ik het amper.

Ik heb mede door bovenstaande besloten dat ik het MD’en niet geschikt vind voor op werk. Waarschijnlijk vallen die veranderingen anderen niet eens op maar het voelt niet oké. In sociale context dus ook een beetje mee oppassen zou ik zeggen, als je dit wil voorkomen. Eerst thuis even checken hoe gevoelig je uiterlijk reageert. :wink:

Ook heb ik gemerkt dat voor mij persoonlijk niet geldt dat ik focus krijg van microdoseringen LSD. Integendeel eerder. Ik word er net iets vrolijker van en alles krijgt een beetje een dromerig, weird laagje, maar ik doe dan dus ook liefst dingen die ik leuk vind. Geen werk.

Ik ben benieuwd naar jouw MD-ervaring met psilo. :)
 

NiandraLades

Bewuste gebruiker
Tripreporter
Interessant! Komt erg nauw met doseren dus. Ik lees vaker dat mensen er juist niet gefocust van raken maar juist wat sneller afgeleid. Kan me voorstellen dat je het niet geschikt vindt voor werk. Dan maar om een leuke dag nog net ietsjes leuker te maken!

@Eik klinkt logisch wat jij zegt over doseringen. Zou goed kunnen hoor. Ik heb aangehouden wat op microdosing.nl staat, zij adviseren om te beginnen met 0.3 gram. Ze geven aan dat 0.7 gram al een psychedelisch effect teweeg zou kunnen brengen, dus ik bouw heel voorzichtig op.
 

Eik

DF Staff
Forumleiding
Moderator
Tripreporter
zien. Ik lees hier zelden wat over, maar als ik 13-14 ug doseer dan krijg ik vaak al huge pupillen en een duidelijk bleker gezicht. Een mild ‘triphoofd’ dus. 11-12 ug valt blijkbaar net onder die drempel want daarvan krijg ik het amper.
Haha misschien ben je extra gevoelig voor het "triphoofd-effect" :tongueclosed:
Op normale tot zelfs hoge Microdoseringen is er niet veel aan me te zien volgens mij. Geen grotere pupillen in ieder geval.

Ook heb ik gemerkt dat voor mij persoonlijk niet geldt dat ik focus krijg van microdoseringen LSD. Integendeel eerder. Ik word er net iets vrolijker van en alles krijgt een beetje een dromerig, weird laagje, maar ik doe dan dus ook liefst dingen die ik leuk vind.
Dat heb ik eigenlijk ook wel. Normaal "saai" werk waarbij ik heel geordend moet zijn gaat me slecht af. Creatieve probleemoplossingen, vergaderen en brainstormen over een nieuw plan gaat dan wel weer prima met een bescheiden MD. Maar ook dan moet ik de dosis echt beperkt houden. Ga ik over de 13-14 ug heen dan wordt het toch vooral recreatief voor me...

@Eik klinkt logisch wat jij zegt over doseringen. Zou goed kunnen hoor. Ik heb aangehouden wat op microdosing.nl staat, zij adviseren om te beginnen met 0.3 gram. Ze geven aan dat 0.7 gram al een psychedelisch effect teweeg zou kunnen brengen, dus ik bouw heel voorzichtig op.
Altijd goed om het rustig af te tasten. Zo te horen komt het ook bij psilo microdoseren heel precies. Klinkt logisch dat de "MD range" een beetje tussen de 0,3 en 0,7 gram ligt bij truffels. Gewoon even zoeken naar jouw persoonlijke "sweetspot".
 
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Online headshop Waterpijp-bong.nl, de waterpijp- en bongspecialist
Bovenaan